Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ ΒΗΜΑ - Οι οκτώ εντολές της τρόικας - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Οι οκτώ εντολές της τρόικας - πολιτική Ας τις μελετήσουμε προσεκτικά ! Και γιά να μην επαναλάβουμε την αμέλειά μας στο πρώτο μνημόνιο ( ναί , αυτό που -όπως παραδέχθηκαν Επώνυμοι τότε Υπουργοί - δεν διάβασαν είτε απλά δεν είχαν επαρκή χρόνο γιά να μελετήσουν ...) και γιά να αποφύγουμε μοιραία λάθη . Τρίτο μνημόνιο ( όπως λέμε ..ευκαιρία ! ) δεν θάχουμε ..

ΤΟ ΒΗΜΑ - Α. Μέρκελ: Τήρηση των υποχρεώσεων από την Αθήνα και μετά η βοήθεια - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Α. Μέρκελ: Τήρηση των υποχρεώσεων από την Αθήνα και μετά η βοήθεια - oικονομία Η Μέρκελ θέλει το..χρόνο της ! Στη στήριξη της Ελλάδας προσήλθε πάντως και ο Ολι Ρεν - ο Επίτροπος , που μας ευχήθηκε πρώτος-πρώτος καλό...κουράγιο ! Καταλαβαίνει άραγε πόσο κακό μας έκαναν Τρόικα και ΔΝΤ ??

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ: να σώσουμε πάση θυσία την Ελλάδα - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ: να σώσουμε πάση θυσία την Ελλάδα - oικονομία Αρχικά την αλήθεια την ακούμε από ...κουζουλούς , που προφανώς μειοψηφούν ( Γ.Βαρουφάκης ) ! Όταν οι μειοψηφίες δικαιώνονται και οι λύσεις , που προτείνουν με βάση τις αναλύσεις τους , διαβάζονται πιό προσεκτικά ! Και αναπαράγονται σαν κομματικές και κυβερνητικές προτάσεις ... Τελικά υιοθετούνται από Ευρωπαικές και Διεθνείς Τράπεζες ( ΕΚΤ , ΠΤΕπενδύσεων ) , τον επικεφαλής της Ευρωζώνης και την ..Διευθύντρια του ΔΝΤ !!!! Κάπως έτσι θα δούμε ( οσονούπω... ) και την Μέρκελ να συναινεί ! Θα τα καταφέρουμε να ..επιβιώσουμε μέχρι τότε ???

Erin Brockovich Official Trailer #1 - Albert Finney Movie (2000) HD

Όταν ο κινηματογράφος ενημερώνει για τα μεγάλα οικολογικά προβλήματα και προβάλλει τους κινδύνους γιά την Δημόσια Υγεία από το εξασθενές χρώμιο ! Πριν 60 χρόνια στο Hinkley της Καλιφόρνιας ! Μήπως μιά καινούρια ταινία θα ταρακουνούσε και την Ευρώπη γιά τα νομοθετικά κενά και τις ολιγωρίες των αρμόδιων Δημόσιων Αρχών στη θέσπιση ( και αυστηρή τήρηση !!!) ανώτατου επιτρεπτού ορίου του εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό ? Γιά τη συνεχή και πλήρη ενημέρωσή σας επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Γιάννη Ζαμπετάκη < Zabetakis.net >

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ ΒΗΜΑ - Τα προαπαιτούμενα του 2012 και οι υποθήκες του 2009 - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Τα προαπαιτούμενα του 2012 και οι υποθήκες του 2009 - γνώμες Στις 20 Μαρτίου 2012 θα πρέπει να εξοφλήσουμε το ομόλογο , που συνήψε πριν 3 χρόνια ( στις 20 Μαρτίου 2009 ...) ο τότε Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου ...

ΤΟ ΒΗΜΑ - Πέντε κρίσιμα λάθη για τη δημοσιονομική εξυγίανση και το χρέος - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Πέντε κρίσιμα λάθη για τη δημοσιονομική εξυγίανση και το χρέος - γνώμες Χρήσιμη η καθαρή ματιά του Αγγλου Πανεπιστημιακού - Οικονομολόγου ! Ευχής έργο να γίνουν κατανοητά και να μπολιάσουν την καθημερινή μας οικονομική συμπεριφορά τα απολύτως ξεκάθαρα συμπεράσματά του !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Διαμαντοπούλου προς Πρόντι: «Ας πάρουμε πρωτοβουλία τώρα!» - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Διαμαντοπούλου προς Πρόντι: «Ας πάρουμε πρωτοβουλία τώρα!» - πολιτική Ευρώπη SOS ! Γιά να ξεπερασθούν τα αδιέξοδα από την Κρίση εδώ και τώρα ! Δεν υπάρχει καιρός γιά χάσιμο . Ο Ευρωπαικός Νότος , που κλυδωνίζεται θανάσιμα , καλείται να δράση συντονισμένα και αποτελεσματικά .

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η έκρηξη της «μεταμικρομεσαίας κοινωνίας» - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η έκρηξη της «μεταμικρομεσαίας κοινωνίας» - γνώμες Η μεταμικρομεσαία Ελληνική Κοινωνία μετεξελίσσεται αργά και απρόβλεπτα . Με αιωρούμενο το υπαρξιακό ερώτημα γιά τη σχέση Κρίσης και Κοινωνίας , που θα πρέπει να αναλυθή και οικονομικά και κοινωνιολογικά και πολιτικά !

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ ΒΗΜΑ - Γ. Προβόπουλος: Χρειάζονται άμεσα τολμηρές μεταρρυθμίσεις - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Γ. Προβόπουλος: Χρειάζονται άμεσα τολμηρές μεταρρυθμίσεις - oικονομία Και οι τοποθετήσεις Προβόπουλου . Με αναφορά στον Αρχιμήδη , που μπορούσε να κινήση την Γη , αν έβρισκε στήριγμα γιά τους μοχλούς του ! Η Ελληνική Οικονομία ποιά στηρίγματα θα εκμεταλλευτή με επιτυχία γιά να εξασφαλίση σταθερή Ανάπτυξη και βιώσιμο δημόσιο Χρέος ?

ΤΟ ΒΗΜΑ - Μέρκελ: «Υπεύθυνοι για το πρόβλημα της Ελλάδας, Ελληνες και διεθνής κοινότητα» - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Μέρκελ: «Υπεύθυνοι για το πρόβλημα της Ελλάδας, Ελληνες και διεθνής κοινότητα» - oικονομία Μετά τις αποκαλυπτικές πρωτοβουλίες του Κον Μπεντίτ γιά τα λάθη της Τρόικας στο Ελληνικό Μνημόνιο ( με την προ 2 ημερών ομιλία Σημίτη , που ήταν προσκεκλημένος του... ) η Κα Μέρκελ επανέλαβε τα χιλιοειπωμένα επιχειρήματά της γιά το ..άτακτο μέλος της Ευρωζώνης , που δεν προχωρά τις ιδιωτικοποιήσεις και τις μεταρρυθμίσεις ! Μένει να δούμε την πλήρη συνέντευξή της και βέβαια τη στάση της στις Συνόδους κορυφής της ΕΕ...

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η κρίση επηρέασε και τα βιολογικά προϊόντα - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η κρίση επηρέασε και τα βιολογικά προϊόντα - oικονομία Να και μιά μελέτη της ICAP γιά τον κλάδο των βιολογικών τροφίμων . Μεταξύ 2010 και 2009 καταγράφεται μικρή κάμψη και του τζίρου και των κερδών .Εκτιμάται ότι η μείωση αυτή συνεχίσθηκε και το 2011 ενώ και το 2012 οι προβλέψεις είναι μάλλον απαισιόδοξες...

ΤΟ ΒΗΜΑ - Γιατί έπεσε έξω το μνημόνιο: Απάντηση ΙΟΒΕ στον «σκληρό του ΔΝΤ» Πόουλ Τόμσεν - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Γιατί έπεσε έξω το μνημόνιο: Απάντηση ΙΟΒΕ στον «σκληρό του ΔΝΤ» Πόουλ Τόμσεν - oικονομία Σκληρή η απάντηση του ΙΟΒΕ !!! Και πειστική γιά την σημασία της χρονικής σειράς , που θάπρεπε να τηρηθή στην εφαρμογή των συνταγών θεραπείας ! ...Δύσκολος ασθενής τελικά η Οικονομία ! Τα θέλει όλα ! Και σωστές συνταγές και πιστή εφαρμογή τους με ιδιαίτερη προσοχή στις κρίσιμες παραμέτρους της συνέργειας με την ..φυσική κατάσταση και ανταπόκριση του Ασθενούς .

Waltz by the River

Ναί , σαν πολύτιμο κομμάτι του Πολιτισμού μας θα σε βαστήξουμε κοντά μας γιά μιά Αιωνιότητα ...

ΤΟ ΒΗΜΑ - Θ. Αγγελόπουλος: πέθανε ο ποιητής των εικόνων - πολιτισμός

ΤΟ ΒΗΜΑ - Θ. Αγγελόπουλος: πέθανε ο ποιητής των εικόνων - πολιτισμός Τραγικός ο τρόπος , πού έφυγε ...Μόνος και αβοήθητος στο άδειο κατάστρωμα του δρόμου παρασυρμένος από μοτοσυκλέτα , πού οδηγούσε ειδικός Φρουρός εκτός υπηρεσίας...Το πληθωρικό και πολυσήμαντο έργο του θα συντροφεύει την Ανθρωπότητα γιά πάντα !

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η συνάντηση Βενιζέλου - τρόικας φέρνει ενυπόγραφες δεσμεύσεις - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η συνάντηση Βενιζέλου - τρόικας φέρνει ενυπόγραφες δεσμεύσεις - oικονομία Δεσμεύσεις όλων γιά όλα ! Με υπογραφές ..Γιά να μην επαναληφθούν οι στυγνοί εκβιασμοί στην έγκαιρη καταβολή των συμφωνημένων δόσεων από τις εγκεκριμένες δανειακές συμβάσεις .

ΤΟ ΒΗΜΑ - Κώστας Σημίτης: Τέλος εποχής για το ΠαΣοΚ - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Κώστας Σημίτης: Τέλος εποχής για το ΠαΣοΚ - πολιτική Πράγματι το 2010 γιά την Ελλάδα καταγράφεται ως η αρχή του τέλους ...Μέχρι τον Μάιο η Ευρωζώνη ψαχνότανε αιφνιδιασμένη γιά να καταλήξη στο μοιραίο Μνημόνιο , που η εφαρμογή του αποδεικνύεται καρμανιόλα γιά την Ελληνική Οικονομία ! Η ομιλία του Κ.Σημίτη χρήσιμη και διαφωτιστική γιά τα αδιέξοδα του Μνημονίου , που συνεχίζονται και το 2012 ...

ΤΟ ΒΗΜΑ - Eurogroup: Η ελληνική προσφορά για το PSI έως τις 13 Φεβρουαρίου - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Eurogroup: Η ελληνική προσφορά για το PSI έως τις 13 Φεβρουαρίου - πολιτική Το PSI θα συζητιέται πολύ μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου.. Τουλάχιστον να μη μας προκύψη.... άνθρακες ο θησαυρός !

ΤΟ ΒΗΜΑ - M. Χρυσοχοϊδης: Ασχολιόμουν με την ΕΛΑΣ, δεν διάβασα το μνημόνιο - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - M. Χρυσοχοϊδης: Ασχολιόμουν με την ΕΛΑΣ, δεν διάβασα το μνημόνιο - πολιτικήΑλήθεια πόσοι το μελέτησαν ? Ακόμα και ο ΓΑΠ , που δεν το υπέγραψε , αναρωτιέμαι αν το έφερε γιά διαβούλευση στο Υπουργικό Συμβούλιο ...Η αβάσταχτη ελαφρότητα του opengov....

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ ΒΗΜΑ - Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας: Η έκθεση της επιτροπής - πολιτισμός

ΤΟ ΒΗΜΑ - Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας: Η έκθεση της επιτροπής - πολιτισμός Πολλά τα βραβεία ! Και μία άρνηση αποδοχής από τον Χριστιανόπουλο - που είχε προαναγγελθή από το 1979..

ΤΟ ΒΗΜΑ - Σμύρνη: το τέλος του κοσμοπολιτισμού - πολιτισμός

ΤΟ ΒΗΜΑ - Σμύρνη: το τέλος του κοσμοπολιτισμού - πολιτισμός Στη Σμύρνη γεννήθηκαν πολλοί Συγγενείς μου και στα προσφυγικά Σπίτια τους της Καισαριανής άκουσα πολλές ιστορίες γιά τη δική τους Σμύρνη και το Κορδελιό . Τόσο γιά την αρχοντική ζωή τους πριν το 1922 όσο και γιά την καταστροφή της Σμύρνης μετά το τραγικό καλοκαίρι του 1922 και την βαρειά ήττα του Ελληνικού Στρατού . Θεσσαλονίκη και Αλεξάνδρεια τροφοδοτούν την φαντασία μου με εικόνες της Σμύρνης πριν την καταστροφή της .. Ενα κοσμοπολίτικο Λιμάνι - σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής !!

ΤΟ ΒΗΜΑ - Μίκης Θεοδωράκης: «Μέτωπο αντίστασης µε όλους, πλην χουντικών» - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Μίκης Θεοδωράκης: «Μέτωπο αντίστασης µε όλους, πλην χουντικών» - πολιτική Γιά μιά ΕΛΛΑΔΑ , που θα καταξιωθή παγκόσμια με την Ουδετερότητά της και τους συνεχείς αγώνες της γιά την Ειρήνη και τον Πολιτισμό ! Γιά να εξελιχθούν η Ακρόπολη , οι Δελφοί και η Ολυμπία σε παγκόσμια Κέντρα συνάντησης όλων όσων αγωνίζονται γιά την Ειρήνη , την Δημοκρατία και τον Πολιτισμό !

ΤΟ ΒΗΜΑ - ΕΦΕΤ: Αποσύρει επικίνδυνα μανιτάρια - κοινωνία

ΤΟ ΒΗΜΑ - ΕΦΕΤ: Αποσύρει επικίνδυνα μανιτάρια - κοινωνία Μετά τους ανεξήγητους θανάτους Ηλικιωμένων στην περιοχή του Αμβούργου ( που επιπόλαια επιχειρήθηκε να αποδοθούν τότε σε ισπανικά αγγούρια.. ) ένα καινούριο κρούσμα με μανιτάρια ( πολωνικής προέλευσης γιά μικρότερες τιμές αγοράς τους από την Lidl ?? ) ... Διακινούνται από την γερμανικών συμφερόντων Lidl και η επικινδυνότητά τους εντοπίζεται απο την Lidl στην παραγωγή των 10 τελευταίων μηνών ..

ΤΟ ΒΗΜΑ - WSJ: Υπόγεια συμφέροντα οδήγησαν τις συζητήσεις για το PSI σε ύφαλo - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - WSJ: Υπόγεια συμφέροντα οδήγησαν τις συζητήσεις για το PSI σε ύφαλo - oικονομία Θα μπουν τελικά όλοι στο χορό του γενναίου κουρέματος γιά την υγιή βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους ?

ΤΟ ΒΗΜΑ - «Der Spiegel»: Ιταλογαλλική συμμαχία κατά της Γερμανίας - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - «Der Spiegel»: Ιταλογαλλική συμμαχία κατά της Γερμανίας - oικονομία Μακροσκελής η ανάλυση ... Εξαιρετικά χρήσιμη όμως γιά να καταλάβουμε πόσο λεπτές είναι οι ισορροπίες στην Ευρωζώνη ! Θα μπορέσει να αναγκάσει το διπλό ποδήλατο Γαλλίας - Ιταλίας στη σύμπραξη της Μέρκελ σε πιό μετριοπαθείς και χρήσιμες γιά τα Ευρωπαικά συμφέροντα προσεγγίσεις ? Ιδιαίτερα γιά την Ανάπτυξη της πραγματικής Οικονομίας στο σύνολο της ΕΕ ?

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ ΒΗΜΑ - Είναι απλό: φορολογήστε την κορυφή - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Είναι απλό: φορολογήστε την κορυφή - γνώμες Οι αριθμοί , που παρουσιάζει ο Κρούγκμαν , είναι αποκαλυπτικοί και ..αποστομωτικοί ! Σε περιόδους , πού οι συντελεστές φορολογίας των επιχειρηματικών κερδών , είναι 15% ( πολύ μικρότεροι από 28% , πού είναι οι συντελεστές φορολογίας των εισοδημάτων από την εργασία ) ούτε αύξηση των επενδύσεων ούτε μείωση της ανεργίας καταγράφηκαν στις ΗΠΑ ! Απλά οι 400 πλουσιώτεροι Αμερικανοί Επιχειρηματίες έγιναν ακόμη πλουσιώτεροι ...

ΤΟ ΒΗΜΑ - Φραντζέσκο Γκαρτζαρέλι: «Mια Ελλάδα της δραχµής δεν θα υπάρχει στον παγκόσµιο χάρτη» - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Φραντζέσκο Γκαρτζαρέλι: «Mια Ελλάδα της δραχµής δεν θα υπάρχει στον παγκόσµιο χάρτη» - πολιτική Ο Ιταλός Οικονομολόγος - στέλεχος της Goldman Sachs στο Λονδίνο - απαντά συγκροτημένα και ψύχραιμα ! Ο πιό αδύναμος κρίκος της Ευρωζώνης , η Ελλάδα , δείχνει τον σωστό δρόμο γιά την σωτηρία της ΕΕ !

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ ΒΗΜΑ - Γ. Προβόπουλος: «Η κρίση δεν ήταν αναπόφευκτη» - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Γ. Προβόπουλος: «Η κρίση δεν ήταν αναπόφευκτη» - oικονομία Κατόπιν εορτής οι ..γλώσσες λύνονται και λένε πολλά κατόπιν εορτής .. Χρήσιμα είναι όσα σωστά λέγονται και γίνονται πρίν πάει η κανάτα στη βρύση γιά νερό ....

ΤΟ ΒΗΜΑ - Πολύ κοντά στο κλείσιμο του PSI - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Πολύ κοντά στο κλείσιμο του PSI - oικονομία Γιά μιά καλή παρακολούθηση των εξελίξεων στο ..ντέρμπυ του PSI !! Το ματς συνεχίζεται με εντάσεις και ..στενό μαρκάρισμα . Θα έχει αίσιο τέλος ?

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ ΒΗΜΑ - Αν. Λοβέρδος: «Ανάπτυξη εδώ και τώρα αλλιώς "δεν βγαίνει" το 2013» - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Αν. Λοβέρδος: «Ανάπτυξη εδώ και τώρα αλλιώς "δεν βγαίνει" το 2013» - πολιτική Ευτυχώς υπάρχουν και Πολιτικοί , που θυμούνται να ζητήσουν τα σωστά και αναγκαία < Εδώ και Τώρα > !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Κώστας Σημίτης: Πολιτικά μοιραίο λάθος οι παραλείψεις στο μνημόνιο - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Κώστας Σημίτης: Πολιτικά μοιραίο λάθος οι παραλείψεις στο μνημόνιο - πολιτική Πράγματι αποτελεί εγκληματική παράλειψη η παντελής απουσία πρόβλεψης γιά το ( πολύ πιθανό !! ) ενδεχόμενο Ύφεσης ...Και η μεν Τρόικα επεδίωκε να μας εξαναγκάσει να μπούμε στον μονόδρομο της εσωτερικής υποτίμησης , που μόνο Ύφεση θα έφερνε ! Εμείς γιατί δεν βάλαμε τη Βασούλα να τους διδάξη τα στοιχειώδη και αυτονόητα και να τους ρωτήση τι θα γίνει αν μεγαλώσουν τα ελλείμματα ? Μας έλεγαν και επαναλαμβάνουν και τώρα το ίδιο τροπάριο - κάντε γρήγορα αποκρατικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις ..Επιμένουν ! Παρά τις επιφυλάξεις του Ράιχενμπάχ γιά τον χρόνο , που χρειάζεται η προσπάθεια αυτή μέχρι να αποδώση τα επιθυμητά αποτελέσματα ...Με τις ελληνικές μετοχές απαξιωμένες και την Ύφεση να απλώνεται σε όλη την ΕΕ ...

ΤΟ ΒΗΜΑ - ΙΟΒΕ: Η μείωση των μισθών πλήττει την ανταγωνιστικότητα! - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - ΙΟΒΕ: Η μείωση των μισθών πλήττει την ανταγωνιστικότητα! - oικονομία Πικρές αλήθειες από την μελέτη του ΙΟΒΕ ..Τι μπορεί να καταλάβη η Τρόικα γιά τον τρόπο , που λειτουργεί η Ελληνική Οικονομία ?

ΤΟ ΒΗΜΑ - Παγκόσμια τηλεδιάσκεψη για το PSI - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Παγκόσμια τηλεδιάσκεψη για το PSI - oικονομία Η μάχη έχει ανάψει γιά τα καλά !

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ ΒΗΜΑ - Προς θετικό κλείσιμο οι διαπραγματεύσεις για το PSI - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Προς θετικό κλείσιμο οι διαπραγματεύσεις για το PSI - oικονομία Σύγκρουση συμφερόντων και σκληρές οι μάχες .. Όλοι προσδοκούμε αίσιο ( γιά τα Ελληνικά συμφέροντα .. ) τέλος !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Λουκάς Παπαδήμος: Συμμετοχή στο PSI έστω και δια... νόμου - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Λουκάς Παπαδήμος: Συμμετοχή στο PSI έστω και δια... νόμου - oικονομία Παπαδήμος και Μόντι δίνουν τις μάχες τους ! Πιό μεθοδικά και με πιό αποτελεσματικούς σχεδιασμούς από τους πολυλογάδες Πολιτικούς ! Χωρίς να λογαριάζουν δημοσκοπήσεις και πολιτικό κόστος ! Καλοδεχούμενα σημάδια πιό συνετής διακυβέρνησης ? Το ευχόμαστε !!

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ο Μόντι σώζει την Ευρώπη; - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ο Μόντι σώζει την Ευρώπη; - γνώμες Θετικές οι ενδείξεις γιά την υπεράσπιση των Ευρωπαικών ηθικών αξιών . Ο Μόντι δίνει το καλό παράδειγμα !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Οι οριζόντιες μειώσεις μισθών και η πολλαπλασιαστική τους επίδραση στον ανορθολογισμό του κράτους - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Οι οριζόντιες μειώσεις μισθών και η πολλαπλασιαστική τους επίδραση στον ανορθολογισμό του κράτους - γνώμες Γιά τους Πανεπιστημιακούς δύο ( τουλάχιστον..) κατηγοριών ο λόγος ! Στους προνομιούχους Καθηγητές Ιατρικής και Νομικής , που νόμιμα ασκούν και το επάγγελμά τους ( συνήθως φοροδιαφεύγοντας .. ) , οφείλεται η ..Πανεπιστημιακή παραοικονομία των 8 δις Ευρώ !! Ώς πότε οι οριζόντιες μεταβολές μισθών θα τα ισοπεδώνουν όλα και θα αφήνουν ( επί πλέον .. ) και την παραοικονομία ελεύθερη να ακμάζει ?

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ ΒΗΜΑ - Οι μαθητές ρεπόρτερ της Ιστορίας - κοινωνία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Οι μαθητές ρεπόρτερ της Ιστορίας - κοινωνία Πρωτότυπο και ενδιαφέρον Project ! Θα παρακολουθήσω όλες τις ενότητες - ιδιαίτερα της Θήβας ( όπου έζησα με την Οικογένειά μου και εργάσθηκα γιά δέκα χρόνια ) και της Ν.Ιωνίας ως ..Γείτονας στη Ν.Φιλαδέλφεια και ως Χημικός Κλωστ/ργίας με συχνές επισκέψεις στα πολλά μικρά ( Βιοτεχνίες με 2-3 αυτοαπασχολούμενους Ιδιοκτήτες ) και λίγα αρκετά μεγαλλίτερα Εργοστάσια ( Αφοί Λέκκα - από τα πιό οργανωμένα και με μεγάλη καθετοποιημένη παραγωγή .Πλεκτήριο Μήτση) .

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ: ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ Πέντε φωτό με έντονες τις κοινωνικές και οικονομικές αντιθέσεις στον όμορφο Πλανήτη μας ! Οι 60.000 Κάτοικοι του Νότιου Σουδάν , που περιμένουν άμεση βοήθεια με τρόφιμα γιά να επιζήσουν ..Στη Μαδρίτη της οικονομικής κρίσης οι 100 πρώτοι ..ημίγυμνοι Πελάτες πολυκαταστήματος ειδών ένδυσης τρέχουν να ντυθούν δωρεάν ( δηλ. τσάμπα !! ) μετά από σχετική ( και πράγματι πρωτότυπη και ολοζώντανη ) διαφημιστική καμπάνια..

Ράλι Ντακάρ 2012

Ράλι Ντακάρ 2012: Ράλι Ντακάρ 2012 Εικόνες από την Αργεντινή , τη Χιλή και το Περού , όπου έγινε το Ράλι.

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

PAJARO CAMPANA.

Βίβα Παραγουάη ! Οικείες οι μελωδίες και το video καλοφτιαγμένο .

Los Zorzales Paraguayos (Yo vendo unos ojos negros)

Οι μελωδίες της Λατινικής Αμερικής λαμπερές και μοναδικές ! Προσωπικά με ταξιδεύουν στις δεκαετίες του 1950 και του 1960...

ΤΟ ΒΗΜΑ - «Και αν μας λείψη η εξωτερική επικουρία, δεν υπάρχει φόβος να καταστραφώμεν» - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - «Και αν μας λείψη η εξωτερική επικουρία, δεν υπάρχει φόβος να καταστραφώμεν» - πολιτική Από την πτώχευση του 1932 με τον Βενιζέλο ως το 1939 , που ξεκίνησε ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος . Γιά να μαθαίνουμε - όσοι τουλάχιστον γεννηθήκαμε μετά το 1940 ..Κάποιες αντιστοιχίες με την σημερινή ελληνική πραγματικότητα αξίζουν τον γόνιμο προβληματισμό μας ..

Durme, Durme (Traditional Sephardic Lullaby)

Σεφαραδίτικα τραγούδια . Οι ρίζες τους στο Μαρόκο . Ηλθαν στην Ισπανία και τραγουδήθηκαν από τους ΙσπανοΕβραίους . Κατέληξαν στη Θεσσαλονίκη και έγιναν ευρύτερα γνωστά από την Σαβίνα Γιαννάτου , που τα απέδωσε σωστά !

Oria mou Rodinedda (Traditional) - Eleni & Suzana Vougioukli

Από την Ισπανία στην Κάτω Ιταλία ! Η Έλενα και η Σουζάνα μας ταξιδεύουν με όμορφα παραδοσιακά τραγούδια !

Vougioukli -"ojos negros" live at Megaro Gyzi Festival 2009.wmv

Ισπανικό το τραγούδι , που ζωντανεύουν σαν αηδόνια οι Αδελφές Βουγιουκλή στη καλοκαιρινή Σαντορίνη!

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ανγκελα Μέρκελ: Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ανγκελα Μέρκελ: Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο - oικονομία Πράγματι η φοροδιαφυγή και η παραοικονομία παραμένουν σοβαρά και άλυτα προβλήματα...Όλα τα υπόλοιπα οικονομολογικά διλήμματα μπορούν να αντιμετωπισθούν - αρκεί να προσεγγίσουμε με κατανόηση και υπομονή την ..Ελληνική πραγματικότητα !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Διεθνή ΜΜΕ: Αυξημένος ο κίνδυνος χρεοκοπίας για την Ελλάδα - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Διεθνή ΜΜΕ: Αυξημένος ο κίνδυνος χρεοκοπίας για την Ελλάδα - oικονομία Το επικίνδυνο χαρμάνι εκτιμήσεων , ανησυχιών και ..κινδυνολογίας από τις παντοδύναμες Αγορές . Πως και γιατί όλα παίζονται ! Πολλά τα αν και τα γιατί σε Ευρωζώνη και Ελλάδα . Χρειάζεται καθαρό μυαλό και ψυχραιμία !

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗ & ΨΑΡΑΝΤΩΝΗΣ part1

Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή ! Μετά από παρότρυνση της Μάρθας Μωραίτη ! Και δίκαια η ανάρτηση αυτή αφιερώνεται στη Μάρθα και στον Γιάννη Μ. Οι δύο Αδελφές με τον Ψαραντώνη δένουν μοναδικά ...Χαρήτε τους !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Πολιτικοί και ιδιώτες πιέζουν την ΕΚΤ να συμμετάσχει στο PSI - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Πολιτικοί και ιδιώτες πιέζουν την ΕΚΤ να συμμετάσχει στο PSI - oικονομία Η ανταπόκριση της ΕΚΤ στο κούρεμα των ελληνικών ομολόγων του χαρτοφυλακίου της , που είναι γνωστό πόσο πιό χαμηλά από την ονομαστική τους τιμή τα αγόρασε στη δευτερογενή αγορά ομολόγων , αποτελεί αυτονόητη υποχρέωσή της ! Αν αρνηθή την συμμετοχή της πώς θα πεισθούν οι Ιδιώτες να συμμετάσχουν ..με τη θέλησή τους στο γενναίο κούρεμα , που χρειάζεται η Ελλάδα ?

ΤΟ ΒΗΜΑ - Οι Κινέζοι «μεθούν» με ελληνικό κρασί - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Οι Κινέζοι «μεθούν» με ελληνικό κρασί - oικονομία Και πάλι το καλό κρασί γίνεται περιζήτητο σε όλο τον Πλανήτη μας ! Πριν περίπου 15 χρόνια οι Κοινοτικοί Τεχνοκράτες έστελναν φιρμάνια γιά διακοπή καλλιέργειας αμπελιών ...Λίγο σοφώτεροι τώρα σε περίοδο ισχνών αγελάδων καταλάβαμε καλλίτερα τι θησαυροί είναι τα βιολογικά κρασιά , που είναι απαραίτητα γιά την απόλαυση βιολογικών μενού υψηλών προδιαγραφών ! Και οι αναδυόμενες μεγάλες Οικονομίες εξελίσσονται σε καλούς Καταναλωτές βιολογικών τροφίμων και ποτών , που μπορούν να τα αγοράσουν !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η Τετάρτη κρίνει το PSI - Δυσαρέσκεια Νταλάρα για τους ευρωπαίους - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η Τετάρτη κρίνει το PSI - Δυσαρέσκεια Νταλάρα για τους ευρωπαίους - oικονομία Μέχρι τα τέλη Μαρτίου κρίνονται όλα ! Καλή τύχη ...

ΤΟ ΒΗΜΑ - Παπαδήμος: Η δραχμή δεν είναι λύση - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Παπαδήμος: Η δραχμή δεν είναι λύση - πολιτική Γιά την επίσημη ενημέρωσή μας από τον πλέον Αρμόδιο ..γιά να ομιλεί και .. Καπετάνιο της τράτας < Ελλάς > ! Με την ευχή να πάνε όλα καλά και να μη χρειασθούμε σωσίβια γιά εγκατάλειψη του σκάφους . Το ναυάγιο του 15όροφου Concordia στην Τοσκάνη ας μας θυμίζει ότι - όπως έγινε και στη Σαντορίνη - δεν υπάρχουν άτρωτα μεγαθήρια ! Ιδιαίτερα κοντά στη στεριά παραμονεύουν ύπουλοι ύφαλοι γιά άπειρους και επιπόλαιους Καπεταναίους , που τα πλοία τους βυθίζονται στα ρηχά...

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ερχεται κούρεµα και στους φόρους - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ερχεται κούρεµα και στους φόρους - oικονομία Να καί ένα ευπρόσδεκτο κούρεμα ! Με το υπό διαμόρφωση νέο φορολογικό νομοσχέδιο !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Die Welt: Τα τέσσερα σενάρια για την Ελλάδα - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Die Welt: Τα τέσσερα σενάρια για την Ελλάδα - oικονομία Πιθανά και τα 4 Σενάρια ...Όλα απαισιόδοξα και με κακή βαθμολογία γιά τα συμφέροντά μας...Πού θα ισορροπήσουν τελικά οι ανταγωνισμοί των Πιστωτών μας γιά το κούρεμα του Ελληνικού Χρέους ?

ΤΟ ΒΗΜΑ - Σαρκοζί: Η κρίση μπορεί να ξεπεραστεί με βούληση για μεταρρυθμίσεις - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Σαρκοζί: Η κρίση μπορεί να ξεπεραστεί με βούληση για μεταρρυθμίσεις - oικονομία Όλοι συμφωνούμε ότι χρειάζονται μεταρρυθμίσεις ! Τα σκληρά ερωτήματα είναι πόσο κόστος θα έχουν οι πιθανές εναλλακτικές λύσεις και πώς θα κατανεμηθούν δίκαια στους Κοινωνικούς Εταίρους ...Σε προεκλογική περίοδο τι λέτε Messie Sarkozy στους Γάλλους ψηφοφόρους ?

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η «μαύρη Παρασκευή» του Σαρκοζί και της Ευρώπης - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η «μαύρη Παρασκευή» του Σαρκοζί και της Ευρώπης - oικονομία Η Ευρωζώνη πιέζεται από τους Οίκους αξιολόγησης ...Η Γαλλία με ΑΑ και στο κατώφλι της ύφεσης με παρέα την Ιταλία ! Τεράστια τα χρέη τους .. Μόνη με ΑΑΑ και ανάπτυξη 3% η Γερμανία . Προς ποιά κατεύθυνση θα πορευθή η Ευρωζώνη σε 100 μέρες ?

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ ΒΗΜΑ - Στο «Κολαστήριο» του Μπέλα Ταρ - πολιτισμός

ΤΟ ΒΗΜΑ - Στο «Κολαστήριο» του Μπέλα Ταρ - πολιτισμός Γιά την πληρέστερη ενημέρωσή μας από πρώτο χέρι , τον Σκηνοθέτη της ταινίας Ούγγρο Μπέλα Ταρ !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Οι ταινίες της εβδομάδας: Σιδηρά ερμηνεία σε επιδερμική ταινία - πολιτισμός

ΤΟ ΒΗΜΑ - Οι ταινίες της εβδομάδας: Σιδηρά ερμηνεία σε επιδερμική ταινία - πολιτισμός Η ανάρτηση αυτή γιά τις ταινίες της εβδομάδας αποτελεί και διαμαρτυρία γιά την σειρά , που παρουσιάζονται ! Γιατί αρχίζουν με την ( μέτρια.. ) Θάτσερ , και ακολουθούν οι ταινίες- διαμάντια γιά τις Λαμπράκισες , τον Γκαίτε και το ( Ουγγρικό ) Κολαστήριο ?

ΤΟ ΒΗΜΑ - Suddeutsche Zeitung: Η ατυχία τού να είσαι Έλληνας - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Suddeutsche Zeitung: Η ατυχία τού να είσαι Έλληνας - oικονομία Και ατυχία και δυστυχία και ..αδικία ! Γιατί πράγματι είναι άδικο να υποφέρεις 2 χρόνια από την επιβολή συνταγών ( από ΕΕ , ΕΚΤ και ΔΝΤ ...) γιά εσωτερική υποτίμηση και σκληρή λιτότητα και εκ του ασφαλούς οι Τροικανοί να διαπιστώνουν ότι το 2012 η ύφεση θα αγγίξη μεγαλλίτερες επιδόσεις - ίσως και 7% !!! Στερνή μου γνώση να σ είχα πρώτα ....Και να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα γιά τους ..κακούς Πολιτικούς και Οικονομολόγους , που θα βρεθούν σύντομα αντιμέτωποι με την θυμωμένη και αγανακτισμένη Κοινωνία , που υποφέρει όλο και περισσότερο συνεχώς από το 2008 .

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Marlene Dietrich - Lili marleen song and text

Και η θρυλική Lili Marleen ! Χιλιοτραγουδισμένη στις εμπόλεμες περιοχές Γερμανών εναντίον Γάλλων .

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ-ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ

Ο εικοστός αιώνας στην Ελλάδα της Τέχνης και του Πολιτισμού . Πρωτιές και μοναδικότητες...

GREEK ADS OF EARLY 20th CENTURY Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΑΡΧΕΣ 20ου ΑΙΩΝΑ

Η δύναμη της διαφήμισης στα πρώτα 10-15 χρόνια του 20ου αιώνα. Ποιά μηνύματα έστελναν στους καταναλωτές οι διαφημιζόμενοι και οι ...διαφημιστικές εταιρείες της εποχής εκείνης !

Η αγνή Ελλάδα στην "Μπέλ Επόκ"

Η ειρηνική πλευρά της ζωής στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1900 ...Όταν μαίνονταν οι μάχες του Ελληνισμού ενάντια στους Βούλγαρους και στους Τούρκους γιά την απελευθέρωση της Μακεδονίας ..

ΤΟ ΒΗΜΑ - Μ.Μόντι: Δεν βλέπουμε παραχωρήσεις από την ΕΕ, όπως μείωση επιτοκίων - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Μ.Μόντι: Δεν βλέπουμε παραχωρήσεις από την ΕΕ, όπως μείωση επιτοκίων - oικονομία Δικαιολογημένα τα παράπονα των Ιταλών . Η τρίτη Οικονομία της Ευρωζώνης διαμαρτύρεται γιά την αδιαφορία της Γαλλογερμανικής ηγεμονίας και ζητά να συντονισθή η οικονομική πολιτική της ΕΕ με τις θυσίες των Ιταλών ! Και με τις θυσίες των Ελλήνων , που ξεκίνησαν πριν 2 χρόνια !!! Χωρίς κοντινές προοπτικές ανάκαμψης ....

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Midnight in Paris Woody Allen

Εικόνες από το Παρίσι ! Μέρα και νύχτα , με βροχή ή με λιακάδα , οι Λεωφόροι του αλλά και τα μικρά δρομάκια του , τα ιστορικά μνημεία του και τα καμπαρέ του ! Όλα τα αξιοθέατα ακούγοντας τη μουσική της ταινίας...Μιάς ταινίας διασκεδαστικής , που σε ταξιδεύει στο παρελθόν κουβεντιάζοντας με τους Συγγραφείς και τους Ζωγράφους της Αναγέννησης και της Μπέλ Επόκ !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Το ΔΝΤ φέρνει (και) περιβαλλοντική οπισθοδρόμηση - κοινωνία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Το ΔΝΤ φέρνει (και) περιβαλλοντική οπισθοδρόμηση - κοινωνία Επισημάνσεις καίριες και πολύ σημαντικές γιά το Περιβάλλον ! Παρουσιάζονται και οι δύο επιστολές προς την ΕΕ ..

ΤΟ ΒΗΜΑ - Hello Africa - BHMAmen - Κουβέντες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Hello Africa - BHMAmen - Κουβέντες Γιά να μάθουμε περισσότερα για την κοντινή μας Ήπειρο , την Αφρική ! Προσωπικά οι γνώσεις μου περιορίζονται στις ταξιδιωτικές εκπομπές της Μάγιας Τσόκλη και στις μουσικές αναζητήσεις του Λεωνίδα Αντωνόπουλου..Έχουμε λοιπόν να μάθουμε πολλά !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Δεν ήρθε ακόμα το τέλος των βιβλίων - BHMagazino - 24x7

ΤΟ ΒΗΜΑ - Δεν ήρθε ακόμα το τέλος των βιβλίων - BHMagazino - 24x7 Ακόμα και η εκτύπωση βιβλίων σε.. πόστερ γίνεται μόδα ! Πρωτότυπη και εντυπωσιακή ..

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ο Στήβεν Χόκινγκ στα 70 - BHMagazino - Συνεντεύξεις

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ο Στήβεν Χόκινγκ στα 70 - BHMagazino - Συνεντεύξεις Αξίζει στ αλήθεια να διαβάζουμε πότε-πότε την συνέντευξή του, που έδωσε ηλεκτρονικά ( απαντώντας σε σχετικό mail με τα ερωτήματα ) στις 11 Ιουλίου 2010 ! Λιτός και αληθινός..Σοφός παρά την αναπηρία του ..Ή μήπως εξ αιτίας της ??

ΤΟ ΒΗΜΑ - Aνισο το παιχνίδι των ευκαιριών στην Αμερική - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Aνισο το παιχνίδι των ευκαιριών στην Αμερική - γνώμες Σε όλες τις Δημοκρατικές Κοινωνίες η εξασφάλιση ίσων ευκαιριών αποτελεί αυτονόητο προαπαιτούμενο ! Στην Ελλάδα της Κρίσης και της υψηλής ανεργίας η διασφάλιση του δικαιώματος στην εργασία έχει εξελιχθή σε ..άπιαστο όνειρο ! Μακρύς ο δρόμος γιά άμεσα και χειροπιαστά αποτελέσματα στις προσπάθειες όλων μας γιά την εξασφάλιση του επιούσιου άρτου της κάθε μέρας μας ...

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Marionettes - La Double Vie de Veronique

Και οι Μαριονέττες της Βερόνικας..

La mort de Weronika

Η Irene Jacob aπό το λαμπρό ξεκίνημά της στη διπλή Ζωή της Βερόνικας ,συνέχισε στην ταινία της τριλογίας < Τρία Χρώματα - Κόκκινο > και πρόσφατα με την συμμετοχή της στην ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου < Η σκόνη του χρόνου > παραμένει καθάρια , πειστική και μονάκριβη !!!Μιά Πριγκήπισσα του Σινεμά , που η Ζωή της και οι ταινίες της την αναδεικνύουν Ηθοποιό με Φως και Ήθος !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Hellastat: Οι 7 κρυφές πληγές της κρίσης - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Hellastat: Οι 7 κρυφές πληγές της κρίσης - oικονομία Από την αντιμετώπιση των 7 πληγών της Ελληνικής Οικονομίας , πού αποτελούν γέννημα - θρέμμα της Κρίσης , θα εξαρτηθούν πάρα πολλά.. χρειάζεται δράση άμεση και αποτελεσματική !

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Eleni Karaindrou - An Ode Of Tears!

Καλοδιαλεγμένες νότες στην πορεία του χρόνου ...Πορεία δύσκολη και με πολλή σκόνη...

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ποια είναι η νέα αριστερά; - BHMagazino - Συνεντεύξεις

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ποια είναι η νέα αριστερά; - BHMagazino - Συνεντεύξεις Γιά την Αριστερά , που ψάχνεται και αγωνιά ...Και ιδεολογικά και αγωνιστικά !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ο απολογισμός πριν το τέλος του κόσμου - BHMagazino - Συνεντεύξεις

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ο απολογισμός πριν το τέλος του κόσμου - BHMagazino - Συνεντεύξεις Πρωτότυπα , καμμιά φορά κοινότοπα και ψυχαναλυτικά τα κείμενα των συνεντεύξεων ...Κι αυτά χρειάζονται !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Λείπει η γνώση, όχι µόνο τα χρήµατα - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Λείπει η γνώση, όχι µόνο τα χρήµατα - γνώμες Η πολύτιμη γνώση μας λείπει δραματικά ! Ιδιαίτερα όταν τη χρειαζόμαστε εδώ και τώρα ! Καιγόμαστε γιά πεντακάθαρες και αποτελεσματικές λύσεις ...

ΤΟ ΒΗΜΑ - Φώτης Κουβέλης: "∆εν είµαστε η κλειστοφοβική Αριστερά" - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Φώτης Κουβέλης: "∆εν είµαστε η κλειστοφοβική Αριστερά" - πολιτική Οι κλειστοφοβίες τέλος ! Καθαρό αέρα και τολμηρές ματιές στο μέλλον μας χρειαζόμαστε...Γιά να ανανεωθούμε και να προτείνουμε φρέσκες λύσεις !

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ ΒΗΜΑ - Πόσο άσχηµα είναι τα πράγµατα; - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Πόσο άσχηµα είναι τα πράγµατα; - γνώμες Γιά ..ποιούς ? Γιά το 10 -15% των βολεμένων , που και έχουν και κατέχουν ?? Ή γιά το υπόλοιπο 85-90% ,που εργάζεται γιά τον επιούσιο με λογικό μέσο εισόδημα γιά μιά αξιοπρεπή επιβίωση ?

ΤΟ ΒΗΜΑ - Τώρα που βρήκανε παπά… - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Τώρα που βρήκανε παπά… - γνώμες Ας αναγνωρίσουμε τι μπορούμε αλλά και τι θέλουμε γιά τους κοντινούς Απογόνους μας...Ίσως έτσι αποφύγουμε πολλές κακοτοπιές - και τελικά καταφέρουμε να βγούμε.. λίγο χαμένοι .

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ο ΚΥΡ ΣΑΤΙΡΙΖΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ο ΚΥΡ ΣΑΤΙΡΙΖΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - γνώμες Μιά καλή γελοιογραφία αξίζει ...Και αποφορτίζει το βαρύ κλίμα !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Πολιτικό στριπτίζ σε 9½ εβδοµάδες - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Πολιτικό στριπτίζ σε 9½ εβδοµάδες - πολιτική H ώρα της αλήθειας ! Μ άλλα λόγια γιά ποιόν κτυπά η καμπάνα ...

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ηρθανε τα Φώτα με τα έθιμά τους - κοινωνία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ηρθανε τα Φώτα με τα έθιμά τους - κοινωνία Τα ελληνικά έθιμα είναι το πιό νόστιμο ...αλάτι και πιπέρι της Γής ! Ζωντανεύουν τις λαογραφικές μας μνήμες και μας προστατεύουν από την πολιτιστική ανομβρία των καιρών μας !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Βloomberg: προτείνει εσωτερική υποτίμηση και όχι έξοδο από το ευρώ - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Βloomberg: προτείνει εσωτερική υποτίμηση και όχι έξοδο από το ευρώ - oικονομία Οι συνταγές της Τρόικας επομένως στοχεύουν στους επιθυμητούς οικονομικούς στόχους - γιά τους πιστωτές μας ...Και βέβαια παραμένει το ερώτημα γιά τους σχεδιασμούς και το μείγμα των άγριων μέτρων με αναπτυξιακές προοπτικές γιά έλεγχο της ανεργίας . Η εξαθλίωση της Κοινωνίας δεν μπορεί να αποτελή στόχο γιά να περάσουν τα άδικα και αναποτελεσματικά μέτρα...

Οι ταινίες της εβδομάδας: Τα καραγκιοζιλίκια του Σέρλοκ Χολμς, ο ουμανισμός του Ακι Καουρισμάκι

Οι ταινίες της εβδομάδας: Τα καραγκιοζιλίκια του Σέρλοκ Χολμς, ο ουμανισμός του Ακι Καουρισμάκι: Οι ταινίες της εβδομάδας: Τα καραγκιοζιλίκια του Σέρλοκ Χολμς, ο ουμανισμός του Ακι Καουρισμάκι Σύγχρονη λαθρομετανάστευση σήμερα , ανταλλαγές πληθυσμών το 1922 ( Ελλάδα - Τουρκία ) και το 1897 ( Κρήτη - Τουρκία ) αλλά και τη δεκαετία του 1990 με τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας...Και στην Κύπρο του < Δεν ξεχνώ > ο διαμελισμός ενός Μέλους του ΟΗΕ και της ΕΕ ..Σε Μέση Ανατολή και Βόρειο Αφρική λαικές κινητοποιήσεις γιά Δημοκρατική διακυβέρνηση...Όλα ρευστά - όπως το πετρέλαιο , που πιθανώς αφθονεί στη Μεσόγειο ..

ΤΟ ΒΗΜΑ - Λ. Παπαδήμος: Κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία της χώρας - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Λ. Παπαδήμος: Κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία της χώρας - πολιτική Καλές οι προθέσεις και οι σχεδιασμοί . Άλλωστε είναι μονόδρομος...Δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις ! Και η σύγχρονη Ευρωπαική Αριστερά μιλά για πανευρωπαική συστράτευση και κοινούς Αγώνες - μιά πανευρωπαική απεργιακή κινητοποίηση ! Και μείς ευχόμαστε το 2012 να αρχίσει η ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας !

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Τα παιδιά της Νιόβης-7ο

Οι πολύπλοκες ισορροπίες και οι σκοτεινές ιστορίες των Πρωταγωνιστών , που φωτίζουν την συμβίωση Ελλήνων και Τούρκων στο Σαλικλί λίγο πριν την αποβίβαση του Ελληνικού Στρατού στη Μ.Ασία . Από τον αρχικό θρίαμβο της απελευθέρωσης του Ελληνικού Πληθυσμού της ( 1.200.000 ...) στην καταστροφή του 1922 ! Λίγα χρόνια νωρίτερα ( 1902 - 1908 ) στη Μακεδονία , στο Βάλτο των Γιαννιτσών οι Μουσουλμάνοι Τούρκοι κατακτητές αντιμετωπίζουν τους Χριστιανούς Βούλγαρους και Έλληνες , που μάχονταν με αγριότητα ...Οι Έλληνες γιά την απελευθέρωση της Ελληνικής Μακεδονίας και οι Βούλγαροι Κομιτατζήδες γιά την προσάρτησή της . < Στα μυστικά του Βάλτου > , το βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα , ξετυλίγονται όλα τα μπερδεμένα κουβάρια των γεγονότων εκείνης της εποχής ....

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η Ελλάδα στα χρόνια των μεγάλων κρίσεων και των μεγάλων ηγετών - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η Ελλάδα στα χρόνια των μεγάλων κρίσεων και των μεγάλων ηγετών - γνώμες Επαχθείς συμφωνίες αντιμετωπίζουμε και σήμερα .Χρειαζόμαστε και τις ικανές Ηγεσίες γιά να τις αντιμετωπίσουν με επιτυχία ...Τις διαθέτουμε ετοιμοπόλεμες και αποφασισμένες ?

ΤΟ ΒΗΜΑ - Τρεμόντι: Το ΔΝΤ έχει αποτύχει στην ευρωζώνη - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Τρεμόντι: Το ΔΝΤ έχει αποτύχει στην ευρωζώνη - oικονομία Στην Ιταλία ξέρουν τι τους περιμένει αν προσφύγουν μέσω EFS στο ΔΝΤ ... Και θα κάνουν ό,τι μπορούν γιά να το αποφύγουν ! Θα τα καταφέρουν ?

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ανεπιθύμητη «πρωτιά» για τον Λουκά Παπαδήμο από την ''Les Echos'' - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ανεπιθύμητη «πρωτιά» για τον Λουκά Παπαδήμο από την ''Les Echos'' - πολιτική Σοβαρές οι προκλήσεις σε πολλές Χώρες ! Ελλάδα και Παπαδήμος επιλέγησαν γιατί το διακύβευμα από την επιτυχή λύση των οικονομικών προβλημάτων μας αγγίζει άμεσα την Τρόικα γιά τις κακές συνταγές της ! Με τις σοβαρές δυσκολίες ρευστότητας και δανεισμού δεν κάνεις τόσο άτσαλα και σπασμωδικά εσωτερική υποτίμηση ...

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Buddha Bar, Secret Love. Women the World -Mujeres del Mundo

Φωτογραφικό αφιέρωμα στις πολύχρωμες και πολυδιάστατες Γυναίκες του Κόσμου μας ! Είναι όλες τους μοναδικές και ζωογόνες ...

ΤΟ ΒΗΜΑ - Μισέλ Ροκάρ: Υπάρχει λύση στην κρίση της ευρωζώνης - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Μισέλ Ροκάρ: Υπάρχει λύση στην κρίση της ευρωζώνης - oικονομία Λύσεις υπάρχουν ! Αποφασιστικότητα και βούληση μας λείπουν ...Γιατί ( συνεχίζουν να ) ολιγωρούν οι Μερκοζί ? Σε ποιές σκοπιμότητες σκοντάφτουν οι καθαρές λύσεις ?

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ ΒΗΜΑ - «Δυο φορές ξένος»: Ο ξεριζωμός Ελλήνων και Τούρκων στο Γαλλικό Ινστιτούτο - πολιτισμός

ΤΟ ΒΗΜΑ - «Δυο φορές ξένος»: Ο ξεριζωμός Ελλήνων και Τούρκων στο Γαλλικό Ινστιτούτο - πολιτισμός Πόλεμοι και ξεριζωμοί από τα πάτρια εδάφη γιά να εγκατασταθούν οι διαφορετικής θρησκείας Πρόσφυγες σε ξένες γειτονιές .. Σαν Πρόσφυγες ...Η 10ετία του 1920 έφερε τα πάνω κάτω στα Βαλκάνια και στη Μικρά Ασία .. Και κλείνοντας , το 1929 , σημαδεύτηκε από το ξεκίνημα της παγκόσμιας Οικονομικής Κρίσης , που ταλαιπώρησε Ευρώπη και Αμερική μέχρι τον άγριο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο ! Η 10ετία του 1940 δεν πρόλαβε να ασχοληθή με την Κρίση - έπρεπε να αντιμετωπίση την αιματηρή πραγματικότητα με τους 100άδες χιλιάδες νεκρούς σε κάθε μέτωπο ! Και με τα συσσωρευμένα προβλήματα των Πυρηνικών εξοπλισμών , της ανασυγκρότησης από τα ερείπια των Εμπολέμων , της κατανομής μεταξύ των Νικητών σε σφαίρες επιρροής και της αντιμετώπισης των οικονομικών προβλημάτων κάθε μιάς ( Νικήτριας ή Νικημένης ..) Χώρας οι 10ετίες , που ακολούθησαν , ήσαν βαρυφορτωμένες ...Όσο γιά την 10ετία του 2010 συνεχίζει τον κατήφορό της . Πρόβλεψη ? Το 2012 θα είναι χειρότερο από το 2011...

ΤΟ ΒΗΜΑ - Οι ευρωπαίοι ηγέτες προειδοποιούν για ένα «δύσκολο 2012» - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Οι ευρωπαίοι ηγέτες προειδοποιούν για ένα «δύσκολο 2012» - oικονομία Με τη Λιτότητα μόνον οι έχοντες και κατέχοντες επιβιώνουν..Και την απαιτούν από τους μη έχοντες γιά να μη χάσουν τα χρωστούμενα , που έχουν λαμβάνειν ...Μόνο , που ξεχνούν ότι .. ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος ! Θα πρέπει πρώτα να παραχθή πλούτος γιά να μπορέσουν να πληρωθούν και τα χρωστούμενα ..Και η πολυπόθητη Ανάπτυξη , γιά να ευδοκιμήση χρειάζεται ρευστότητα και επενδύσεις ! Οι Μερκοζί θα βρούν τις απαντήσεις σε αυτά τα αδιέξοδα ? Ισπανοί και Ιταλοί πάντως ψάχνονται...Όπως και ο Παπαδήμος ...

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Johann Strauss - Vienna Waltz

Σκηνές από Βιεννέζικο βάλς και φωτό από την Βιέννη !

,,Sissi" - Der Film - Romy Schneider 10/10

Οι Αυτοκρατορικοί Γάμοι της εποχής ! Η Ρόμυ Σνάιντερ μοναδική και αξιαγάπητη Πριγκήπισσα και Αυτοκράτειρα Σίσσυ !

Kaiserwalzer

Αυτοκρατορικοί οι Χοροί προς τιμήν του Kaiser ...Η εορταστική πλευρά της ζωής στην Αυστροουγγαρία της κεντρικής Ευρώπης... Υπήρχαν και οι συχνοί Ευρωπαικοί Πόλεμοι του 19ου Αιώνα με τους πολλούς νεκρούς και τραυματίες...Απολυταρχισμός και Φεουδαρχία...Γιά τον Λαό εορταστικές εκδηλώσεις ...

An der schönen blauen Donau - Neujahrskonzert / New Year's Concert 2011 ...

Από την περσυνή Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία στη Βιέννη !

Christmas in Vienna 2008 - Adeste Fideles

Η Βιέννη με τις μοναδικές εορταστικές Συναυλίες αυτών των μαγικών ημερών..

Vienna boys choir - Tritsch Tratsch Polka Op 214

Τα ..big boys της Βιέννης τραγουδούν την Πόλκα Tritsch- Tratsch !Το ωραιότερο στολίδι της ημέρας είναι η παρουσία τους στην καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία στη Βιέννη !