Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011: ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011 Με τις φωτογραφίες της Ημέρας .

3 σχόλια:

Yannis Zabetakis είπε...

δες κι αυτό...ειδικά τα σχόλια και περιμένω σχετική ανάρτηση!!! ειδικά σε αυτό του ΚΜ
"Όταν εδώ και πάνω από ένα χρόνο η Αριστερά έλεγε ότι τα περί πρωτογενούς πλεονάσματος ήταν σαπουνόφουσκες και ότι τα μέτρα του ΔΝΤ και της ΕΕ εγγυώνται τη παρατεταμένη και οξυνόμενη εξαθλίωση των εργαζομένων, οι διάφοροι "εθνικοί προπαγανδιστές" (βλ. MEGA κ.λπ) κορόϊδευαν και επαναλάμβαναν τις κυβερνητικές παπαρδέλες κατά εκκωφαντικό τρόπο.

Αλλά και οι κυβερνητικοί, συνέχιζαν τις παπαρδέλες με αμείωτη ένταση. Λίγο πριν αλλάξει υπουργείο, ο τότε "τσάρος των οικονομικών" επέμενε ότι από το μέσο του 2011 και εξής αρχίζει η "ανάπτυξη" ενώ και μέχρι πρόσφατα τα ίδια έλεγε και ο (νέος) Μπενίτο, μεταθέτοντας απλώς την ανάκαμψη για τις αρχές του 2012.

Αλλά χειρότεροι από όλους ήταν οι οικονομολόγοι-απολογητές των Τροϊκανών, και αναφέρομαι εδώ στους ντόπιους. Ενώ τα νούμερα δεν έβγαιναν, αυτοί απτόητοι το χαβά τους περί πρωτογενούς πλεονάσματος. Και νάλεγε κανένας ότι ήταν και αμόρφωτοι! Ακριβώς το αντίθετο..."

τι έχεις να σχολιάσεις επ'αυτών???

???

???

???

Yannis Zabetakis είπε...

ιδού και το σχετικό λινκ
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=318553

όπου θα βρεις τα σχόλια

φιλιά

Αριστοτέλης Ζαμπετάκης είπε...

Η φοροδιαφυγή από τους μεγαλοοφειλέτες, που συνεχίζεται , και η παραοικονομία , που πιθανώς μεγαλώνει , δεν επιτρέπουν την αντιμετώπιση του προβλήματος ρευστότητας στα δημόσια ταμεία.. Και το αδιέξοδο με την τρόικα είναι οι συνεχείς εκβιασμοί της στην καταβολή των δόσεων δανεισμού. Ακόμα και όταν δρομολογηθούν οι επενδύσεις το τοπίο δεν θα αλλάξη , αν δεν αντιμετωπισθούν φοροδιαφυγή και παραοικονομία. Η μείωση της ανεργίας , που ζητούν απεγνωσμένα σε Αμερική και Ευρώπη ( Ν.Υόρκη , Ρώμη..) ,αποτελεί μείζον πρόβλημα και επιδεινώνεται με τα μέτρα λιτότητας των απανταχού Κυβερνήσεων .Φυσικά και δεν θα έλθει η Ανάπτυξη σ αυτό το σκηνικό των Συντηρητικών Κυβερνήσεων , που κυριαρχούν..Ο Ομπάμα είναι πολύ μόνος και οι Αμερικανοί προοδευτικοί Οικονομολόγοι , που ζητούν απεγνωσμένα επενδύσεις και άφθονο , φθηνό χρήμα γιά την άμεση υλοποίησή τους είναι δυστυχώς πολύ λίγοι..

Δημοσίευση σχολίου