Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΗΓΕΤΕΣ

Τα προβλήματά μας όλο και πιό συχνά μοιάζουν με αδιέξοδα χωρίς απάντηση..Τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα μας ταλαιπωρούν καθημερινά . Όσο γιά τα περιβαλλοντικά με τις κρίσεις ,που συχνά-πυκνά ξεσπάνε , δεν ξέρουμε από πού να φυλαχθούμε . Το πυρηνικό ατύχημα στην Fukushima αντιμετωπίζεται ( ακόμα..) με επικίνδυνες ανεπάρκειες και μισές αλήθειες ..Η διαχείρισή του δημιουργεί ερωτηματικά ,που θα απαντηθούν μετά την καταγραφή των θυμάτων και των καταστροφικων περιβαλλοντικών επιπτώσεων..Ξέρουμε μόνον ότι θα είναι μη αναστρέψιμες και αθροιστικές.. Οπως η τρύπα του όζοντος ,που χρεάζεται 50 χρόνια γιά την αποκατάστασή της ! Περιμένω εναγωνίως τις εξελίξεις στη στρατόσφαιρα και προσπαθώ να ξεπεράσω την ανησυχία μου γιά το καταστροφικό ενδεχόμενο μιάς συνέργιας με ραδιενεργά νέφη..Τελικά κυριαρχούν η απογοήτευση , η απαισιοδοξία και η αδυναμία συλλογικών και μεσοπρόθεσμων σχεδιασμών ,που θα συσπειρώνουν με την αποτελεσματικότητά τους . Επιχειρησιακών δράσεων ,που θα χαρακτηρίζονται απο ρεαλισμό και σωστή εκτίμηση της σχέσης κόστος / όφελος ! Και που θα αντιμετωπίζουν εδώ και τώρα τα άμεσα προβλήματα ενώ παράλληλα θα περιλαμβάνουν επαρκείς εναλλακτικές απαντήσεις ώστε μακροπρόθεσμα να διασφαλίζεται η ευστάθεια και η βιωσιμότητα των συστημάτων . Στην Ελλάδα και στην Ευρώπη γενικότερα κάθε μέρα ,που περνά , κάνει πιό φανερά και ευανάγνωστα τα απαισιόδοξα σενάρια γιά δημόσια χρέη και ύφεση..Και με πικρία διαπιστώνουμε την έλλειψη των κατάλληλων Ευρωπαικών (!!!) θεσμών και των χαρισματικών Ηγεσιών ! Ζητείται Ελπίδα...

2 σχόλια:

eirini katsa είπε...

Καλησπέρα σας κ.Αριστοτέλη!!!
Ισως δεν είμαι το καταλληλότερο πρόσωπο για να αισιοδοξεί και να ελπίζει...Το ξέρω,δεν πρέπει να σκέφτομαι έτσι...ΑΛΛΑ είναι στιγμές (σαν τώρα) που λίγο έννοιες άλλες,λίγο τα κοινωνικο-οικονομικο-περιβαλλοντικο-εκπαιδευτικά αδιέξοδα...λίγο να είσαι ευαίσθητος παραπάνω,λίγο να έχεις κ άλλα σοβαρά θέματα πάνω από το κεφάλι σου...ΜΑΥΡΙΖΕΙΣ ΠΑΝΤΕΛΩΣ...!!!
Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι...θα αγωνίζομαι και θα αγωνιζόμαστε όλοι για το μέλλον μας!!!
Ενας αγώνας συνεχής...Πρέπει πάντα να'μαστε σε ετοιμότητα...
Γιατί...πού ξέρεις???
Ισως,να έρθουν κ καλύτερες μέρες...
:))

Αριστοτέλης Ζαμπετάκης είπε...

Καλή σου μέρα Ειρηνούλα ! Τα όπλα μας -ετοιμότητα γιά συνεχείς Αγώνες και αισιοδοξία γιά τις καλλίτερες μέρες ,που είναι μπροστά μας! Οπως και τα καλλίτερα Παιδιά που δεν έχουν μεγαλώσει ακόμα ! Οι μαχόμενοι Επιστήμονες θα συνεχίζουμε να καταθέτουμε τις γνώσεις μας και τις προτάσεις μας και θα προσπαθούμε να αποτελούμε μέρος της λύσης των προβλημάτων..Πολιτικοί (ίσως όχι όλοι..) και ( ορισμένοι..) Πολίτες δυστυχώς όλο και περισσότερο γλιστρούν και γίνονται μεγάλο μέρος των προβλημάτων..

Δημοσίευση σχολίου