Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Maria Farantouri - O Chrismos - 20-03-2011 - 1

Πώς συνδέεται ο Χρησμός με την Ιατρική και την Υγεία μας ? Διαβάζω την αξιόλογη έκδοση του Harvard Medical School γιά θέματα Υγείας και εντυπωσιάσθηκα από την επιστημονική και καλά τεκμηριωμένη τοποθέτηση των Συγγραφέων! Και η αντίθεση , που μας πάει στους ..χρησμούς και τις πιθανότητες ,είναι τα συμπεράσματα -δηλαδή τα διά ταύτα . Εδώ κυριαρχούν οι αξιολογήσεις , οι μεγαλλίτεροι και μικρότεροι κίνδυνοι ,τα συμπεράσματα που μένει να αποδειχθούν ,η υποταγή σε προφητείες ,οι περιορισμοί και οι προοπτικές ,τα μηνύματα γιά όλους μας - μικρούς και μεγάλους !! Αντιγράφω τα μηνύματα γιά τους Άνδρες ( όπως διαμορφώθηκαν στην Αμερικανική Κοινωνία..) σε κάθε φάση της Ζωής μας , ανά δεκαετία. Στην πρώτη ( 1-10 ετών ) Και τα συναισθήματα μετράνε αφού το Παιδί είναι Πατέρας του Άνδρα ! Στη δεύτερη ( 11-20 ετών ) οι αληθινοί Άνδρες φορούν ζώνες ασφαλείας ! Στην τρίτη ( 21-30 ετων ) να μην αφήσουμε την Εργασία να αντικαταστήση την Οικογένεια και τους Φίλους . Στην τέταρτη ( 31-40 ετών ) μετράνε οι θερμίδες , οι δίαιτες και η καταπολέμηση της παχυσαρκίας . Στην πέμπτη ( 41-50 ετών ) η υγιεινή Ζωή και οι προληπτικοί έλεγχοι μας καθοδηγούν στούς προσωπικούς μας Γιατρούς γιά έγκαιρη αντιμετώπιση τυχόν αόρατων προβλημάτων ! Στην έκτη (51-60 ετών ) τα Παιδιά μας μεγαλώνουν ( και παντρεύονται ,γίνονται Γονείς ..) ενώ εμείς έχουμε να κάνουμε πολλά ακόμη - προλαβαίνουμε μέχρι την σύνταξη ,που πλησιάζει..Στην έβδομη ( 61-70 ετών ) να μην ξεχνάμε ότι πέτρα που κυλάει δεν χορταριάζει ! Δύο χιλιετίες πριν από τον Σαίξπηρ το είπε ο Ιπποκράτης - Αυτό που χρησιμοποιείται αναπτύσσεται ενώ ό,τι δεν χρησιμοποιείται υποστρέφει , υπολειτουργεί..Στην όγδοη ( 71-80 ετών ) αναλογιζόμαστε τα καλά ,που μας έχουν συμβεί ,και λέμε ευχαριστώ ! Όσο γιά την έννατη ( 81-90 ετών ) σαν υπερήλικες ήμαστε πηγές γνώσης και εμπειρίας ,που δίνουν νόημα και προοπτική και σε μας και στους νεώτερους . Με σεβασμό στα γηρατειά..

2 σχόλια:

eirini katsa είπε...

Καταπληκτικός και εύστοχος,ο σχολιασμός διαχωρισμού των δεκαετιών,γεμάτος αλήθεια!!!!
Ευχή στον καθένα μας,να φτάσει και τη 10η...και ακόμα παραπάνω...Γιατί όχι??
Γεμάτοι από χρόνια...όχι καλοπέρασης,αλλά ψαξίματος και δουλειάς σε όλους τομείς και να'χουμε καταφέρει να'χουμε κατακτήσει γνώση και εμπειρία...!!!!
Πολύ ωραία ανάρτηση!!!!

Υ.Γ Σκεφτείτε το για την ομάδα DJs....XΑΧΑ!!!!
Το κατέχουμε καλά...και εσείς ακόμα περισσότερο!!!!

Πολλές καλησπέρες!!!!

:))

Αριστοτέλης Ζαμπετάκης είπε...

Χαίρομαι και σ ευχαριστώ γιά τα καλά λόγια! Όλο και περισσότερο διαπιστώνω πόσο πιό ελκυστικές είναι οι αναρτήσεις , όταν είναι ..οπτικοακουστικά ενδιαφέρουσες ! Και ..σύντομες !! Τα πολλά και περίπλοκα είναι πιό ευανάγνωστα στο χαρτί..Νάσαι καλά !

Δημοσίευση σχολίου