Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Η ΕΥΡΩΠΗ ....ΨΑΧΝΕΤΑΙ

http://krugman.blogs.nytimes.com/2010/11/18/cheese-eating-vat-paying-surrender-monkeys/ Τα σημερινά μαντάτα του Κρούγκμαν δεν είναι μόνο η σύντομη ανάρτηση του για τον ΦΠΑ στα....σταφύλια,που θα γίνουν κρασί!!!!!Είναι και το δημοσίευμά του στους σημερινούς N.York Times,όπου αναφέρεται στην Ευρωπαική ψύχωση ( με....μαμή τους Γερμανούς......της ΑνατολικοΓερμανικής τραπεζικής κουλτούρας Αγγελικής(????) Μέρκελ) για μηδενισμό(????) των ελλειμμάτων ( σε...περίοδο ισχνών αγελάδων,που αν μας τελειώσουν στα 7 χρονάκια δηλ. 2008 + 7 = 2015...καλά θάναι....) και στην Αμερικανική οικονομική πολιτική του προοδευτικού Obama για πλήρη απασχόληση και αύξηση του ΑΕΠ με πιο γενναιόδωρη χρηματοδότηση των Επιχειρήσεων τώρα και μείωση του Δημόσιου Χρέους ,όταν θα επανέλθουν οι παχιές αγελάδες ....Δύο αντίπαλες ιδεολογίες ,που οδηγούν σε διαφορετικές Κυβερνητικές συμπεριφορές και σε δυό...αντίπαλα στρατόπεδα!!!!Ελπίδα και ευχή μας είναι οι προοδευτικές δυνάμεις ( Σοσιαλδημοκρατική,Πράσινη ,Αριστερή Γερμανία και όσο γίνεται περισσότερες Χώρες της Ευρώπης) να...ξυπνήσουν και να ενισχύσουν τις προσπάθειες του Obama!!!!

6 σχόλια:

Yannis Zabetakis είπε...

χρειάζονται Πολιτικοί με Αρχίδια!

υπάρχουν???

Αριστοτέλης Ζαμπετάκης είπε...

Αναρωτιόμαστε και ...για άλλα πιό αυτονόητα!!!!Κουκούτσι μυαλό!!!!!Και ικανότητα να δουν ....πέρα από τη μύτη τους!!!!!!Ναι,για τους Super Managers,που θα έπρεπε να οδηγούν σε σωστή ρότα το Καράβι μας μιλάμε....Τους Πολιτικούς!!!!!!Γιά όλα τα επαγγέλματα ισχύουν κριτήρια ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ!!!!!ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ....ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ?????Η.... Μέρκελ και ο... Μπερλουσκόνι θα πέρναγαν τις εξετάσεις????

katerina είπε...

Λοιπόν παρατηρώ κάτι-σαν σωστή χημικός χαχαχα!- βλέπω ανθρώπους, φίλους που τελειωσαν ελληνικό πανεπιστημιο, ναι αυτο με τις όποιες παθογενειες του, και εφυγαν εξω ΜΕΤΑ για μεταπτυχιακά. Κια αντιστοιχα άλλλους που έκαναν και τις προπτυχιακές τους σπουδε΄ς στο εξωτερικό, ιδιατερα σε αγγλοσαξωνικά πανεπιστημια.

Η πρωτη κατηγορία, εχει ένα τεραστιο συγκριτικό πλεονεκτημα. Μπορεί να δει την μεγάλη εικονα. Μπορεί να ποιοτικοποιησει ποσοτικά στοιχεία. Είναι αυτο που βασικά λειπει σημερα απο το πολιτικό σκηνικό. Η μεγάλη εικονα.

Ξερω πολύ καλά ότι ειναι εξαιρετικά επικινδυνο να γενικευεις έχοντας ένα ελαχιστο δειγμα. Αλλά βλέπεοντας και το που προσπαθούν να μεταφερουν τα ελληνικά ΑΕΙ, νομιζω ότι και οι ίδιοι διακρινουν και θεωρουν επικινδυνο συστατικό για τη πολιτική τους, το αν υπάρχουν πολιτες που βλέπεουν περα απο την εικόνα που συτηματικά και βολικά δειχνει το συστημα.

eirini katsa είπε...

Να'χουμε ποικιλία σχολίων...
Εγώ με τη σειρά μου ...γράφω:

Ζούμε δύσκολες στιγμές κ αυτό είναι αβάστακτο,
όταν στοιβάζονται τόσα γύρω μας...
Ανάγκη νσ τα ξεπεράσουμε,όπως μπορούμε!
Ανάγκη να βρούμε μια ισορροπία,μια αδιέξοδο,μια ΜΑΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ σε ο,τι μας συμβαίνει...

Ας σχολιάσουμε και με στιχάκια...
Τούτη η εποχή έχει μια θλίψη,έτσι είναι το φθινόπωρο.
Τα φύλλα από τα δένδρα ορφανεύουν.Εχουν μια όμορφή μοναξιά.
Η φύση χρωματίζεται παράξενα...
Μια ανάγκη με κάνει να βουτήξω να βρω τα χρώματα του φθινοπώρου.Ομορφα χρώματα.Σκόρπια φύλλα.Στάλες ελπίδας!!!

Καλό υπόλοιπο Κυριακής κ.Αριστοτέλη!!
:)

Αριστοτέλης Ζαμπετάκης είπε...

Αγαπητή Συνάδελφε Κατερίνα,αληθινά σ εκτιμώ για τον μεστό συνδυασμό καθαρής κρίσης ,στέρεης γνώσης και άριστου χειρισμού της γλώσσας μας!!!!Ενα το κρατούμενο για όσους πήραμε πτυχία από Ελληνικά Πανεπιστήμια είναι η πλούσια και καλοδουλεμένη στο διάβα των αιώνων γλώσσα μας.Δύο η καθαρή ματιά ,που δεν...βολεύεται σε μικρόψυχους συμβιβασμούς και επιφανειακά...πασαλείμματα (κάτι σαν...λύμματα),για την επιτυχία δήθεν συναινέσεων με όλους και γιά όλα!!!!Τρία η λαχτάρα-πέστο και πείσμα αλλά και φιλότιμο- γιά ουσιαστική πρόοδο και χειροπιαστές επιτυχίες στις προσπάθειές μας...Μεγαλλίτερο μας πρόβλημα? Το καθημερινό μας... στρίμωγμα να υπερπηδήσουμε γραφικά και γραφειοκρατικά εμπόδια,που συνήθως για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους είναι λυμένα και τακτοποιημένα... Όπως τα...στατιστικά δεδομένα,που καθημερινά χρειαζόμαστε!!!!Επί της ουσίας... σκίζουμε αλλά υπάρχουν και οι κρίσιμες λεπτομέρειες όπου συχνά -πυκνά σηκώνουμε τα χέρια ψηλά....Σ ευχαριστώ για το κέντρισμα-σχόλιό σου και ...που θα πάει ,κάπου θα συναντηθούμε ως...Χημικοί!!!!

Αριστοτέλης Ζαμπετάκης είπε...

Ειρηνούλα μας, πόσο ευτυχισμένος θα ήμουν αν είχα τις ...μαγικές λύσεις για τα προβλήματά μας!!!! Πόσο ζεστό και ελκυστικό ακούγεται....Μιά μαγική συνταγή-όπως στις φορτισμένες στιγμές η ζεστή αγκαλιά!!!!!Να τάχαμε και τα δυό όποτε τα χρειαζόμαστε!!!!!Προς το παρόν στη δύσκολη καινούρια βδομάδα ,που ξεκίνησε σήμερα, ας οραματισθούμε ό,τι καλλίτερο μας προσφέρει η ...φαντασία μας και ας πετάξουμε με τα φτερά της Ποίησης για να ....ανεβούμε ψυχολογικά!!!! <<....Παλιέ μου Φίλε...Κάποιο τραίνο τη νύχτα σφυρίζοντας η ένα πλοίο μακρινό και απροσδόκητο θα σε φέρει μαζί με τη νιότη μας και τα όνειρά μας.....Μα ο γυρισμός πάντα αξίζει περσότερο....>> .Καλή Βδομάδα σε όλη την...Μπλογκοπαρέα μας!!!!

Δημοσίευση σχολίου