Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

OI ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ

Απο το πρωι του Σαβατου αρχισε η προετοιμασια στο στεκι των ΟΠ , στην παραλια της Χαλκιδας! Ανασηκωμενα μανικια , εργαλεια , μουσικη , καλοκαιρινη λιακαδα ...Στις 11 το σκηνικο ειχε στηθει!!!Οι φωτογραφιες απο τα εγκληματα σε Ασωπο και Μεσσαπια στελνουν τις πικρες αληθειες τους.....Ο κοσμος παρατηρει και σχολιαζει....Ειναι δυνατον??? Τοση αδιαφορια και ασυγχωρητη αμελεια για το Περιβαλλον??? Γιατι ???Και οι Ανθρωπινες Ζωες, που κινδυνευουν???
Οι μη αναστρεψιμες καρκινογονες βλαβες απο τα βαρεα μεταλλα , που φθανουν στους Ανθρωπινους Οργανισμους με το ποσιμο (?????) νερο???
Η γεωργικη παραγωγη - καροτα , πατατες , κρεμμυδια - που γινεται και αυτη πηγη βαρεων μεταλλων???
Ο υδροφορος οριζοντας ,που μολυνεται ανεπανορθωτα ???
Το βραδυ της Κυριακης ο δυνατος και καθαρος ηχος των Ομιλιων αντηχουσε σε ολη την παραλια.
Οι περπατησαδες εκαναν την απαραιτητη παρακαμψη για να ενωσουν τους ηχους με τις εικονες...Εκπληξη και απορια....Τοσο σοβαρα τα εγκληματα για τη δημοσια Υγεια???
Πολυ προσφατα και τα προβληματα απο τις πλημμυρες στην κεντρικη Ευβοια...Οι φωτογραφιες για το μολυσμενο νερο και οι ζωντανες μνημες απο τα πλημμυρισμενα Χωρια και τους δρομους....Ο κεντρικος δρομος κοντα στην Αμαρυνθο με την λασπη και τα κλαδια....Οι μικροι λοφοι απο κορμους και ξεροκλαδα στολιζουν ακομα την παραλια του Ωρωπου....
Οι ερωτησεις πολλες και...ψαγμενες για να μαθουν οι Πολιτες κατι περισσοτερο για τους κινδυνους καρκινογενεσεων σε Βρεφη και Παιδια. ... Δεικτες τοξικοτητας στον Ανθρωπινο οργανισμο....Αυξημενα προβληματα σε λεμφαδενες....Εμφαση απο τους Ομιλητες στην αναγκη ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ συγκεντρωσης σε εξασθενες Χρωμιο αξιοποιωντας και ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ δικαστικη αποφαση για ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ των Δημ. Αρχων να εγγυηθουν ΝΕΡΟ χωρις καρκινογονο εξασθενες ΧΡΩΜΙΟ!!!!
Μενουν μονο 5 μερες για τις καλπες....Η ελπιδα για μια καλλιτερη Ζωη ,που να σεβεται την Υγεια μας, το μελλον των Παιδιων μας ....Με καθημερινο νοιαξιμο για ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!!!
Οι Υποψηφιοι ΟΠ , Επιστημονες και Μαχητες καθημερινα για το Περιβαλλον και την Ανθρωπινη Υγεια δινουν το Παρων στις Τοπικες Κοινωνιες , που εκπεμπουν SOS ....
Ναι , η παρουσια τους ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ στη νεα Βουλη!!!!!
Η ευχη << Ζαμπετακης στη Βουλη για ΡΕΟΥΖΙ με φωνη >> εχει το δικο της συμβολισμο!!!
Με πολλα ονοματα Υποψηφιων ΟΠ και τοπων οικολογικης δρασης,για να επιβιωσουμε- οπως το πολυπαθο Ρεουζι με την Χωματερη και τα αστικα λυματα , η ομορφη και καταπρασινη Ευβοια με τους κινδυνους απο τους μολυσμενους υδροφορους οριζοντες.....
ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ - για Νεα Βουλη με Μαχομενους Επιστημονες και Καλλιτεχνες εντιμους , με κοινωνικη ευαισθησια και ευθυνη!!!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου