Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Εγινε στο Μουσείο της Ακρόπολης την Κυριακή ,31 Οκτωβρίου μετά τον τερματισμό των ...άλλων Μαραθωνίων.Ξεκίνησε δηλ. μετά τις 4,απογευματάκι και οι τελευταίοι αποχώρησαν στις 4 ,ξημερώνοντας Δευτέρα....Τα φώτα του Παρθενώνα είχαν σβήσει και από την Πνύκα έρχονταν τα τιτιβίσματα των πουλιών ,που καλωσόριζαν την καινούρια μέρα!!!Δεν ξέρω πόσο πιο ουσιαστικές ...νότες αυτογνωσίας καλλιεργήθηκαν για το παρελθόν και το παρόν μας ούτε αν μετά την 12ωρη αναζήτηση της γυμνής αλήθειας για το μέλλον μας γίναμε σοφότεροι....Απλά προτιμώ τις εκδηλώσεις Λόγου και Τέχνης ,που σε συνδυασμό με παράλληλες Αθλητικές εκδηλώσεις αναδεικνύουν τις αρετές μας....Οι Καλλιτέχνες μας και οι Αθλητές μας είναι οι πιο ελκυστικοί Πρεσβευτές μας και τα πιότερο αποδεκτά πρότυπα για τη Νεολαία μας!!!!Ας τους τιμούμε και ας τους ακούμε πιό προσεκτικά....Τώρα ιδιαίτερα ,που κάθε μέρα όλο και μεγαλώνει η αγωνία μας για το....αόρατο πεπρωμένο της αυριανής πραγματικότητας!!!!

4 σχόλια:

eirini katsa είπε...

Η χώρα μας είναι αρκετά μικρή και δεν έχει υψηλή τεχνολογία να εξάγει.
Εχει όμως άλλες ομορφιές...εκτός από τα ελληνικά τοπία και την ελληνική κουζίνα έχει τις τέχνες,τον πολιτισμό της και τον αθλητισμό!!!
Τώρα πια...ας αρκεστούμε σε αυτά!!!

Πολλές βροχερές καλησπέρες!!!
:)

Αριστοτέλης Ζαμπετάκης είπε...

Μας θεωρώ... τυχερούς,που καλλιτεχνικά πρωτοπορούμε!!!!Κουβαλάμε πολύτιμα φορτία γνώσης και ξεχωρίζουμε για τις πνευματικές μας αποσκευές.Αν μάλιστα καλλιεργούσαμε πιο συστηματικά και... μπολιάζαμε την καθημερινότητα μας με σύγχρονη ποίηση και αρχαία φιλοσοφία θα αγγίζαμε την ομορφιά και θα ξεπερνάγαμε την ...μιζέρια!!!!Σκέψου Ειρήνη μαζί με την καλημέρα μας να ανταλλάσαμε και ...στίχους!!!Τώρα που το καλοσκέπτομαι γιατί να μην ξεκινήσουμε απο τις...αναρτήσεις μας ???? << Ανοίγω το στόμα μου κι αναγαλλιάζει το πέλαγος Και παίρνει τα λόγια μου στις σκοτεινές του τις σπηλιές Και στις φώκιες τις μικρές τα ψιθυρίζει Τις νύχτες που κλαιν των ανθρώπων τα βάσανα...>>!!!Καλό Σαβ/κο....

eirini katsa είπε...

Χρόνια πολλά στον κ.Γιάννη!!!
Να τον χαίρεστε!!!
Εύχομαι να συνεχίσει με το ίδιο μεράκι,την ίδια μαχητικότητα την ίδια αγάπη για τον τόπο του!!!
:)

Αριστοτέλης Ζαμπετάκης είπε...

Καλή βδομάδα νάχουμε Ειρηνούλα!!!Σ ευχαριστώ από καρδιάς για τις ευχές σου!!!Νάσαι πάντα καλά και καλή επιτυχία στους στόχους σου!!!!

Δημοσίευση σχολίου