Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Σε ολες τις Κοινωνιες υπαρχουν κανονες . Ο θεμελιωδης και καθολικης αξιας - ολοι εχουμε δικαιωματα και υποχρεωσεις !!!!! Ανταποκρινομαστε στις υποχρεωσεις μας και διεκδικουμε τα δικαιωματα μας !!!!! Με βαση σαφεις κανονες και διαδικασιες οι εννομες Αρχες καθε Πολιτειας και η Πολιτικη Εξουσια εποπτευουν και προστατευουν τους Πολιτες !!!!Τη Ζωη τους και την περιουσια τους. Και εγγυωνται την εννομη ταξη....Κλειδια οι δικαιοι νομοι ,οι ανεξαρτητοι Δικαστες και οι γρηγορουσες και αντικειμενικες Αστυνομικες δυναμεις . Για να μην ειναι κενο γραμμα οι διακηρυξεις για την ...προστασια του Πολιτη !!!!!Δυστυχως ολο και καποιες....ζαρντινιερες μας προκυπτουν , ολο και οι...ψεκασμοι με χημικα εναντιον των διαδηλωτων γινονται επι δικαιους και αδικους , ολο και ...καποιες σφαιρες εξοστρακιζονται σε κρασπεδα και σκοτωνουν Αθωους !!!!!Σε μια δυσκολη για την Δημοκρατια συγκυρια με την οικονομικη Κριση να απλωνη το διχτυ της ανεργιας και της φτωχειας κυριως στους Νεους η Πολιτεια οφειλει να ειναι ακομα πιο δικαιη και ευαισθητη....Οι Πολιτες ζηταμε Ελευθερια , Αδελφοτητα και Δικαιοσυνη !!!!Περιμενουμε απο την Πολιτεια να προστατευση τους μη εχοντες και να ζητηση απο τους εχοντες να συνδραμουν αναλογα με τις περιουσιες τους και τα εισοδηματα τους .... Και απο τα οργανα της Ταξης να σεβασθουν την σωματικη ακεραιοτητα και την ανθρωπινη αξιοπρεπεια ολων των Πολιτων!!!! Για να πορευθουμε με αλληλεγγυη και συμπνοια σ ενα Κοσμο ,που δυστυχως παραμενει αδικος και αδιεξοδος....Χωρις αξιες και οραματα , που να μας ενωνουν και να μας κανουν πιο δυνατους και αισιοδοξους !!!!!Για μια Ελλαδα , που να μας ανηκει και να μας κανει περηφανους !!!!

2 σχόλια:

eirini katsa είπε...

Καλησπέρα σας!
Ολοι εμείς οι Ελληνες,για να πορευθούμε με αλληλεγγύη σε τούτο τον άδικο κόσμο...ειδικά αυτή την κρίσιμη στιγμή(που όμως εδώ που βρισκόμαστε,δε βρισκόμαστε καθόλου τυχαία)πρέπει να πιστέψουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι κ μετά να πείσουμε τους ξένους ότι''οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν είναι αυτοί που έχουν τα καλύτερα πράγματα,είναι εκείνοι που φτιάχνουν το καλύτερο με αυτά που έχουν''.
Αν και φτάσαμε στον πάτο...παρ'όλο αυτά μπορούμε κάποτε να ανακάμψουμε,αν βέβαια πάρουμε στα σοβαρά ανασυγκρότηση,με λογική,με υπευθυνότητα κ με τιμιότητα.
Μπορούν να τρίβουν τα μάτια τους,βλέποντάς μας...αρκεί να μάθουμε να ζούμε απλά,να αγαπάμε γενναιόδωρα,να ενδιαφερόμαστε βαθιά κ όχι επιφανειακά κ να προσπαθούμε να επιτύχουμε το καλύτερο χωρίς ο πρωταρχικός μας στόχος να είναι το κέρδος κ η εξουσία!
Σεβασμός!!! ...απλοί πολίτες,αρχές,εξουσίες,όργανα τάξης...όλοι πρέπει να σεβαστούμε τους εαυτούς μας κ τους συνανθρώπους μας ειλικρινά!!!
Η μυστική συνταγή!!!
Φτάνει πια το προσωπικό όφελος,δε μας παίρνει άλλο!
Τί ωραία που θα αισθανθούμε,οταν καταφέρουμε κάτι που οι άλλοι μόνο στην ιδέα ότι θα το καταφέρουμε θα γελάγανε...(ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται)και τι ωραίο πράγμα να κοιτάς τον άλλο κ να εκπέμπεις τιμιότητα,σεβασμό,ειλικρίνεια!!!
Ετσι από εδώ κ πέρα όλοι ανεξαιρέτως πρέπει να σκεφτόμαστε κ να πράττουμε!
Για το καλό το δικό μας,των Ελλήνων,της Ελλάδας!
Υπάρχει ελπίδα!

Αριστοτέλης Ζαμπετάκης είπε...

Γεια σου αγαπητη Ειρηνη !!!!Το φωτεινο και αισιοδοξο μηνυμα σου ειναι στ αληθεια ζωογονο και πολυ μας εμψυχωνει ολες/ους!!!!Μικρους και μεγαλους!!!Νασαι καλα !!!Θα σε διαβαζω με πολυ...προσοχη για την ωριμοτητα των σκεψεων σου και την νεανικη φρεσκαδα των προτασεων σου...Των κρισιμων < δια ταυτα >....

Δημοσίευση σχολίου