Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Μεστες και ενδιαφερουσες οι εισηγησεις! Οχι, δεν υπηρχαν....ξυλινες γλωσσες.Καταγραφηκαν αληθειες , οπως βιωθηκαν απο Οδηγους Ελικοπτερων και Δασοπυροσβεστες....Και πολλες επιστημονικες ματιες - για τα οικονομικα της προστασιας του περιβαλλοντος , για την...αφαντη Πολιτικη Προστασια (????) , για το αλαλουμ των δυναμεων κατασβεσης.....Και εξαιρετικα γονιμες προσεγγισεις στα προβληματα ποιοτητας Νερου (Ασωπος , Μεσαπια....) και στα αδιεξοδα της Τοπικης Αυτοδιοικησης , που αδυνατει να καταλαβη , να μελετησει ,να συζητηση , να σχεδιασει και να προγραμματισει την αντιμετωπιση των προβληματων της Τοπικης Κοινωνιας...Η ολοκληρωμενη διαχειριση στερεων απορριματων ( τα καθημερινα μας σκουπιδια...) , και οι Βιολογικοι καθαρισμοι των αστικων , υγρων λυμματτων ( που και αυτα δημιουργουνται καθημερινα....) ειναι ...αλυτοι γριφοι!!!!!Και ενω Επιστημονες και Τεχνικοι προτεινουν λυσεις οι Δημαρχοι , οι Βουλευτες , τα Δημοτικα και Νομαρχιακα Συμβουλια , η Κεντρικη Εξουσια ( Υπουργοι καο ...λοιποι παρατρεχαμενοι ) αδυνατουν να συντονισουν και να συντονησθουν στα στοιχειωδη! Ανικανοτητα ? Εσκεμμενη αμελεια ?? Ευθυνοφοβια ???Μεταφορα της ...καυτης πατατας για τον επομενο , που επιδιωκουν να ...καει περισσοτερο σε σχεση με το δικο τους τσουρουφλισμα???? Τελικα η μονη γλωσσα για τη διαβουλευση , που ειναι επειγουσα και απαραιτητη για την σωστη ενημερωση της Τοπικης Κοινωνιας, μηπως ειναι η Εισαγγελικη εντολη ? Και η γραφικη πινελια απο τις τηλεοπτικες ειδησεις της Ημερας....Αντι για καποια εστω ψηγματα αληθειας απο την Ημεριδα ειδαμε το μοιρασμα ενημερωτικου προεκλογικου υλικου ....Με ποδηλατο σε λαικη αγορα βιολογικων προιοντων.... Καποια χρησιμα χαρτια καλο ειναι να τα προσεχουμε για να μην τα καψη το συστημα!!!

2 σχόλια:

Yannis Zabetakis είπε...

μετά την καταπληκτική ημερίδα των ΟΠ για τα δάση...και κάτι αντίστοιχα ανύπαρκτο από το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου...
συνεχίζεις κι επιμένεις να θέλεις αυτοδύναμη κυβέρνηση των σοσιαληστών?

το λη με Η ! φυσικά!

έχω γράψει και σχετικό άρθρο με το λη με Η...
στο ταπεινό ΒΗΜΑ


http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=241003&ct=6&dt=27/06/2008


Στην Ελλάδα της φαιδράς πορτοκαλέας όμως που ο γιαλός είναι ολόισιος, αυτές οι χορηγίες δεν έχουν ίχνη αλλά από την άλλη οι έλληνες σοσιαλιστές θα μαζευτούν στο πιο ακριβό ξενοδοχείο της χώρας για το 23ο Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Το επίσημο ΠαΣοΚ ζήτησε μάλιστα και χορηγία €1.000.000 από τη Νομαρχία Αθηνών. Η εν λόγω νομαρχία έκανε δεκτό κατά το ήμισυ το σοσιαλι(η)στικό αίτημα και θα συνεισφέρει €500.000.

Αριστοτέλης Ζαμπετάκης είπε...

Συγκρινω και κρινω...Και η συγκριση ειναι πολλων...μπωφορ! Απο το 1962 ,που εγινε απο την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ( με τον...Παππου Γεωργιο Π.) η δωρεαν ανωτατη Παιδεια και μπορεσα να γραφτω στο Πανεπιστημιο!Το 1965 με την ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ και τον ρολο ΕΡΕ , ΑΝΑΚΤΟΡΩΝ και... ΣΙΑ!Την Μεταπολιτευση με τον ΑΝΔΡΕΑ και την Επαναστατικη του συντροφια ( Μελινα ,Γεννηματα ... και τοσους αλλους Αγωνιστες της Αριστερας του Μικη Θεοδωρακη και του Ανδρεα Λεντακη ). Τους Αγωνιστες εναντια στη Χουντα- αλλοι απο το ...Παρισι και αλλοι ταξιδευοντας σε ολο τον κοσμο και με βιοπαλη για τα προς το ζειν...Αλλοι σε εξοριες και αλλοι σε ...σαλονια και πολυτελη ξενοδοχεια!Και το 1981 με τις συγκρουσεις εναντια σε κατεστημενα και προνομιουχους...Ποτε και πως αλλαξε η μοιρα του ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ????Πρεπει να μελεταμε και ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ....Και να σεβομαστε οσους βασανισθηκαν και ματωσαν για να μιλαμε και να γραφουμε ΕΛΕΥΘΕΡΑ...Το ποταμι δεν γυριζει πισω -συνεχιζει την πορεια του. Κυριοι προορισμοι η κοινωνικο-οικονομικη μας αναπτυξη και το καθαρο Περιβαλλον!!!!

Δημοσίευση σχολίου