Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Τι είχες, Παιδεία μου; Τι είχα πάντα... - σχετικά άρθρα

ΤΟ ΒΗΜΑ - Τι είχες, Παιδεία μου; Τι είχα πάντα... - σχετικά άρθρα Πολύτιμο το αρχείο του ΔΟΛ .. Και το ΒΗΜΑ πλούσιο και ανοικτό σε όλους τους Αρθρογράφους - ιδιαίτερα τους μαχητικούς Επιστήμονες και Πανεπιστημιακούς ! Όσο για την πολύπαθη Παιδεία μας ας σταματήσουν οι τρικλοποδιές και οι ίντριγκες.. Διάλογος και δουλειά , ομοψυχία και μεράκι , δημοκρατικές διαδικασίες και κοινοί στόχοι χρειάζονται ! Γιά να αποτελέσουν τα ΑΕΙ μας φάρο και ασφαλή πυξίδα στη γεμάτη παγίδες πορεία μας.

2 σχόλια:

eirini katsa είπε...

Αν θέλουμε να πάμε μπροστά...πρέπει τα Παν/μιά μας να είναι ανοιχτά.Για να γίνει διάλογος για να υπάρχει δουλειά..
Ας σταματήσουμε τις ίντριγκες...ας σταματήσουν και οι νέοι,να βάζουν ''κομματικές ταμπέλες''.
Οι τραγικές καταστάσεις,μας λένε να ανοίξουμε λίγο τα μυαλά μας και να δράσουμε όλοι μαζί!!!Ειδικά στο Παν/νιο,δε χωράνε τα χρώματα!!!
Είμαστε όλοι το ίδιο!
Εχουμε ίδιους στόχους,ίδια οράματα!
Ας βγάλουμε τις χρωματιστές ταμπέλες...κ ας δράσουμε με λογική.
Εχουμε αργήσει...

Αριστοτέλης Ζαμπετάκης είπε...

Πάντα πίστευα ότι ο Επιστήμονας υπηρετεί τις επιστημονικές του αρχές! Με τον όρκο του δεσμεύεται να υπηρετεί το κοινωνικό σύνολο και να αναζητά την επιστημονική αλήθεια . Ακόμα και όταν απειλείται η Ζωή του προσπαθεί να λάμψει η Επιστήμη ! Και όμως ( η Γη ) κινείται .. μονολογούσε ο Γαλιλαίος μετανοιωμένος γιά την < ομολογία > του ...περί του αντιθέτου στην Ιερά Εξέταση του Ευρωπαικού Μεσαίωνα .. Και οι Φοιτητές σπουδάζουν γιά να συνεχίσουν την παράδοση της πνευματικής Αναγέννησης- μακριά από κομματικές σκοπιμότητες . Οσο γιά τους συμβιβασμένους Πανεπιστημιακούς , που έγιναν Πολιτικοί περιμένουμε να είναι τουλάχιστον ειλικρινείς..

Δημοσίευση σχολίου