Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012

Φαινόμενο Mpemba ή γιατί το νερό που βράζει παγώνει ταχύτερα από το κρύο νερό του ψυγείου

Φαινόμενο Mpemba ή γιατί το νερό που βράζει παγώνει ταχύτερα από το κρύο νερό του ψυγείου                                                                                                                                                          < Και η προσωπική μου συνεισφορά - το βρασμένο νερό περιέχει μεγαλλίτερη αναλογία διαλυμένων ηλεκτρολυτών λόγω συμπύκνωσης . Έχει λοιπόν χαμηλότερο σημείο πήξεως και σε περιβάλλον κατάψυξης στερεοποιείται γρηγορότερα από ίδιο νερό , που δεν έχει βράσει . >

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου