Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

MARIOS FRANGOULIS: KEMAL

Οταν εμφανίζεται ο Κεμάλ όλοι ελπίζουμε..Και ευχόμαστε να ξημερώσουν καλλίτερες Μέρες..Τουλάχιστον γιά τις λίγες στιγμές,που θα ανταμώσουμε!

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Μάνος Χατζιδάκις - "Οδός Αγγέλων"

Οι δρόμοι των παιδικών μας χρόνων..Τα σπίτια,που μεγαλώσαμε ...Οι φωνές και οι νότες,που μας συνόδευαν στα όνειρά μας..Και η λατέρνα ,που ομόρφαινε τις γειτονιές της Πλάκας!Καληνύχτα Μάνο,Μελίνα,Τζένη,Αλίκη..

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

City of Bern

Γιά μιά πρώτη γνωριμία..

ΒΕΡΝΗ

Πολλές οι όμορφες αναμνήσεις απο τις επισκέψεις στη ..μικροσκοπική Πρωτεύουσα της Ελβετίας!Την θυμήθηκα παρακολουθώντας τους αγώνες καλλιτεχνικού πατινάζ στο παγοδρόμιό της . Η πρώτη μας γνωριμία έγινε τον Αύγουστο του 1973! Προσκαλεσμένος γιά τις εργαστηριακές μελέτες βαφής και λεύκανσης των σύμμικτων νημάτων ,που τότε κυριαρχούσαν στις παραγγελίες των Πελατών της Σ.Μ.,απο την Sandoz ,τα Σαβ/κα ...υλοποιούσαμε το καλά οργανωμένο πρόγραμμα επισκέψεων στα ελβετικά αξιοθέατα.Επισκεφθήκαμε και την Βέρνη! Ανάπνεα μαγεμένος μη χορταίνοντας να βλέπω και να ακούω ...Το ποτάμι της με τις πανύψηλες όχθες του!Τα ξέφωτα και τις μικροσκοπικές πλατείες στα πάρκα της όπου κυριαρχούσαν το ...σκάκι και τα τεράστια-σαν παιδικές φιγούρες - πιόνια τους .Τα κτίρια και μνημεία- Κοινοβούλιο,Μουσεία,το μοναδικής δεξιοτεχνίας Ρολόι αλλά και το ζωντανό σύμβολο- Αρκούδα της Βέρνης,το σπίτι όπου έζησε ο Einstein,τη ...λαική αγορά και τα λιθόστρωτα δρομάκια της.Η ίδια μαγεία ξαναζωντάνεψε και στις επόμενες επισκέψεις-τον Ιουλιο του 1988 ,όταν με τη Lancia beta του ..1974,φθάσαμε μέχρι την Ανδόρα ,και 3 χρόνια μετά,τον Ιούλιο του 1991 ,οταν με το ολοκαίνουριο Renauld Clio διασχίσαμε και τη βόρειο Ευρώπη μέχρι το Aberdeen !! Ο Τίμος ήταν τότε ( 1988) μια ανεξάντλητη πηγή κεφιού και πειραγμάτων -από τις χελώνες της Ζυρίχης ,τα παιχνίδια μπλόφας σε Ρώμη και Βαρκελώνη,το modem και ηλεκτρονικό σκάκι σε Ανδόρα και το Γκαρσόν στο Γιουγκοσλαβικό Κάμπινγκ με τις παραλλαγες πιάτων από πατάτες! Ο Γιάννης έγραψε πολλά χιλ/τρα σαν Ευρωπαίος οδηγός στο δεύτερο και τρίτο ταξείδι! Στο πρώτο ήταν μόλις 4 ετών και μέτραγε ...στα δάκτυλά του πόσες μέρες λείπαμε...Μόλις τέλειωσαν τα δέκα δακτυλάκια του, μας ..θύμιζε την υπόσχεσή μας ότι στις δεκα μέρες θα επιστρέφαμε με τη Μητέρα του! Παρηγορήθηκε με το παραπάνω όταν είδε τα ...ελβετικά καλούδια,που είχαμε διαλέξει με περισσή φροντίδα! Μετά από 28 χρόνια ,στις 12 Σεπτεμβρίου του 2001,επιστρέφοντας απο Αγγλία με το ..R Clio ,φθάσαμε στη Βασιλεία. Την άλλη μέρα πήγαμε στη Ζυρίχη και στις 14 ,σούρουπο ήμασταν στο Μιλάνο...Δεν επισκεφθήκαμε την Βέρνη.. Επέτειος γενεθλίων σήμερα..Πριν 67 χρόνια,το 1944 σαν σήμερα,άρχιζε η αντίστροφη μέτρηση για το Ανατολικό μέτωπο!! Στο Στάλιγκραντ οι επί 2,5 χρόνια πολιορκημένοι Ρώσοι έσπασαν τον αποκλεισμό και κυνήγησαν τα Γερμανικά στρατεύματα μεταφέροντας βαρύ οπλισμό ακόμα και επάνω από παγωμένες λίμνες.Η αντίστροφη μέτρηση για τον Χίτλερ είχε αρχίσει...

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Μπήκαν Στην Πόλη Οι Οχτροί - Ν. Ξυλούρης, Μ. Δημητριάδη

Γιά να μην ξεχνάμε με τι τρόπους μπαίνουν στην Πόλη οι Οχτροί μας...Και με τι θυσίες αγωνιζόμαστε γιά να λευτερωθούμε!

Ωρα μηδέν - Ρεπορτάζ - Γιαννης Μαρκόπουλος

Πως να ξεπληρώσουμε τα Όνειρά μας? Όλα τελειώνουν ή αρχίζουν τώρα??

ΠΗΡΑΝ Τ'ΑΝΑΠΛΙ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

Τότε αγωνιζόμασταν για να λευτερωθούμε..Τώρα θα πρέπει να ξεπληρώσουμε τα χρέη μας! Με φρόνηση και μεθοδικές προσπάθειες!Γιά να μη μπουν στις Πόλεις μας οι Οχτροί...

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Maya Plisetskaya- N. Fadeyechev Black Swan Part 1/2 1957

Η κανονικότητα μας αποκοιμίζει...Και χωρίς να μας προετοιμάζει για την απρόσμενη και αναπάντεχη επίσκεψη του Μαύρου Κύκνου,που θα προκαλέσει την Κρίση,μας τιμωρεί αθροιστικά!Τουλάχιστον να μας ...ανοίγουν τα μάτια αυτές οι τιμωρίες και να μας προετοιμάζουν γιά την επόμενη επίσκεψή του!

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΥΠΕΡΑΦΘΟΝΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

Με το Διαδίκτυο και τα γνωστά σε όλους κανάλια κοινωνικής δικτύωσης μπορείς να ...ταξιδεύης χωρίς τελειωμό! Γιά να διαβάζης, να ακούς και να βλέπης...Λέξεις, νότες ,φωτό ,βιντεοκλίπς,ταινίες,παραστάσεις,συναυλίες,χορούς,διαλέξεις, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ,επιστημονικές ανακοινώσεις και αναλύσεις,εφημερίδες και περιοδικά...Να προσθέσουμε και τα ηλεκτρονικά παράγωγα! Ιστοσελίδες,ιστολόγια,θεματικές ομάδες,φόρουμ,παρέες γιά κουβεντολόι ,με τα σχόλια στα ιστολόγια να ξεπερνούν συχνά τα αρχικά κείμενα. Αν ξεκινήσης δεν μπορεί παρά να συνεχίζης...Και αν οι αναρτήσεις σου στηρίζουν το δημιουργικό σου Έργο και η χρήσιμη Γνώση σου γίνεται προσιτή και αξιοποιείται άμεσα από περισσότερους Συνανθρώπους σου...Αν οι Εξουσίες ακούνε και ευαισθητοποιούνται γιά την έγκαιρη και αποτελεσματικώτερη αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων αλλά και των ευρύτερων Περιβαλλοντικών Κινδύνων ...Αν η φωνή σου ενώνεται με τις ανάσες όσων αντιμετωπίζουν ανάλογα αδιέξοδα τότε συνέχιζε! Και μη σταματάς να αναζητάς καθημερινά τις συνέργειες γιά την δημιουργία ευρύτερων Ομάδων ,που θα συντονισθούν σε οράματα και στόχους με μεγαλλίτερο βαθμό δυσκολίας και χρησιμότητας! Οπως στην προσπάθεια οργάνωσης επιδημιολογικών μελετών γιά την τεκμηρίωση του συσχετισμού Αξιολόγησης Περιβαλλοντικών Κινδύνων , Ανθρώπινης Υγείας και Διαχείρισης Κρίσεων. Το biozein είναι ιστολόγιο γιά την καλλιέργεια του ευ ζην! Προσπαθούμε γιά το καλλίτερο και αναζητούμε την ποιότητα στην καθημερινότητά μας ...κλείνοντας το μάτι σε κάθε μικρή είτε μεγαλλίτερη λεπτομέρεια!Αφού η Ποιότητα είναι απλά το άθροισμα πολλών λεπτομερειών! Με λέξεις,νότες και εικόνες!

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

dulce pontes & cinema paradiso



Πολλά τα φιλιά!! Γιά να συνεχίσουμε ...Περήφανοι και απτόητοι! Καλό βράδυ!

ΚΑΡΥΣΤΟΣ-Καβοντορίτικος ''Τοπικός Χορός''



Ο Καβοντορίτικος από το Χορευτικό της Καρύστου...Φυσικά στην Κάρυστο!!

Συρτός & Μπάλος ''ΚΥΘΝΟΥ''.mpg


Από την εκδήλωση της περασμένης Κυριακής,16 Γενάρη στο Γιοκάλειο γιά την κοπή της πίττας.Μικρό δείγμα της εξαίρετης συνεργασίας του Γιάννη του Μαμά,της Δασκάλας Λίτσας Βουλή και του Χορευτικού Καρύστου! Μπράβο σε Όλες και σε Όλους!!!

Συρτός ''ΚΑΒΟΝΤΟΡΊΤΙΚΟς ΣΤΑΥΡΩΤΌς'' ή ΚΑΛΙΑΝΙΩΤΙΚΟΣ.mpg

Κυριακάτικες οι σημερινές μας αναρτήσεις! Από την εκδήλωση της περασμένης Κυριακής στο Γιοκάλειο Ιδρυμα της Καρύστου!

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

MÚSICA CINEMA PARADISO - ENNIO MORRICONE - PAOLO MARTINI




Cinema Paradiso "soundtrack final" "Tema finale" "final theme"

Καλό Σαβατοκύριακο! Με καλό ΣΙΝΕΜΑ!

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

MARIA DIMITRIADI-ANGINA-ΑΝ Η ΜΙΣΗ ΜΟΥ ΚΑΡΔΙΑ

Γιατί όπου κι αν ήμαστε πάντα η καρδιά μας στην Ελλάδα τουφεκίζεται?

Η πιο ομορφη θαλασσα






Με την ευχή τα πιό όμορφα στη ζωή μας να μην έχουν ειπωθή,να μην έχουν γίνει ακόμα...

Ime Evropeos Mikis Theodorakis

Υπάρχουν και διαφορές...Δεν είναι όλοι οι Ευρωπαίοι ίδιοι..Ούτε όλοι οι Ελληνες!

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΙΝΔΥΝΩΝ

Προσπαθώ να προσεγγίσω τον συσχετισμό των περιβαλλοντικών κινδύνων με την Υγεία μας! 1/ Είναι παράλογο να αναζητούνται Ανθρώπινα...Πειραματόζωα γιά έκθεση σε επιλεγμένους περιβαλλοντικούς κινδύνους (ΠΚ) ! Σκέπτομαι ότι είναι πιό εφικτό να αναζητηθούν Εθελοντές γιά το ...αντίθετο! Δηλαδή γιά να οριοθετηθή Δείγμα Πληθυσμού (ΔΠ) με μηδενική έκθεση σε ΠΚ . 2/Αυτό το Πρότυπο ΔΠ ( ΠΡ.ΔΠ) θα ζει με προδιαγραφές μέγιστης ασφάλειας ! Οσο και όπου είναι εφικτό θα εξασφαλισθούν γιά εύλογο χρονικό διάστημα οι άριστες (από τις εφικτές...) συνθήκες διαβίωσης! 3/ Στην ίδια τοπική Κοινωνία θα προσκληθούν και Εθελοντές ,που θα συνεχίσουν να ζούν όπως οι ίδιοι έχουν επιλέξει ! Αρκεί να τηρούν τις δικές τους προδιαγραφές και να ενημερώνουν γιά όποιες αλλαγές προκύψουν. 4/ Αν το ΠΡ.ΔΠ αποτελείται από Εθελοντές ,που προέκυψαν με ...κλήρο ( τυχαία δειγματοληψία) θα μπορεί να αποτελεί Μέτρο Σύγκρισης (ΜΣ). 5/ Με παρόμοια προσέγγιση θα μπορούσε να σχεδιασθή μέθοδος εκτίμησης κινδύνων γιά κάθε περιβαλλοντικό κίνδυνο χωριστά. Και με επιμονή να αναζητηθούν τα όρια μηδενικής έκθεσης σε κάθε ένα χωριστά ΠΚ ! 6/Οι προτάσεις αυτές προσεγγίζουν την μεθοδολογία CETERIS PARIBUS,όπου μελετάμε την συμπεριφορά μιάς κάθε φορά μεταβλητής με όλες τις υπόλοιπες να παραμένουν σταθερές.

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Παιδική Χορωδία Δ. Τυπάλδου - Σου είπαν ψέματα πολλά

Και τα Παιδιά τραγουδάνε γιά τα ψέμματα..Ευχόμαστε από τα χείλη τους να ακούμε μόνον Αλήθειες!

KAIΡΟΣ ΝΑ ΔΕΙΣ (ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ΨΕΜΑΤΑ) - ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ.wmv

Με τόσα ψέμματα θα χρειασθούν ..αμέτρητες αναρτήσεις!!Ευτυχώς υπάρχουν πολλές τραγουδιστικές επιλογές!

ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ΨΕΜΜΑΤΑ ΠΟΛΛΑ (ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΔΕΙΣ)

Γιά όσους έφαγαν- προνόησαν με την παραγραφή ...Τουλάχιστον ξέρουμε τους ψεύτες! Ισως σκέπτονται οτι οι πιο...φρέσκοι ψεύτες θα παραγράφουν τους παλιότερους ..

MIKIS THEODORAKIS - State of siege(2) - (Soundtrack)

Kατάσταση Οικονομικής Πολιορκίας! Η καινούρια.. ανθοδέσμη περιλαμβάνει την αγορά των Ελληνικών Ομολόγων από την ...Ελλάδα !Στις τιμές που διαμορφώνονται από τις Αγορές-ελκυστικά κάτω του κόστους! Με τι κεφάλαια ? Μα φυσικά με νέο κρατικό δανεισμό...Ποιοί θα είναι οι όροι του νέου δανεισμού? Ασφαλώς τέτοιοι,που θα...μεγαλώνουν την ...Πολιορκία μας!Γιά να ξαναβρεθούμε στο Α!! Με την κρίση του Κρατικού Χρέους να διαιωνίζεται και την Ανάπτυξη συνεχώς να ..τρεχει μπροστά μας -με δρασκελισμό μεγαλλίτερο της αποπληρωμής του Χρέους μας...

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Black Swan Featurette: Natalie Portman

Άσπρο και Μαύρο μονομαχούν!Μέχρι τελικής εξόντωσης του ηττημένου...Όσο γιά το νικητή τα παίρνει όλα-αρκεί να είναι ζωντανός!

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ η επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική!!!

Σκληρές οι Αλήθειες και οι Τοπικές Κοινωνίες σε εγρήγορση!!Μοναδικός στόχος το ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΜΑΖΑ ΤΗΣ ΧΡΗΣΙΜΗΣ ΓΝΩΣΗΣ

Χείμαροι πληροφοριών και μεγάλη η ποικιλία μελετών ! Αφθονα τα συμπεράσματα και οι εκτιμήσεις.Γιατί συνήθως στα στρογγυλά τραπέζια των συνεδρίων και ημερίδων,που θα γίνουν οι απαραίτητες συνθέσεις με διασταυρώσεις και ζυμώσεις ,μάλλον επικρατεί ο φρόνιμος σκεπτικισμός και οι δικαιολογημένες επιφυλάξεις ?Μήπως ψάχνουμε με λάθος στόχους και ανεπαρκή εργαλεία? Και η μεθοδολογία μας μήπως θυμίζει την ...Αλχημεία ,που πήρε πολλούς αιώνες για να αρχίση την μετεξέλιξή της σε Χημεία μέσα από ζυγαριές και επιστημονικές θεωρίες? Σίγουρα στις Βιβλιοθήκες μας ,χάρτινες και ηλεκτρονικές, έχει συγκεντρωθή πολύ υλικό...Αισθάνομαι ότι είναι χρήσιμο για την αντιμετώπιση των ..χθεσινών μας προβλημάτων.Γιά τα φρέσκα,τα σημερινά και τα αυριανά αδιέξοδα μας ,ούτε συντονισμένοι ούτε ετοιμοπόλεμοι δείχνουμε.Πάντως το ελπιδοφόρο είναι ότι το ..παλεύουμε.Ευχή μας είναι να μην αποδειχθούμε κατώτεροι των δύσκολων περιστάσεων!

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

CELTIC - ROCK : WOLFSTONE : SCOTLAND.

Πολλές οι αντιστοιχίες με την Κρήτη!Η Φύση άγρια,οι Άνθρωποι αγέρωχοι,οι Ηρωες ασυμβίβαστοι,οι ισορροπίες με την κεντρική Κυβέρνηση έχουν το..τοπικό χρώμα. Η μουσική με έντονες αποχρώσεις σε ξεσηκώνει για χορευτικούς ρυθμούς,που ταιριάζουν με το πεντοζάλι...Η διάθεση επαναστατική και το μπόλιασμα της Ελλάδας με Κρητικούς και της Αγγλίας με Σκωτσέζους έφερνε πάντα επαναστατικούς κυματισμούς..Κρήτη και Σκωτία σας έχουμε βαθειά μέσα στην καρδιά μας!! Αναρωτιέμαι πόσο μπορεί το .. DNA της γηραιάς Ηπείρου μας να φρεσκαρισθή και να ανανεωθή γιά να δούμε πιό τολμηρούς βηματισμούς!

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Nazis destroying villages occupied Greece, Κομμένο,, Δίστομ

Γιά να μην ξεχνάμε τις Γερμανικές θηριωδίες της Κατοχής...Αφιερώνεται στα Θύματα της Εθνικής μας Αντίστασης !!! Οσο γιά τη Γερμανία της Ευρωζώνης ας αναλογισθή όλα της τα Χρέη προς την Ελλάδα και ας εξηγήση στους Γερμανούς ότι το επιτόκιο δανεισμού των 110 Δις Ευρω είναι μεγαλλίτερο από το τρέχον επιτόκιο των Αγορών.Από τη δική μας Κυβέρνηση περιμένουμε μαχητικές διεκδικήσεις και δίκαιες αποφάσεις ,για να έχει την στήριξη όλων των Ελληνίδων και Ελλήνων.Μόνον έτσι ο μικρός Τόπος μας θα πετύχει τις αναγκαίες υπερβάσεις στα αδιέξοδα μας.

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ ΚΗΛΑΗΔΟΝΗΣ - ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Η ίδια μαγική βραδιά του 1997...

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΗΤΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ (1997)




1997...Πριν από 14 χρόνια...Με Προσμονές,Ελπίδες και Προσδοκίες...

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ ΚΑΙ ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΗΤΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ



Για την γιορταστική ατμόσφαιρα και τα πολύ πιό νεανικά και δροσερά,αισιόδοξα Πρόσωπα ...

Manolis Mitsias - 1922 (Anatoli-Anatoli) Live - Hrodeio

Δική σου ήμαστε Φυλή....Το πεπρωμένο μας!

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Leonardo da Vinci: Science,Engineering & Inventions

Θαυμασμός γιά το μοναδικό έργο του με τις θύμισες να ανατρέχουν στην πρώτη μας επίσκεψη στο Μουσείο του da Vinci,τον Ιούλιο του 1991...Ξαναπήγα 7-1ο Γενάρη 1997 στο Amboise γιά την παρουσίαση στο Εργοστάσιο της PROTEX της νέας γενιάς των Χημικοτεχνικών Κλωστ/ργίας .H Έλληνικη σημαία κυμάτιζε στο προαύλιο του Εργοστασίου μαζί με τις άλλες 8 σημαίες των υπόλοιπων Συναδέλφων.Ένα απόγευμα επισκεφθήκαμε το γραφικό Amboise-γιά το Μουσείο δεν μου χάλασαν το χατήρι...Κάναμε μιά ...εμβόλιμη επίσκεψη αστραπής πριν φύγουμε γιά το Παρίσι!

Les Châteaux de La Loire.


Ταξείδι στο Γαλλικό Μεσαίωνα.Διαλέγω το Amboise ,όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Leonardo da Vinci.

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

♪Beethoven 6th ♪♡ Pastoral ♡ "The Earth is but One Country ,and mankind ...

Η Γη με τις άπειρες ομορφιές της....Και οι Άνθρωποι ,οι μόνοι Πολίτες της για να τη φροντίζουμε και να τη χαιρόμαστε!

Vincent Van Gogh full 422 paintings collection 1

Ο συνδυασμός ήχου και εικόνας αποτελεί μοναδική λυτρωτική διέξοδο στην καθημερινή ξηρασία...

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Γιά πέμπτη μέρα συνεχίζεται η πυρκαγιά στη Χωματερή Καρύστου....Με τα πλαστικά ,που καίγονται να παράγουν δηλητηριώδεις διοξίνες ....Σκέτο δηλητήριο ,που μολύνει την ατμόσφαιρα- δηλαδή τον αέρα που αναπνέουμε!!!! Οι άφρονες και προκλητικά αδιάφορες Δημοτικές Αρχές ,που ολοκλήρωσαν στις 31.12.2010 την θητεία τους , αποδείχθηκαν πολύ κατώτερες των πράγματι δύσκολων και αδιέξοδων προβλημάτων για ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. Ναι,ήταν ενήμερες και γιά την Ανακύκλωση...Που αν την είχαν ξεκινήσει στην ώρα της οι Χωματερές θα είχαν πολύ λιγώτερα σκουπίδια και πάντως μηδενικά απορρίμματα από πλαστικό.Δυστυχώς περιορίσθηκαν να συζητούν γιά την....χωροθέτηση του ΧΥΤΥ στη Νότιο Εύβοια! Και να αφήνουν αναπάντητα τα επίμονα ερωτήματά μας,που παρέμειναν... αναπάντητα και μετά την κοινοποίησή τους στο Συνήγορο του Πολίτη....Σαν Ανεξάρτητοι και Ενεργοί Πολίτες εκφράζουμε την αγανάκτησή μας και κάνουμε έκκληση στις νέες Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

SLOVENIA SLOVENIJA

Slovenia Music and Images

LJUBLJANA-ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου.
Η Γέφυρα των ...Κρεοπωλών.
Το πάρκο Tivoli.
Το γραφικό Κάστρο.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία του Κύριλου και Μεθόδιου.
Το Δημαρχείο.
Η εικόνα της Πόλης το 1765
Ενα μπουκέτο από στολίδια της ...μεγαλλίτερης από τις μικρές Ευρωπαικές Πρωτεύουσες!Επάνω πανοραμική άποψη, στο μέσο (αρ) το Πανεπιστήμιο και (δεξιά) το Κοινοβούλιο και κάτω (αρ) το μνημείο-σύμβολο στη γέφυρα του Δράκου και τέλος (δεξιά) η τριπλή Γέφυρα.Η ανάρτηση αυτή αφιερώνεται στις πολύ καλές Φίλες και στους πολύτιμους Φίλους του Πανεπιστημίου( Textile Science).Στη μικρή Σλοβενία υπάρχει και άλλο ένα Πανεπιστήμιο ,στο Maribor με εξ ίσου αξιόλογο Τμήμα Textile. Καλή Χρονιά σε Όλες και Όλους-θάσαστε πάντα στην καρδιά μου και στις ....βιβλιογραφικές μου αναφορές!

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΟΥ LEEDS

Το Πανεπιστήμιο Metropolitan.
Χιονισμένο προάστιο του Leeds.
Ο ποταμός Aire, που καταλήγει στο παρακατω λιμανάκι.

Το παραποτάμιο λιμανάκι βράδυ...Με πολλά μπαρ και εστιατόρια.
Το Δημαρχεο του Leeds. Με πολύ νοσταλγία γιά τα χρόνια,που ταξίδευα τακτικά στο Leeds. Χρόνια δύσκολα αλλά δημιουργικά και φορτωμένα με χαρούμενες προσδοκίες και πολλές ελπίδες. Από το 1994 μέχρι το 2001 ταξίδεψα στην Αγγλία περισσότερο από 15 φορές.Τελευταία φορά πέταξα το Φεβρουάριο του 2004 στο Manchester.Με τον Jim και την Shirley σε δυό μήνες θα αποκτούσαμε το πρώτο μας εγγονάκι, τον Ναθάνιελ .Οι τρείς μας εκείνη την Κυριακή,στα μέσα του Φλεβάρη, κάναμε μιά αξέχαστη εκδρομή στο Chester...

LEEDS UNITED

Καλή Χρονιά και στις Φίλες και Φίλους του Leeds! Με τις πιό θερμές ευχές το 2011 να φέρει υγεία,χαρά και την ομαδα μας,τη Leeds United ,στην ...πρώτη κατηγορία μαζί με τους μεγάλους του Αγγλικού ποδοσφαίρου!

ΧΑΛΥΒΑΣ,ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΚΑΙ Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΕ


Coal, Steel, and the Euro

The road to the euro began with coal and steel. Here’s Robert Schuman, the French foreign minister, in 1950, proposing the creation of the European Coal and Steel Community:

Europe will not be made all at once, or according to a single plan. It will be built through concrete achievements which first create a de facto solidarity. The coming together of the nations of Europe requires the elimination of the age-old opposition of France and Germany. Any action taken must in the first place concern these two countries.

With this aim in view, the French Government proposes that action be taken immediately on one limited but decisive point.

It proposes that Franco-German production of coal and steel as a whole be placed under a common High Authority, within the framework of an organization open to the participation of the other countries of Europe. The pooling of coal and steel production should immediately provide for the setting up of common foundations for economic development as a first step in the federation of Europe, and will change the destinies of those regions which have long been devoted to the manufacture of munitions of war, of which they have been the most constant victims.

The solidarity in production thus established will make it plain that any war between France and Germany becomes not merely unthinkable, but materially impossible. The setting up of this powerful productive unit, open to all countries willing to take part and bound ultimately to provide all the member countries with the basic elements of industrial production on the same terms, will lay a true foundation for their economic unification.

It’s all there. Economic integration is supposed to serve a dual purpose: development, but also the creation of “de facto solidarity”, leading over time to a “European federation” — which is necessary because of the continent’s history of war.

Unfortunately, the euro — unlike the coal and steel pact, the Common Market, the Eurosausage, and all that — was a questionable idea in terms of the underlying economics. And so the long European project is in trouble …

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Amy MacDonald - Caledonia Lyrics

Caledonia... Οι πιό πολύτιμες αποσκευές μας...

Caledonia(best version) Scotland 2009

Caledonia...Scotland...Home ,sweet home...

Celtic Woman - Caledonia

Η συνεισφορά της Κέλτικης γυναικείας ψυχής στην αναζήτηση της Γης της επαγγελίας.....

Celtic dueling violins

Δυό βιολιά σε νότες,που μας ανεβάζουν....

The Homes of Donegal - Paul Brady, written by Seán MacBride

Καλή χρονιά! Με αισιοδοξία και την σιγουριά ότι οι καλλίτερες μέρες είναι αυτες ,που δεν ζήσαμε ακόμα....Αφιερωμένο στις ανυπότακτες ψυχές,που ασυμβίβαστα παλεύουν γιά τις καλλίτερες αυτές μέρες μας!!!