Σάββατο 30 Απριλίου 2011

fado português

Τα Fados με την καθημερινή ματιά του Τουρίστα , που περιπλανιέται στα αξιοθέατα της Πορτογαλίας ! Γιά τα αυθεντικά ταβερνάκια με το αρμονικό δέσιμο της κιθάρας των Fados θα πρέπει να ψάξουμε ..Συνιστάται περπάτημα και προσεκτική αναζήτηση !

The Platters - Great Pretender, Only You (live)

Διαχρονικά και μοναδικά Μπλουζ.. Με αυτά ..ενηλικιωθήκαμε !

THE PLATTERS - ONLY YOU

Platters και Only You.. Ποιός δεν απόλαυσε το μπλουζ - χορό και μελωδία - με το μοναδικό αυτό σκοπό ? Τα τυχερά μας στα πάρτυ της δεκαετίας του 1960..

Πέντε μάγκες στο Περαία

Το ιστολόγιο φιλοξενεί και ανανεωμένες εκτελέσεις αυθεντικών ρεμπέτικων .. Γιά το δέσιμο της τριάδας Ρεμπέτικο- Μπλουζ- Φάδος αφού και οι Λαικές ταξεις εκφράζουν τους καυμούς τους ..παγκοσμιοποιημένα !

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ChemSpider

Μηχανή αναζήτησης από τη Royal Society of Chemistry ( RSC ) . Με ελεύθερης πρόσβασης βάση δεδομένων για την χημική δομή και τις απαραίτητες σχετικές πληροφορίες χημικών ενώσεων ! Στόχοι της είναι η ταξινόμηση των διαθέσιμων στο διαδίκτυο δεδομένων γιά 26 εκατομμύρια ενώσεις αλλά και η βελτίωση της αξιοπιστίας και πληρότητας των δεδομένων αυτών με δυνατότητα σχολιασμού και διόρθωσης ! Οι δημιουργοί της βάσης αυτής στοχεύουν στην καθημερινή δυνατότητα δημοσίευσης και εμπλουτισμού με περισσότερες πληροφορίες και συνδέσεις από όλους τους Χρήστες .Προσκλητήριο σε όλες και όλους τους Χημικούς να ανταποκριθούμε στην χημική μας ..Wikipedia !Ισως η αξιόπιστη και εύχρηστη αυτή αναζήτηση χημικών πληροφοριών να μας φέρει πιό κοντά στην απαραίτητη διατύπωση και τεκμηρίωση προτάσεων και μελετών γιά την συμπλήρωση των πολλών νομικών κενών σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας από την χρήση των ..ύποπτων στοιχείων ( βαρέα και τοξικά μέταλλα ..) και πολλαπλά βλαβερών χημικών ενώσεων ! Με την απαραίτητη διεπιστημονική συνεργασία συγγενών ερευνητικών δράσεων οι επιδημιολογικές μελέτες γιά την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού θα γίνουν πιό αξιόπιστες και χρήσιμες.Και η ..επιστημονική Wikipedia θα μπορούσε να επιταχύνει τις προσπάθειες όλων μας γιά την συνολική θωράκιση του Πληθυσμού ενάντια στους περιβαλλοντικούς κινδύνους από την ραδιενέργεια , το τοξινωμένο από καρκινογόνες ουσίες πολύτιμο νερό , τους πολλούς .. εχθρούς της διατροφικής αλυσίδας , τα κάθε προέλευσης και σύστασης απόβλητα και απορρίμματα , τον επιβαρυμμένο με μικροσωματίδια και τοξικές αναθυμιάσεις ατμοσφαιρικό αέρα , τις καταστρεπτικές συνέπειες των ακραίων καιρικών φαινομένων και της κλιματικής αλλαγής... Τα οφέλη θα είναι πολλά και σημαντικά επίσης από την σωστή χρήση και ορθολογιστική κατανάλωση φαρμάκων , που θα διασφαλιστή με την πληρέστερη γνώση όλων μας - Γιατρών , Φαρμακοποιών και ..Ασθενών !

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

GUNS , GERMS and STEEL

Πώς ..δένουν τα μικρόβια με το ατσάλι και τα όπλα ? Και τι απαντάμε στο Yali , που μας ρωτά να του εξηγήσουμε το μεγάλο πλούτο , που κατέχουν οι Λευκοί , ενώ οι Μαύροι παραμένουν φτωχοί και απροστάτευτοι ..Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις από Ήπειρο σε Ήπειρο και από Χώρα σε Χώρα ! Γιατί ? Οι περιβαλλοντικές διαφορές και η διαφορά ..χρώματος της επιδερμίδας δεν αποτελούν πειστικά επιχειρήματα για τις διαφορές στο ΑΕΠ.. Αλλά και οι διαφορές του ορυκτού πλούτου δεν εξασφαλίζουν την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου όλου του Πληθυσμού, αν δεν διασφαλισθή η κοινωνική δικαιοσύνη ! Η πολύτιμη επιστημονική Γνώση των ιστορικών Επιστημών , που συσσωρεύεται στο παρελθόν μας τουλάχιστον από το 1000 π.Χ. , αναλύει μεθοδικά την άνοδο και τα αδιέξοδα των γνωστών Πολιτισμών της Ανθρωπότητας . Μινωικός και Μυκηναικός , Περσικός και Μουσουλμανικός , Κινέζικος και Ινδιάνικος , Αμερικανικός και ΛατινοΑμερικάνικος πριν και μετά τον Ευρωπαικό εποικισμό της Β. και Ν. Αμερικής , Αφρικανικός πριν από την κατάκτησή της Αφρικής , μετά την αποικιοκρατική της ανάπτυξη και πιό σύγχρονος μετά την δημιουργία των ανεξάρτητων Κρατών της , που αγωνίζονται απελπισμένα για την επιβίωση και την χειραφέτησή τους.. Οι ιστορικές Επιστήμες ( Παλαιοντολογία , Κοινωνιολογία , Οικονομικά, Αστρονομία και Μετεωρολογία.. ) ψάχνουν γιά τις μελλοντικές ανακαλύψεις και διαπιστώσεις , που θα μας εξηγήσουν καλλίτερα την σχέση αιτίων και αποτελεσμάτων στα μεγάλα αινίγματα του Παρελθόντος μας.. Οι μη ιστορικές Επιστήμες ( Φυσική , Χημεία , Μοριακή Βιολογία ...) μετα το 17οο και με εντυπωσιακά γνωστικά άλματα μετά το 1900 μπορούν να στηρίξουν έμμεσα το δύσκολο έργο των ιστορικών Επιστημών , που πραγματικά μοιάζουν σαν να ψάχνουν γιά ψύλλους στο ..άχυρο !! Υπομονή..Μήπως και η Αλχημεία του Μεσαίωνα ακόμα και το 1600-1700 , με τον Ισαάκ Νεύτωνα εγκλωβισμένο στις αδιέξοδες δοξασίες της ,δεν φάνταζε ακατανόητη και παράλογη ? Ο Λαβουαζιέ , ο Αβογκάντρο, ο Μπόιλ και ο Μεντελέγεβ μετά το 1750 έθεσαν τα θεμέλια της σύγχρονης Χημείας..

Άρωμα Κανέλλας-Ευανθία Ρεμπούτσικα

Τα ακαταμάχητα μπαχαρικά ! Και το πιό ευτελές πιάτο καθιερώνεται σαν ασυναγώνιστο .. must στο καθημερινό μας μενού , αν φροντίσαμε με μεράκι τον εμπλουτισμό του με τα κατάλληλα στολίδια της γενναιόδωρης Φύσης !

πολίτικη κουζίνα

Μοναδικής ομορφιάς φωτογραφικό άλμπουμ ! Το δέσιμο με την μουσική αιχμαλωτίζει και τις δύο αισθήσεις - οπτικοακουστικά παίρνει άριστα με τόνο !!

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ELLI PASPALA - Ο χορός τών άστρων

Ας μην πάψει ποτέ ο χορός των αστεριών..Όσο δινόμαστε τόσο θα δυναμώνουν οι στροβιλισμοί ! Με την ευχή και την προσδοκία να ξεπερασθούν οι βαρβαρότητες των ένοπλων συγκρούσεων γιά την διεκδίκηση του μαύρου χρυσού . Ζητούμενα η κοινωνική δικαιοσύνη και η πολυπόθητη Ειρήνη ! Πότε θα αφεθούμε στην σαγήνη και το μυστήριο του έναστρου ουρανού, που μας απλώνεται γενναιόδωρα κάθε βράδυ? Η ομορφιά μας προσκαλεί και μας κλείνει το μάτι πονηρά.. Εμείς πότε θα ..ξυπνήσουμε ?

Χατζιδάκις ~ Πασχαλιές μέσα από τη νεκρή γη (2)

Χριστός Ανέστη ! Αφιερωμένο στις ελπίδες του καθενός μας ,που εύχομαι να είναι πάντα σαν ανθισμένες Πασχαλιές..

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

TOP TEN BEATLES SONGS

Πασχαλινές ευχές με επιτυχίες των Beatles , μισό αιώνα μετά την Παρθενική τους εμφάνιση - 21 Απριλίου 1961 !! Αφιερωμένες σε όλη την ..Μπλογκοπαρέα αλλά και στις πολυαγαπημένες παρουσίες της Θήβας , που συνδέονται με εμπειρίες και μνήμες μοναδικές ! Τα 10 χρόνια της ζωής μου στη Θήβα με πλούτισαν και με ωρίμασαν - σαν Γονιό και Σύντροφο , σαν Δάσκαλο , σαν Χημικό Textile , σαν Τεχνικό σε Φάμπρικα,που δεν σταματά αφού δουλεύει νύχτα και μέρα.. Εκεί βίωσα και διάβασα μοναδικά βιβλία και ιστορίες - από το fifty fifty στον Έρωτα της Έρικας ( Δ.Χατζής ) , το Αλεξανδρινό κουαρτέτο ( Λώρενς Ντάρελλ) , Τότε που ζούσαμε ( Ασημάκης Πανσέληνος )..Κάθε βιβλίο και μιά ανθοδέσμη από αγαπημένα Πρόσωπα ! Γιά τα λίγα , που έφυγαν , να τους πω πόσο πολύ μου λείπουν και πόσο πολύ τα αγαπώ.. Γιά τα περισσότερα , που ζούν , πόσο πολύ θέλω να τους μιλάω και να τους βλέπω !!

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Μάνος Χατζιδάκις "άστρο της ανατολής"

Αφιερωμένο σε Όλες και Όλους ,που συνταξιδέψαμε ..Ιδιαίτερα με την Μαθητική και Φοιτητική Συντροφιά , με τον Εργατόκοσμο των Εργοστασίων , με τους Χημικούς στα Εργοστάσια Κλωστ/ργίας , με τους Συνοδοιπόρους στα ερευνητικά μου προγράμματα , με τους Συνέδρους των Διεθνών Συνεδρίων Κλωστ/ργίας σε όλη την Ευρώπη ! Καλή Ανάσταση !! Γιά την Ελλάδα μας , γιά την Ευρώπη των Λαών , που πορεύεται τον δικό της Γολγοθά..

Μάνος Χατζιδάκις - Nat King Cole - "in the cool of the day"

Αφιερωμένο στον Τίμο ! Γιά το φετεινό Πάσχα εύχομαι να είναι χαρούμενο και δημιουργικό ! Όσο γιά τις αποδράσεις από την Αθήνα του θορύβου και της πολυκοσμίας το αντίδοτο είναι θάλασσα , καλή παρέα , μαγειρέματα γιά.. καλοφαγάδες , μουσική και καλοφτιαγμένες..ταινίες ! Οι εξοχές προσφέρονται και γιά διάβασμα..

Ο Σον Κόνερι απαγγέλει την Ιθάκη του Καβάφη

Από την Οδύσσεια και τον Όμηρο στην Ιθάκη και τον Καβάφη..Και πιό κοντινοί μας χρονικά η απαγγελία του Σον Κόνερι και η μουσική επένδυση του Βαγγέλη Παπαθανασίου .. Αφιερωμένο στην Debbie ,στην Οικογένεια του Jim και της Shirley , στους ΕλληνοΑγγλους Ναθάνιελ και Θησέα Ζαμπετάκη και στον Γιάννη ! Με την ευχή να εξισορροπήσουν και να ομορφύνουν ακόμα περισσότερο ό,τι πιό ελκυστικό και αντιπροσωπευτικό χαρακτηρίζει τον Ουαλλικό και Αττικό Πολιτισμό! Η συνύπαρξη στις διαφορετικές κουλτούρες ίσως μεταλλάσει την καθημερινότητα μας και δημιουργεί καινούρια οράματα , τελικά μιάν άλλη Ιθάκη...

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Εγώ δεν είμαι ποιητής - Νίκος Παπάζογλου

Μανώλης Ρασούλης και Νίκος Παπάζογλου ! Δύο Καλλιτέχνες , που έδεσαν γιατί ανέπνεαν τον ίδιο αέρα .. Πίστευαν στις ίδιες αξίες και ζούσαν απλά και λιτά - κοντά στον απλό και αφημένο στην τύχη του Λαό.. Έφυγαν από κοντά μας και αποχαιρέτησαν τον σκληρό και αδιέξοδο Κόσμο χωρίς συμψηφισμούς και υποκλίσεις .. Παραδείγματα της γενναιότητας όσων δεν συμβιβάζονται! Ο Μανώλης τελείως μόνος - σχεδόν διωγμένος από το σύστημα..Ο Νίκος μετά από πολύχρονη μάχη γιά την υγεία του - με την συμπαράσταση της Οικογένειάς του. Θα ζουν και οι δυό στις καρδιές των αβόλευτων και ταλαιπωρημένων Ελλήνων ,που δεν σταματούν να αγωνίζονται τίμια και απλά..

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ

Η μαγική Αλεξάνδρεια..Την επισκέφθηκα τον Νοέμβριο του 2οο4 . Το σπίτι του Καβάφη , η Βιβλιοθήκη , το ονειρικό ηλιοβασίλεμα στην απέραντη προκυμαία της.. Η σημερινή παρέα του Σεραφείμ Φυντανίδη μίλησε γιά τις Αλεξανδρινές μνήμες της και για τις μελλοντικές μεταλλάξεις της σύγχρονης Αιγυπτιακής μεγαλούπολης. Οι κοινωνικές αναταράξεις ενάντια στον Μουμπάρακ πιθανώς να επιταχύνουν την μετεξέλιξή της σε μιά σύγχρονη Μεγαλούπολη με λιγώτερη φτώχεια και περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη. Ολοι ευχόμαστε η Μεσογειακή μας Λίμνη να μη γνωρίσει άλλες στρατιωτικές συγκρούσεις και οι διαφορετικοί Πολιτισμοί , που έχουν γιά περισσότερο από 25-30 αιώνες διαμορφωθή με πολυετείς πολέμους και αιματηρά ολοκαυτώματα, να συνεχίσουν την ειρηνική τους συνύπαρξη ! Η πολυπολιτισμικότητα της Μεσογείου με την ελεύθερη διάχυση των ιδεών και του πλούτου της Τέχνης ,που δημιουργούν οι Λαοί της , δείχνει τον δρόμο και γιά την γόνιμη επικοινωνία και δίκαιη διαπραγμάτευση ώστε να αντιμετωπίζονται ειρηνικά όλες οι αντιπαραθέσεις..Απο την πολύπαθη Μέση Ανατολή , την αιματοβαμένη Κύπρο και τις λαικές εξεγέρσεις στα Κράτη της Β.Αφρικής η Μεσόγειος υποφέρει και θα πρέπει να βρη τις πιό αποτελεσματικές λύσεις! Οπως επίσης θα πρέπει να αντιμετωπίσει την παράνομη μετανάστευση απο τις ασιατικές και αφρικανικές Χώρες στα Ευρωπαικά Νησιά της Μεσογείου και τα παράλια του νότιου τόξου της Ευρώπης. Και να ανακόψη γιά να αντιστρέψη τελικά με επιτυχία την περιβαλλοντική ρύπανση - στο Ιόνιο από την βύθιση καραβιών με πυρηνικά απόβλητα και σε όλα της τα παράλια από βιομηχανικά και αστικά απόβλητα..

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

YOUR INNER FISH

A JOURNEY INTO THE 3,5 BILLION YEARS HISTORY OF THE HUMAN BODY ! Θα έλεγα γιά το βιβλίο αυτό ότι συνδυάζει πολλές και ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις. Θα μπορούσε να θεωρηθή σαν συνεισφορά - μάθημα συγκριτικής ανατομίας ! Αλλά και ένα συναρπαστικό ταξείδι στην εξέλιξη των ζωντανών οργανισμών από το ξεκίνημα της Ζωής στη Γη πριν 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια..Το βιβλίο είναι επίσης πλούσιο σε περιγραφές του τρόπου , που δουλεύουν οι Παλαιοντολόγοι- είτε..σκάβοντας τους πάγους της Αρκτικής είτε καθαρίζοντας προσεκτικά στο εργαστήριο τα παλαιοντολογικά ευρήματα τους από πάγους και βράχια! Παρουσιάζει επίσης την στενή συνεργασία της σύγχρονης γενετικής με την παλαιοντολογία και καταθέτει πειστικές απαντήσεις γιά την χρησιμότητα της διερεύνησης των συνεπειών της προιστορίας δισεκατομμυρίων ετών στη σύγχρονη ζωή.Με διασκεδαστικό τρόπο περιγράφει την εξάπλωση των σημερινών δυσλειτουργιών του σώματός μας - παχυσαρκία, καρδιοπάθειες και αιμορροίδες ! Στο μακρινό παρελθόν μας ως ψάρια και στο πιό πρόσφατο ως ερπετά, αμφίβια και θηλαστικά ήμασταν δραστήριοι κυνηγοί- γι αυτό και επιβιώσαμε. Ήμασταν σε διαρκή κίνηση..Αντίθετα με τον σημερινό καθιστικό τρόπο ζωής !Μαθαίνουμε ακόμα γιά τον μηχανισμό δημιουργίας της υπνικής άπνοιας και του..λόξυγγα! Βλέπουμε γιατί δημιουργούνται οι κήλες .Και παρακολουθούμε τα πειράματα με ..αόμματες μύγες , που καταλήγουν στην κατανόηση της δημιουργίας ματιών σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος τους!! Ο μαγικός κόσμος γονιδίων , μεταλλάξεων και DNA.. Πόσο πολύ μπορεί να αλλάξει η Ζωή μας ! Αρκεί να μη παρασυρθούμε και χωρίς φρόνηση και την απαραίτητη και πολύτιμη αυτογνωσία ..εξελιχθούμε και μεταλλαχθούμε σε σύγχρονες μωρές Παρθένους..

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΤΟ ΨΑΡΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ..NATHANIEL

Πριν λίγο τελείωσα το διάβασμα του βιβλίου - περιπλάνησης στην ιστορία του ανθρώπινου σώματος ..Προηγήθηκε η ιστορία της γέννησης των πρώτων ζωντανών οργανισμών στη Γη , που ξεκίνησε πριν..3,5 δισεκατομμύρια χρόνια ! Ναι , είναι σωστά γραμμένο ! Σε αιώνες- το ..εναρκτήριο λάκτισμα γιά την εξέλιξη των ζωντανών οργανισμών έγινε πριν από 35 εκατομμύρια αιώνες! Όσο γιά τη διάρκεια της εξέλιξης του ανθρώπου εκτιμάται ότι ξεκίνησε πριν από 3,8 εκατομμύρια αιώνες !Αν δηλαδή η συναρπαστική ιστορία της Ζωής στη Γη ξεκίνησε την Πρωτοχρονιά κάποιου χρόνου τότε το γράψιμο του βιβλίου γιά την ιστορία του σώματός μας έγινε σε λίγα ..ασήμαντα και μικροσκοπικά κλάσματα δευτερολέπτου στο τέλος αυτού του χρόνου!Ο Συγγραφέας Neil Shubin είναι Καθηγητής ανατομίας στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου και ο Γυιός του ..Nathaniel αγαπάει πολύ τα τρένα. Γι αυτό μαζί επισκέπτονται συχνά το Μουσείο Επιστημών και Βιομηχανίας του Σικάγου.Και έτσι βιώνει την επιστήμη με τα παιδιά του, στα ίδια μέρη όπου ένιωσε γιά πρώτη φορά την αγάπη και το ενδιαφέρον του γιά την επιστημονική έρευνα! Σε μιά από τις επισκέψεις τους βρέθηκαν μπροστά στον καταχτυπημένο θαλαμίσκο ενός διαστημοπλοίου..Ηταν ο αληθινός θάλαμος διακυβέρνησης του πρώτου διαστημοπλοίου ,που μετέφερε τρεις Αστροναύτες στη Σελήνη !! Το διαστημόπλοιο ήταν το Απόλλων 8 και η πρώτη προσελήνωση με επανδρωμένο διαστημόπλοιο έγινε το 1968 - ο Καθηγητής Shubin ήταν τότε μαθητής στην τρίτη δημοτικού ! Για τον καταξιωμένο σήμερα Παλαιοντολόγο Neil η βασική επιστημονικά αλήθεια είναι ότι πρέπει να αντιμετωπίζουμε το άγνωστο χωρίς καχυποψία , φόβο ή δεισιδαιμονία..Στον μικρό Ναθάνιελ θα εξηγήσει- μετά από μερικά χρόνια...- ότι το άγνωστο, το διάστημα και η Σελήνη γιά τον Απόλλωνα 8, θα πρέπει να το βλέπουμε σαν κίνητρο γιά να συνεχίσουμε να θέτουμε ερωτήματα και να αναζητούμε απαντήσεις...Και με κάθε νέα απάντηση σε παλιά ερωτήματα εμπνεόμαστε και αντιμετωπίζουμε νέα , πιό εκλεπτυσμένα ερωτήματα . Αυτή είναι η μαγεία της αναζήτησης γιά την επιστημονική αλήθεια..Η ομορφιά του ταξιδιού γιά την Ιθάκη , που δεν έχει τελειωμό..

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΗΓΕΤΕΣ

Τα προβλήματά μας όλο και πιό συχνά μοιάζουν με αδιέξοδα χωρίς απάντηση..Τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα μας ταλαιπωρούν καθημερινά . Όσο γιά τα περιβαλλοντικά με τις κρίσεις ,που συχνά-πυκνά ξεσπάνε , δεν ξέρουμε από πού να φυλαχθούμε . Το πυρηνικό ατύχημα στην Fukushima αντιμετωπίζεται ( ακόμα..) με επικίνδυνες ανεπάρκειες και μισές αλήθειες ..Η διαχείρισή του δημιουργεί ερωτηματικά ,που θα απαντηθούν μετά την καταγραφή των θυμάτων και των καταστροφικων περιβαλλοντικών επιπτώσεων..Ξέρουμε μόνον ότι θα είναι μη αναστρέψιμες και αθροιστικές.. Οπως η τρύπα του όζοντος ,που χρεάζεται 50 χρόνια γιά την αποκατάστασή της ! Περιμένω εναγωνίως τις εξελίξεις στη στρατόσφαιρα και προσπαθώ να ξεπεράσω την ανησυχία μου γιά το καταστροφικό ενδεχόμενο μιάς συνέργιας με ραδιενεργά νέφη..Τελικά κυριαρχούν η απογοήτευση , η απαισιοδοξία και η αδυναμία συλλογικών και μεσοπρόθεσμων σχεδιασμών ,που θα συσπειρώνουν με την αποτελεσματικότητά τους . Επιχειρησιακών δράσεων ,που θα χαρακτηρίζονται απο ρεαλισμό και σωστή εκτίμηση της σχέσης κόστος / όφελος ! Και που θα αντιμετωπίζουν εδώ και τώρα τα άμεσα προβλήματα ενώ παράλληλα θα περιλαμβάνουν επαρκείς εναλλακτικές απαντήσεις ώστε μακροπρόθεσμα να διασφαλίζεται η ευστάθεια και η βιωσιμότητα των συστημάτων . Στην Ελλάδα και στην Ευρώπη γενικότερα κάθε μέρα ,που περνά , κάνει πιό φανερά και ευανάγνωστα τα απαισιόδοξα σενάρια γιά δημόσια χρέη και ύφεση..Και με πικρία διαπιστώνουμε την έλλειψη των κατάλληλων Ευρωπαικών (!!!) θεσμών και των χαρισματικών Ηγεσιών ! Ζητείται Ελπίδα...

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ Κ.ΙΤΑΛΙΑΣ "Καληνύφτα"

Μιά μελωδική καληνύχτα ! Στους Ελληνόφωνους της Κάτω Ιταλίας .. Και στο συγκρότημα Encardia !! Με την ευχή ν ανταμώσουμε σύντομα!!