Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

10 beautiful soundtracks from 10 beautiful movies

Ταξείδι στο κινηματογραφικό μας παρελθόν ...Σε βάθος 10ετιών ! Που ζούν μέσα μας χάρη στην ποιότητά τους .

ΤΟ ΒΗΜΑ - Θα πέσει ο καπιταλισμός θύμα της επιτυχίας του στην παραγωγή πλούτου; - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Θα πέσει ο καπιταλισμός θύμα της επιτυχίας του στην παραγωγή πλούτου; - γνώμες Δυστυχώς ο Καπιταλισμός τον πλούτο , που παράγει , τον κατανέμει άνισα και άδικα ...Και δημιουργεί έτσι τα αδιέξοδά του , τις οικονομικές Κρίσεις , που είναι τόσο πιό άγριες όσο πιό μεγάλες είναι οι οικονομικές ανισότητες , που αναπτύσσονται ...Όσο πιό πολύς πλούτος συσσωρεύεται από μόλις το 1% του πληθυσμού τόσο θα σχεδιάζονται και πιό περίπλοκα χρηματοοικονομικά παιχνίδια ...

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ο ΚΥΡ ΣΑΤΙΡΙΖΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ο ΚΥΡ ΣΑΤΙΡΙΖΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - γνώμες Η τελευταία σάτυρα του 2011 ! Γιά να υποδεχθούμε τον καινούριο Χρόνο πιό ..χαλαρά !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Βραζιλία: Γενηθήτω νέα υπερδύναµη για τον 21ο αιώνα - κόσμος

ΤΟ ΒΗΜΑ - Βραζιλία: Γενηθήτω νέα υπερδύναµη για τον 21ο αιώνα - κόσμος Με μοχλό τη μεσαία τάξη της η Βραζιλία σκαρφάλωσε στην 6η θέση ! Και με πληθυσμό 200 εκ. εξελίσσεται σε μία από τις υπερδυνάμεις του 21ου αιώνα ..

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ποιο καθήκον; - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ποιο καθήκον; - γνώμες Σκληρές και παστρικές οι αλήθειες , που πονάνε τον ΓΑΠ και όσους τον στήριξαν. Δεν γίνεται αλλιώς ...Η ώρα της αλήθειας , που μας κρίνει όλους ακριβοδίκαια , έφθασε !

ΤΟ ΒΗΜΑ - «Η κρίση µπορεί να αντιµετωπιστεί µόνο συλλογικά» - κοινωνία

ΤΟ ΒΗΜΑ - «Η κρίση µπορεί να αντιµετωπιστεί µόνο συλλογικά» - κοινωνία Η ΕΕ ( θα πρέπει να ) είναι βασικά πολιτική Ένωση ! Μόνο αν οι Ευρωπαίοι Ηγέτες πετύχουν αυτό το στόχο θα μπορέσει να εξελιχθή ομαλά η οικονομική σύγκλιση γιά να ολοκληρωθή με επιτυχία και η οικονομική Ένωση .

ΤΟ ΒΗΜΑ - Γενέθλια με το νόμισμα και την ευρωζώνη σε κρίσιμη καμπή - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Γενέθλια με το νόμισμα και την ευρωζώνη σε κρίσιμη καμπή - oικονομία Η 10χρονη πορεία του Ευρώ και τα γεγονότα , που τη σημάδεψαν ! Γιά να μαθαίνουν οι Νέοι και να θυμούνται οι ..Ενήλικες .

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Να δημιουργήσουμε μια Ευρώπη των πολιτών! - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Να δημιουργήσουμε μια Ευρώπη των πολιτών! - γνώμες Θα πρέπει να καλλιεργηθή συστηματικά η κουλτούρα της κοινωνικής και διακρατικής αλληλεγγύης ! Έγκαιρα , πριν βαθύνουν τα χάσματα ανάμεσα στους Ευρωπαίους , που χρωστάνε και στους Ευρωπαίους , που δανείζουν...

La Vida de Cuba

Ταξιδεύοντας στην Κούβα της Ελευθερίας , που βιώνει το βαρύ τίμημά της καθημερινά .. Στην βιοπάλη γιά μιά αξιοπρεπή επιβίωση και ..ψυχαγωγία !

CESARIA EVORA. CABO VERDE TERRA ESTIMADA.

Το Πράσινο Ακρωτήρι , η πολυαγαπημένη Πατρίδα της Cesaria Evora , σε περισσότερες από 50 φωτό !

ΤΟ ΒΗΜΑ - 11+1 στιγμές του 2011 στην οικονομία - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - 11+1 στιγμές του 2011 στην οικονομία - oικονομία Το δράμα της Ελληνικής Λιτότητας σε 12 πράξεις ...

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η κρίση απειλεί το κράτος πρόνοιας - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η κρίση απειλεί το κράτος πρόνοιας - oικονομία Η στυγνή εξαχρείωση του Κράτους Πρόνοιας στην Ευρώπη του 2012 , που είναι σε εξέλιξη !! Η κρίση χρέους της Ευρωζώνης , που δόλια ο σύγχρονος Νεοφιλελευθερισμός επικαλείται γιά να γκρεμίσει την Κοινωνική Πρόνοια στην Ευρώπη ! Ενα Κοινωνικό Κράτος , που οι Ευρωπαίοι Εργαζόμενοι έκτισαν με πολύ κόπο .. Και όλοι ζητάμε από τους σημερινούς Σοσιαλιστές και Σοσιαλδημοκράτες Πρωθυπουργούς να το υπερασπισθούν φορολογώντας δίκαια τους έχοντες και κατέχοντες !!

ΤΟ ΒΗΜΑ - Βατοπαίδι: «Το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολεμικής περιόδου» - κοινωνία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Βατοπαίδι: «Το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολεμικής περιόδου» - κοινωνία Υπήρξε μεθόδευση ...Διαβάστε τις λεπτομέρειες ! Ο Εισαγγελέας , που ξεδιάλυνε μεθοδικά τις παράνομες ανταλλαγές και συναλλαγές της Μονής Βατοπαιδίου και του Δημοσίου , λέει τα πράγματα με το όνομά τους ...

ΤΟ ΒΗΜΑ - Πώς ο Εφραίμ αντάλλαξε την Βιστωνίδα με ακίνητα-«φιλέτα» - κοινωνία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Πώς ο Εφραίμ αντάλλαξε την Βιστωνίδα με ακίνητα-«φιλέτα» - κοινωνία Μιά ..συνοπτική περίληψη των παράνομων δούναι και λαβείν μεταξύ Δημοσίου και Μονής Βατοπεδίου ...

19 Φωτογραφίες του 2011

19 Φωτογραφίες του 2011: 19 Φωτογραφίες του 2011 Το 2011 με φωτογραφική ματιά...

ΤΟ ΒΗΜΑ - Σινο-ιαπωνική συμμαχία για αποδέσμευση από το δολάριο - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Σινο-ιαπωνική συμμαχία για αποδέσμευση από το δολάριο - oικονομία Ιαπωνία και Κίνα παρακάμπτουν το δολάριο ! Στις διμερείς συμφωνίες τους αποφάσισαν να συναλλάσονται με τα δικά τους νομίσματα , το Γεν και το Γουάν . Στηρίζουν ήδη και την Ρουπία της Ινδίας ενώ παράλληλα προχωρούν σε διμερείς συμφωνίες και με την Κορέα ..Η Ιαπωνία κατάλαβε ότι οι Ασιάτες γείτονές της αποτελούν το πιό αξιόπιστο στήριγμά της !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Wall Street Journal: Μεγαλύτερο «κούρεμα» ζητά το ΔΝΤ - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Wall Street Journal: Μεγαλύτερο «κούρεμα» ζητά το ΔΝΤ - oικονομία Ανησυχητικές οι αποκλίσεις της Ελληνικής Οικονομίας από τα προγράμματα ..διάσωσης !! Όσο θα βυθιζόμαστε στην ύφεση και θα επιμένουμε να εφαρμόζουμε προγράμματα σκληρής λιτότητας , που μειώνουν την ενεργό ζήτηση , τόσο θα χειροτερεύουν οι επιδόσεις και οι προοπτικές μας γιά επιστροφή σε αναπτυξιακούς ρυθμούς ..

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Award winning animation film Peter and the wolf. Music by Prokofiev.

Και η κινηματογραφική απόδοση με κινούμενα σχέδια ! Πολύ καλή !!

Peter & The Wolf - Disney Story

Αγγλικά και με ..εικόνα ! Γιά να το χαρούν ο Ναθάνιελ και ο Θησέας !

Ο Πέτρος και ο λύκος με τον Δημήτρη Χορν (1/3)

Στο σημερινό γιορτινό πάρτυ του ΑΚΡΟΠΟΛ με Οικοδεσπότη τον Διονύση Σαββόπουλο , που ήταν και ο Αφηγητής - Παραμυθάς , απολαύσαμε τη μουσική του Προκόφιεφ . Μού έλειψε και η εικόνα .. Στο δεύτερο μέρος συμμετείχαμε σε..πρωτοχρονιάτικο πάρτυ με επιτυχίες του Νιόνιου ! Νάναι καλά - μας έφτιαξε όλους , Μικρούς και Μεγάλους !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Τι θα πει ερωτική πόλη; - BHMagazino - Βλέμματα

ΤΟ ΒΗΜΑ - Τι θα πει ερωτική πόλη; - BHMagazino - Βλέμματα Κατ αρχήν η Πόλη θα πρέπει να είναι ..ανθρώπινη και φιλόξενη ! Οι Κάτοικοί της ζεστοί και αγαπησιάρικοι . Ρομαντικοί και ανοιχτοί στο φλερτ και στην περιπέτεια μιάς ανοιχτής και απρόσμενης σχέσης ! Με αμοιβαιότητα και λαχτάρα γιά την φρεσκάδα του βλέμματος και της ερωτικής έλξης . Να συμμετέχουν ψυχή τε και σώματι στο ερωτικό παιχνίδι και στην ολοκλήρωσή του χωρίς τον ευτελισμό του σε μιά επίπεδη σεξουαλική πράξη . Ο Έρωτας είναι το φτερούγισμα της ψυχής όταν οι Ερωτευμένοι ενωθούν και αγαπηθούν ακόμα περισσότερο ..Ναι , βίωσα την ερωτική Θεσσαλονίκη και μαζί με το Παρίσι και κάποιες Αθηναικές γωνιές νοσταλγώ τη μαγική τους ατμόσφαιρα !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η ευθύνη της σιωπής - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η ευθύνη της σιωπής - γνώμες Γιά τους εμπρησμούς όλοι μιλάμε - είναι τεκμηριωμένοι ! Ήλθε ο καιρός να ψάξουμε και γιά τους Εμπρηστές ! Ιδιαίτερα τώρα , που υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες από πρώην Τούρκο Πρωθυπουργό !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Αναγνώσματα για όλες τις εποχές - πολιτισμός

ΤΟ ΒΗΜΑ - Αναγνώσματα για όλες τις εποχές - πολιτισμός Βιβλία γραμμένα σε άλλες εποχές . Γιά Αναγνώστες παλαιότερων προδιαγραφών... Η ηλεκτρονική τους παρουσίαση χρήσιμη γιά να επιλέξουμε γνωρίζοντας τι θα συναντήσουμε στο σύντομο ταξείδι της ανάγνωσής τους ..

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

The Village of Killin, Scotland

Οι δυνατές συγκινήσεις από τις επισκέψεις στις καινούριες ταξιδιωτικές μας εμπειρίες του 1991!!! Το Κίλλιν είναι από τα πρώτα αξιοθέατα της Σκωτίας , που θα θελήσω να ξαναδώ ...Με το Bremar αποτελούν τις .. αδιαφιλονίκητες προτεραιότητές μου ! Πέρασαν κιόλας 20 χρόνια από εκείνο τον καταπληκτικό γύρο της Ευρώπης με το Renauld Clio ...

Harry Potter - Christmas Canon (Trans-Siberian Orchestra)

Harry Potter και Χριστούγεννα 2011 ! Μετά από το μουσικό ταξείδι με τον Βαγγέλη κλείνουμε τη 2μερη εορταστική πανδαισία με ήχους χριστουγεννιάτικους και εικόνες με την παρέα των φίλων του Χάρρυ Πόττερ και την διακριτική παρουσία του Άι Βασίλη . Ειναι όλα αληθινά και μαγικά - αρκεί να αφηνόμαστε στη γοητεία τους !

Vangelis - Voices.avi

Δούλεψε μεθοδικά με τις αμφιβολίες σου γιά να τις ξεπεράσεις ! Η δράση σου θα πρέπει να είναι αποφασιστική και γενναία ! Γιά να μαγευθής από το ουράνιο τόξο χρειάζονται δάκρυα ...

VANGELIS - Freedom March (Voices)

Οι ομορφιές του Τόπου μας ! Με τα πολλά αρχαιολογικά μνημεία μας να φωτίζονται από το φεγγαρόφωτο της Πανσελήνου ή να λιάζονται στην φιλόξενη λιακάδα μας ! Με την επική ατμόσφαιρα του μουσικού μαρς να αναδεικνύει τα δεινά του σύγχρονου Ελληνισμού - την ασυμβίβαστη και αγέρωχη Ρωμιοσύνη μας , πού ασφυκτιά στα δεσμά του καταναλωτισμού και της υπερχρέωσης ..

Mythodea - Vangelis Papathanasiou - Mythodea - Nasa Mision 2001 [Full Co...

Μυθωδεία ....Ωδή στον Μύθο των Πλανητικών ταξιδιών ? Ή πιό προσγειωμένα και απλά οι Μυθικές Ωδές στους αρχαίους ημών Προγόνους ?

Who Wants To Live Forever Lyrics-Queen-Highlander Soundtrack

Forever is our Today ...For our feelings , for our Life ...Να ζούμε το σήμερα γιά να το κάνουμε αιώνιο ! Και να μαθαίνουμε με την παιδική αθωότητα της αίσθησης ότι ήμαστε ..Αθάνατοι !

Enya . The River Sings by Valerio

Ιστορίες από το βαθύ παρελθόν .. Αινιγματικοί οι μυστηριώδεις πρωταγωνιστές και εκστατικές οι μουσικές , που συνοδεύουν τη δράση τους ! Σκωτία και Ιρλανδία το φυσικό ντεκόρ ..Να μιά εξήγηση των περιπετειών του Χάρρυ Πόττερ , που γράφτηκε στα τραπεζάκια των παμπς του Εδιμβούργου ..

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Harry Potter - All the stars are grown up

Όλοι μας μεγαλώνουμε ...Τα παιδιά των πολλών ηλεκτρονικών πειρασμών κάνουν άλματα ! Μαθαίνουν τόσο πολλά σε οριακά μικρούς χρόνους dt !! Mήνα με μήνα και βδομάδα με βδομάδα οι εμπειρίες και οι δεξιότητες τους πολλαπλασιάζονται ...Μπράβο σε όλα τα Παιδιά μας - καλή πρόοδο Ναθάνιελ και Θησέα , νάστε πάντα καλά !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ελληνες: οι «Εβραίοι» του νέου Μεσοπολέμου - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ελληνες: οι «Εβραίοι» του νέου Μεσοπολέμου - γνώμες Όλο και πιό ανάγλυφα και πειστικά αποκαλύπτεται το διπλό παιγνίδι της Μέρκελ και του τραπεζικού και πολιτικού κατεστημένου της Γερμανίας . Οι αντιστοιχίες με την γερμανική πολιτική της δεκαετίας του 1930 κραυγαλέα ολοφάνερες ! Πότε θα συντονισθούν οι Ευρωπαίοι των 24 Μελών της ΕΕ ( εξαιρούνται οι 3 - Γερμανογαλλικός άξονας και ΗΒ ) ? Μήπως το βέτο του Κάμερον αποδειχθή η αρχή μιάς μαχητικής αντεπίθεσης των 24 γιά μιά Ενωμένη Ευρώπη των Λαών ? Ευρωπαίοι ενώστε τις φωνές και την δράση σας γιά την Ενωμένη Ευρώπη της κοινωνικής συνοχής και της οικονομικής αλληλεγγύης . Εδώ και τώρα...

JS Bach - Weihnachts-Oratorium/5: Chor "Ehre sei dir, Gott, gesungen"

Χαρούμενη , διθυραμβική και ασυγκράτητη ξεσπά σαν αστραπή η Χορωδία ! Και στέλνει σ όλη την Γή το μήνυμα της Γέννησης ! Εγεννήθη στη Γή Παιδίον Νέον , ο προ αιώνων Θεός !

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

JS Bach: 'Himmelskönig, sei willkommen' BWV182 Chorus

Το καλωσόρισμα του Βασιλιά των Ουρανών σε μιά φτωχική φάτνη ...Αγελάδες , Πρόβατα , Άλογα και ταπεινοί Βοσκοί φρόντισαν να ζεστάνουν την νεαρή Μητέρα και το Βρέφος της την παγωμένη νύχτα της Γέννησης...

Handel - Messiah - For unto us a child is born (HQ)

Η ελπίδα και η πίστη ότι η Ζωή συνεχίζεται ! Ο ερχομός του Θείου Βρέφους μας δίνει καινούριες δυνάμεις . Όπως σε κάθε Οικογένεια τα δικά της βρέφη την αναζωογονούν και την ομορφαίνουν !

Eric Whitacre's Virtual Choir - 'Lux Aurumque'

Χρυσαφένιο Φως από Αγγελικές φωνές ! Η Χορωδία ..εικονική μεν αλλά η συγκίνηση , που δημιουργείται ακούγοντάς την απόλυτα αληθινή και γνήσια ...

Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα του 1927

Καλά Χριστούγεννα ! Με Υγεία και Χαρά !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ολος ο κόσμος σε μια… χορωδία! - science

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ολος ο κόσμος σε μια… χορωδία! - science Πράγματι το Διαδίκτυο κρύβει τους πιό πολύτιμους θησαυρούς αλλά και πολλούς ...άνθρακες ! Σαβούρα , που χρειάζεται... ξεσκαρτάρισμα !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ο. Λαφοντέν: «Η ΕΚΤ έχει το κουμπί για να βάλει φρένο στις αγορές» - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ο. Λαφοντέν: «Η ΕΚΤ έχει το κουμπί για να βάλει φρένο στις αγορές» - πολιτική Γιά να σωθή το Ευρώ θα πρέπει να αντιμετωπισθή με επιτυχία η κρίση του Τραπεζικού συστήματος ! Αγορές και ( οι αμαρτωλοί ) Οίκοι Αξιολόγησης θα εξουδετερωθούν αμέσως αν τα δάνεια , που χρειάζονται τα υπερχρεωμένα Μέλη της Ευρωζώνης , χορηγούνται χωρίς ....μεσάζοντες!! Κατ ευθείαν απο την ΕΚΤ !!!!

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Klapa Maslina - Vela luka - Stožice Marec 2011

Μία από τις τρυφερές μελωδίες , πού τραγουδούσαμε συνοδεύοντας τους Κροάτες και Σλοβένους Φίλους και Φίλες στην επιστροφή μας από τις εκδρομικές αποδράσεις στα νησάκια του Ντουμπρόβνικ ...

ΤΟ ΒΗΜΑ - Τα δέκα επιτεύγματα της επιστήμης το 2011 - science

ΤΟ ΒΗΜΑ - Τα δέκα επιτεύγματα της επιστήμης το 2011 - science Τα 10 σημαντικώτερα επιτεύγματα της Επιστήμης το 2011 . Με την ευχή και η καινούρια χρονιά να μας φέρη τα δικά της επιστημονικά καλούδια ! Με Ειρήνη και Υγεία - χωρίς Φούσκες και συνεχή τροφοδοσία της Οικονομικής Κρίσης με αναζωπυρώσεις και δημιουργία νέων κύκλων και αδιεξόδων , που συνθλίβουν τις Κοινωνίες και μεγιστοποιούν τις αρνητικές παρενέργειες .

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η λιτότητα και ο σύγχρονος τραπεζίτης - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η λιτότητα και ο σύγχρονος τραπεζίτης - γνώμες Αντικοινωνικά τα πακέτα διάσωσης των υπερχρεωμένων Χωρών . Όσο πιο αντικοινωνικά και άδικα αποδεικνύονται τόσο πιο αναποτελεσματικά καταλήγουν να είναι καταστρέφοντας και την Οικονομία και τον κοινωνικό ιστό ! Οι Κοινωνίες εκδικούνται με την κάθετη πτώση της αγοραστικής τους δύναμης και της ενεργού ζήτησης ...

ΤΟ ΒΗΜΑ - Τι δουλειά έχει ο Θεός στην κρίση του ευρώ; - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Τι δουλειά έχει ο Θεός στην κρίση του ευρώ; - γνώμες Η Γερμανική αντιμετώπιση των σπάταλων Μελών της Ευρωζώνης με σκληρή λιτότητα , πού οι σώφρονες Οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι θα καταστρέψει και το Ευρώ , παραμένει αδιαπραγμάτευτη ...Στην πυρά οι αμαρτωλοί ! Όσο για τα ενάρετα Μέλη με το προβληματικό Ευρώ η λιτότητα θα είναι το ίδιο καταστροφική και αδιέξοδη...

ΤΟ ΒΗΜΑ - Προς έκδοση ο τρίτος τόμος των περιπλανήσεων του Πάτρικ Λι Φέρμορ - πολιτισμός

ΤΟ ΒΗΜΑ - Προς έκδοση ο τρίτος τόμος των περιπλανήσεων του Πάτρικ Λι Φέρμορ - πολιτισμός Υπάρχουν και οι ρομαντικοί ταξιδιώτες , που αγοράζουν γραφομηχανή μετά τα 90 τους και τρέχουν να προλάβουν το θάνατο..

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

www.dubrovniknet.hr - "LINĐO" - Dubrovnik

Κροατικοί παραδοσιακοί χοροί στο καλοκαιρινό θεατράκι δίπλα στο Κάστρο του Dubrovnik !

Dubrovnik In Your Pocket - Dubrovnik, Croatia Highlights

Τα αξιοθέατα του Dubrovnik - συμπλήρωμα των προσωπικών μου βιντεοσκοπήσεων !

KLAPA ŠIBENIK - ŠIBENSKE USPOMENE

Κροατία ! Και Σλοβενία ! Γιά πάντα μέσα στην καρδιά μου ..Αναζητώ τις αγαπημένες μελωδίες μαζί με τις ταιριαστές και μοναδικές εικόνες..

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ενας λογοτέχνης και ένας οικονομολόγος αναλύουν την κρίση - πολιτισμός

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ενας λογοτέχνης και ένας οικονομολόγος αναλύουν την κρίση - πολιτισμός Ενδιαφέρουσα και αξιόλογη η προσπάθεια του Συγγραφέα Βασίλη Βασιλικού να ..ανακρίνη τον έμπειρο Οικονομολόγο Γιάννη Στουρνάρη ( ΙΟΒΕ ) !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ο Γιώργος Βέλτσος «συζητά» με τον Πλάτωνα επί σκηνής - πολιτισμός

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ο Γιώργος Βέλτσος «συζητά» με τον Πλάτωνα επί σκηνής - πολιτισμός Μιά πρωτότυπη προσέγγιση των Πλατωνικών διαλόγων με σύγχρονή ματιά !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ενα μαγειρικό λεύκωμα για καλύτερη ζωή - πολιτισμός

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ενα μαγειρικό λεύκωμα για καλύτερη ζωή - πολιτισμός Βιβλίο κατ ευθείαν από τον ..κήπο του biozein ! Το προτείνουμε ανεπιφύλακτα !

Οι ταινίες της εβδομάδας: Φλερτάροντας με το σινεμά

Οι ταινίες της εβδομάδας: Φλερτάροντας με το σινεμά: Οι ταινίες της εβδομάδας: Φλερτάροντας με το σινεμά Το καλό το Σινεμά θα ανοίγει πάντα τις καρδιές μας και θα μας ...ταξιδεύει !

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Νικολό Μιλανέζε: «Ευρωπαίοι όλων των κρατών ενωθείτε!» - κόσμος

ΤΟ ΒΗΜΑ - Νικολό Μιλανέζε: «Ευρωπαίοι όλων των κρατών ενωθείτε!» - κόσμος Με την ευχή οι Κοινωνίες των Πολιτών να δραστηριοποιηθούν πιό αποφασιστικά και πιό αποτελεσματικά ! Καλά Χριστούγεννα !

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

autex 2012 800x600

Οι παρουσιάσεις μου γιά τα υφάσματα αυξημένης προστασίας στην υπεριώδη ακτινοβολία του Ήλιου ξεκίνησαν τον Ιούνιο 2001 στην Πορτογαλία , στο 1ο Συνέδριο AUTEX . Kαί ολοκληρώθηκαν στην Biella της Ιταλίας τον Ιούνιο 2008 , στo 8o Συνέδριο . Ήταν ένα συναρπαστικό ταξείδι , που μου πρόσφερε μοναδικές εμπειρίες και γόνιμες συνεργασίες ! Καλή επιτυχία στο 12ο Συνέδριο AUTEX !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Στρος-Καν: «Λάθος η στάση της Ευρώπης στο ελληνικό πρόβλημα» - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Στρος-Καν: «Λάθος η στάση της Ευρώπης στο ελληνικό πρόβλημα» - oικονομία Από ηθικής απόψεως - ως πολιτικός - δεν είναι ..παράδειγμα προς μίμηση αλλά από οικονομικής απόψεως λειτούργησε άψογα ! Τον Μάιο του 2010 βάρεσε καμπανάκι και πήρε θέση μάχης υπέρ της Ελλάδας ! Επέμεινε ότι θα έπρεπε να προηγηθή το κούρεμα του Ελληνικού Χρέους και θεώρησε υψηλά τα επιτόκια δανεισμού . Όσο γιά το μνημόνιο ασφαλώς και είχε τις δικές του προτάσεις - θα έβλεπε την Μέρκελ δύο μέρες μετά την σύλληψή του .Τά παιχνιδάκια Μέρκελ - Σαρκοζί δεν οδήγησαν πουθενά ...Όπως όλα τα παιχνίδια έγιναν γιά να κερδίσουν χρόνο οι εμπνευστές τους και να κατευθύνουν την Ευρώπη στούς στόχους του Γερμανογαλλικού άξονα ! Πιό πολλά θα μάθουμε όταν αποκαλυφθή όλο το παρασκήνιο του Sofitel ....

ΤΟ ΒΗΜΑ - ΕΚΤ: Κίνδυνος φαινομένων Lehman Brothers και στην Ευρώπη - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - ΕΚΤ: Κίνδυνος φαινομένων Lehman Brothers και στην Ευρώπη - oικονομία Σε ναρκοπέδιο ήμαστε χαμένοι ! Οι Κεντρικοί Τραπεζίτες επισημαίνουν και προειδοποιούν ...Και τα βάζουν με τους Πολιτικούς , που λένε πολλά αλλά κάνουν λίγα και αργά . Πολύ αργά...

ΤΟ ΒΗΜΑ - Θα «σκάσει» η οικονομία της Κίνας; - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Θα «σκάσει» η οικονομία της Κίνας; - γνώμες Και στην Κίνα φούσκα ακινήτων , που τροφοδοτείται από ένα θολό συνδυασμό τοκογλύφων και μη ελεγχόμενου τραπεζικού συστήματος ???? Αυτό μας έλειπε ...Ας προσέξουμε την ανάλυση του Κρούγκμαν .

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ναπολιτάνο: «Η Ευρώπη είναι μία» - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ναπολιτάνο: «Η Ευρώπη είναι μία» - oικονομία Ευρωπαική η διέξοδος από την κρίση ! Και συνολικά γιά όλη την Ευρώπη ! Μόνον έτσι θα είναι αποτελεσματική . Ναί , αρκεί να εφαρμοστούν σε όλες τις Χώρες αναπτυξιακά προγράμματα γιά να μειωθή η Ανεργία και να στηριχθή η ενεργός ζήτηση . Να αυξηθή επομένως γενναιόδωρα η ρευστότητα της Ευρωπαικής Οικονομίας !!Μπράβο στον Ιταλό Πρόεδρο και γιά την συνεισφορά του στην πρόσφατη κυβερνητική αλλαγή και γιά τις καίριες τοποθετήσεις και προτάσεις του στην αντιμετώπιση της Κρίσης .

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ισπανία: περικοπές 16,5 δισ. στις δαπάνες με το... «καλημέρα σας» - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ισπανία: περικοπές 16,5 δισ. στις δαπάνες με το... «καλημέρα σας» - oικονομία Η Ισπανία θα ξεφύγει από την κρίση με μείωση των δαπανών ! Αρκεί η Ευρώπη να τηρήσει τις συμφωνίες της ...Το ευχόμαστε αλλά διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις και γιά την συνέπεια της Κοινοτικής Γραφειοκρατίας και γιά την Ανεργία , που δεν θα μειωθή τόσο εύκολα .

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ρένη Πιττακή: «Η ξενιτιά δεν είναι αλλού, είναι εδώ» - πολιτισμός

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ρένη Πιττακή: «Η ξενιτιά δεν είναι αλλού, είναι εδώ» - πολιτισμός Από τις μοναδικές παρουσίες του Θεάτρου Τέχνης.. Θα τη χαρούμε στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Τα καλύτερα άλμπουμ της κλασικής μουσικής για το 2011 - πολιτισμός

ΤΟ ΒΗΜΑ - Τα καλύτερα άλμπουμ της κλασικής μουσικής για το 2011 - πολιτισμός Μαζί με πρόσωπα και γεγονότα από τον κόσμο της Μουσικής .

ΤΟ ΒΗΜΑ - Επιλογή από βιβλία που σημάδεψαν τη χρονιά που φεύγει - πολιτισμός

ΤΟ ΒΗΜΑ - Επιλογή από βιβλία που σημάδεψαν τη χρονιά που φεύγει - πολιτισμός Γιά μιά καλή συντροφιά χειμώνα - καλοκαίρι .

ΤΟ ΒΗΜΑ - Βάτσλαβ Χάβελ: Το ήθος της αντίστασης - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Βάτσλαβ Χάβελ: Το ήθος της αντίστασης - γνώμες Ξεκίνησε σαν επαναστατημένος Νέος ! Τα βρήκε μπαστούνια και με τις σοσιαλιστικές γραφειοκρατίες και με το καπιταλιστικό Παραλογιστάν ...Όσο για την Κρίση μάλλον έφυγε πριν συμβούν τα χειρότερα ..

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ισπανία: Λιτότητα στους συμπατριώτες του υπόσχεται ο Ραχόι - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ισπανία: Λιτότητα στους συμπατριώτες του υπόσχεται ο Ραχόι - oικονομία Η δημοσιονομική αυστηρότητα στην μετεκλογική Ισπανία... Ίδια γεύση λιτότητας και ανεργίας ! Γιά να ξέρουμε τι ενδέχεται να μας προκύψη και στην μετεκλογική Ελλάδα .. Με πλήρη δημοκρατική νομιμοποίηση !!

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Βρέθηκε το «σωματίδιο του Θεού»; - science

ΤΟ ΒΗΜΑ - Βρέθηκε το «σωματίδιο του Θεού»; - science Γιά όσους θελήσουν να μάθουν περισσότερο και καλλίτερα όσα αφορούν το σωματίδιο Χιγκς ! Η Επιστήμη πάντα θα μας γοητεύει με την αναζήτηση του καινούριου και του άγνωστου ..

ΤΟ ΒΗΜΑ - ∆. Νανόπουλος: «Αξιζε να το ζήσουν ο Θαλής, ο Πυθαγόρας, ο ∆ηµόκριτος...» - κοινωνία

ΤΟ ΒΗΜΑ - ∆. Νανόπουλος: «Αξιζε να το ζήσουν ο Θαλής, ο Πυθαγόρας, ο ∆ηµόκριτος...» - κοινωνία π.Χ ( ιγκς ) και μ.Χ ( ιγκς ) δηλ. πριν να βρεθή και μετά την εύρεση του σωματιδίου Χιγκς θα λέμε γιά τις χρονολογίες ! Με τους αρχαίους Φιλοσόφους μας να χαίρονται γιά την επικαιρότητα των θεωριών τους .

Cesária Évora - Adeus Cise (Homenagem)

Η ολοζώντανη φωνή σου θα μας συντροφεύει γιά πάντα ..

ΤΟ ΒΗΜΑ - Πέθανε στα 70 της η «ξυπόλυτη ντίβα», Σεζάρια Εβορα - πολιτισμός

ΤΟ ΒΗΜΑ - Πέθανε στα 70 της η «ξυπόλυτη ντίβα», Σεζάρια Εβορα - πολιτισμός Ξυπόλητη ...Ζωντανή διαμαρτυρία γιά τη φτώχεια του Λαού της ! Θα ζεί γιά πάντα στις καρδιές των φτωχών και κατατρεμεγμένων τούτου του άδικου και αλλοπρόσαλου Κόσμου ...

ΤΟ ΒΗΜΑ - Goodbye, Βρετανία - κόσμος

ΤΟ ΒΗΜΑ - Goodbye, Βρετανία - κόσμος Κινδυνεύουν και οι 16 μεγάλες Τράπεζες του Λονδρέζικου Σίτυ ! Εκτιμάται ότι με τις νέες δημοσιονομικές ρυθμίσεις στην Ευρωζώνη το 2012 θα δούν μειωμένους κατά 60% τζίρους ! Οι παγίδες αγγίζουν και το Ηνωμένο Βασίλειο - το 27ο και μοναδικό μέλος της ΕΕ , που δεν είναι μέλος της Ευρωζώνης !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Αναζητείται διέξοδος από την κόλαση της ύφεσης - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Αναζητείται διέξοδος από την κόλαση της ύφεσης - πολιτική Οι σώφρονες Αναλυτές επιμένουν ότι μόνον η ΕΚΤ μπορεί να σώση το Ευρώ ! Τα μέλη της Ευρωζώνης μεμονωμένα με την υποβάθμισή τους από τους πρωτομάστορες της Ύφεσης ( που μεθοδικά , συντονισμένα και με καλά στημένες διαδικασίες στρώνουν το χαλί στις Αγορές ) αδυνατούν να δανείζουν με βιώσιμα επιτόκια τους αδύναμους κρίκους της Ευρωζώνης ....Ζωντανή παραμένει μόνον η ΕΚΤ - αρκεί να της δοθή έγκαιρα το πράσινο φως γιά Ευρωομόλογα και έκδοση φρέσκου χρήματος , επαρκούς γιά να πεισθούν οι Αγορές !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Οι Γερμανοί διανοητές ξανάρχονται στην Ελλάδα - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Οι Γερμανοί διανοητές ξανάρχονται στην Ελλάδα - πολιτική Σαν συνεννοημένα και συντονισμένα και τα πέντε Γερμανικά Ιδρύματα ( ? ) επαναδραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Μετά από απουσία 5 χρόνων - επομένως μέχρι το 2006 λειτουργούσαν και στην Ελλάδα και έχουν κάποιο έργο να παρουσιάσουν ...Θα εκτιμήσουμε ιδιαίτερα τον απολογισμό του έργου τους αυτού και τον προγραμματισμό της δράσης τους γιά το κρίσιμο 2012 ! Μιά χρονιά , που δεν ξέρουμε αν θα μας βρη ζωντανούς γιά να αναστήσουμε την πολύπαθη Πατρίδα μας ...Όσο γιά το όψιμο ενδιαφέρον των Γερμανών ( ιδιαίτερα ) Φιλέλληνων αναρωτιέμαι πόσο βαρύ είναι το φορτίο από τις τύψεις τους γιά τα παλαιότερα εγκλήματά τους ( 1940 - 1945 ) αλλά και την ύπουλη ( δυστυχώς και καταστροφική για την Ελλάδα ) ολιγωρία τους από τον Γενάρη του 2010 .....

ΤΟ ΒΗΜΑ - Κριστίν Λαγκάρντ: «Κανείς δεν θα γλιτώσει από την κρίση» - κοινωνία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Κριστίν Λαγκάρντ: «Κανείς δεν θα γλιτώσει από την κρίση» - κοινωνία Πολλές οι αντιστοιχίες με την δεκαετία του 1930 ...Τυχαίο ? Δεν νομίζω !

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ιταλία: σε ύφεση λόγω κακής διαχείρισης της ελληνικής κρίσης - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ιταλία: σε ύφεση λόγω κακής διαχείρισης της ελληνικής κρίσης - oικονομία Η δημοσιονομική σταθερότητα είναι ανέφικτη σε συνθήκες ύφεσης και ανεργίας ! Αν προστεθούν και τα προβλήματα από τα λάθη στη διαχείριση του δημόσιου χρέους έχουμε την την Κρίση , που είναι ανεξέλεγκτη ....

ΤΟ ΒΗΜΑ - Τι σχεδιάζουν Χαν και Ράιχενμπαχ - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Τι σχεδιάζουν Χαν και Ράιχενμπαχ - oικονομία Πολλά και σημαντικά τα μικρά βηματάκια προς την σωστή κατεύθυνση ! Όλα μαζί ισοδυναμούν με ένα μεγάλο βήμα ...Λίγο αλλά καλό αρκεί να είναι και αποτελεσματικό !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ηρεμία-θρίλερ στις διεθνείς αγορές παρά τις φήμες για υποβαθμίσεις - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ηρεμία-θρίλερ στις διεθνείς αγορές παρά τις φήμες για υποβαθμίσεις - oικονομία Η είδηση άρχισε το ταξείδι της σήμερα το απόγευμα...Αφορά τα πολύτιμα ΑΑΑ της Γαλλίας και της Γερμανίας , που αξιολογήθηκαν και υποβαθμίστηκαν ...Το θρίλερ ξεκινά το πρωί της Δευτέρας !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η ιστορία μιας βραβευμένης φωτογραφίας - κοινωνία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η ιστορία μιας βραβευμένης φωτογραφίας - κοινωνία Όλες οι φωτό έχουν τη δική τους ιστορία ...Αξίζει να τις ψάχνουμε - για να εκτιμησουμε περισσότερο και τις φωτό και τις/τους φωτογράφους και τις ιστορίες τους .

Η ιστορία μιας βραβευμένης φωτογραφίας

Η ιστορία μιας βραβευμένης φωτογραφίας: Η ιστορία μιας βραβευμένης φωτογραφίας Μιά πετυχημένη φωτό αξίζει περισσότερο από χίλιες λέξεις ... Ισως και περισσότερο από ένα καλό άρθρο !

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - «Ο καπιταλισμός δεν είναι θέσφατο» - BHMagazino - Συνεντεύξεις

ΤΟ ΒΗΜΑ - «Ο καπιταλισμός δεν είναι θέσφατο» - BHMagazino - Συνεντεύξεις Αναρτήσεις κουλτούρας και αυτογνωσίας σήμερα ! Τελικά ..τρύπωσε και ο καπιταλισμός .

ΤΟ ΒΗΜΑ - «Η Τέχνη από την αρχαιότητα προς τον χριστιανισμό» - πολιτισμός

ΤΟ ΒΗΜΑ - «Η Τέχνη από την αρχαιότητα προς τον χριστιανισμό» - πολιτισμός Καθρέπτης της Κοινωνίας , που καταγράφει πειστικά τα σημάδια της ακμής ( είτε της παρακμής ...) , παραμένει η Τέχνη . Θα θέλαμε να δούμε την Έκθεση αυτή και στην Ελλάδα .

ΤΟ ΒΗΜΑ - Κοσμοσυρροή στο Μέγαρο για Ζατέλη – Τσαλίκογλου - πολιτισμός

ΤΟ ΒΗΜΑ - Κοσμοσυρροή στο Μέγαρο για Ζατέλη – Τσαλίκογλου - πολιτισμός
Όλοι μας , μικροί-μεγάλοι , ψάχνουμε και ψαχνόμαστε ...Λυτρωτικό καταφύγιο η Λογοτεχνία ! Ιδιαίτερα όταν συνδυάζεται με την Ψυχανάλυση .

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Time: Ο «ανώνυμος διαδηλωτής» αναδείχθηκε το πρόσωπο της χρονιάς - κόσμος

ΤΟ ΒΗΜΑ - Time: Ο «ανώνυμος διαδηλωτής» αναδείχθηκε το πρόσωπο της χρονιάς - κόσμος Πράγματι οι ανώνυμοι Διαδηλωτές είναι οι Πρωταγωνιστές της γενικευμένης λαικής δυσαρέσκειας , που ξέσπασε σε πολλές Χώρες.. Γιά να αποδειχθεί ότι η Παγκοσμιοποίηση άγγιξε και τελικά κάλυψε από Χώρα σε Χώρα όλο τον Πλανήτη. Όπως άλλωστε και η παγκόσμια Οικονομική Κρίση , που με τη μορφή της Υφεσης και της υψηλής Ανεργίας ισοπεδώνει όλες τις περιοχές του Πλανήτη μας..

ΤΟ ΒΗΜΑ - Διαρκής η «απεργία» επενδύσεων στην Ελλάδα από τους Γερμανούς - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Διαρκής η «απεργία» επενδύσεων στην Ελλάδα από τους Γερμανούς - oικονομία Κραυγαλέα η υστεροβουλία και η κωλυσιεργία των Γερμανών επενδυτών ...

ΤΟ ΒΗΜΑ - Το ευρώ πληρώνει την ατολμία των πολιτικών - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Το ευρώ πληρώνει την ατολμία των πολιτικών - oικονομία Υπάρχουν όμως και οι εξαγωγείς της Ευρωζώνης , που γίνονται πιό ανταγωνιστικοί με την μείωση της τιμής του Ευρώ έναντι του δολαρίου !! Κυρίως οι Γερμανοί ...

ΤΟ ΒΗΜΑ - Λ. Παπαδήμος: «πήραμε την 6η δόση» - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Λ. Παπαδήμος: «πήραμε την 6η δόση» - πολιτική Όλα τα άλλα πότε θα αντιμετωπισθούν ? Η φοροδιαφυγή , η παραοικονομία , η επιτυχής υλοποίηση του προυπολογισμού 2011 , η αναδιάρθρωση της οικονομίας , το PSI και η νέα δανειακή συμφωνία ???

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ζωή και… γλυκά στην πρωτεύουσα του μπακλαβά - πολιτισμός

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ζωή και… γλυκά στην πρωτεύουσα του μπακλαβά - πολιτισμός Αφιερωμένο στους Χημικούς Τροφίμων , που - γνωρίζοντας ότι η Χημεία δεν είναι ..Τσελεμεντές - παλεύουν με τις χημικές αντιδράσεις τους γιά την υγιεινή και νόστιμη διατροφή μας ! Αλλά και στους πιτσιρικάδες των 10 - 15 ετών ( της ..ανατολίτικης Κουζίνας ) , που μαγεύονται από τα μυστικά της και ανασκουμπώνονται αποφασισμένοι να εξελιχθούν σε διαπρεπείς μάγειρες και ..ζαχαροπλάστες !!

ΤΟ ΒΗΜΑ - Debate: Τελικά… μαζί τα φάγαμε ή όχι; - κοινωνία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Debate: Τελικά… μαζί τα φάγαμε ή όχι; - κοινωνία Δεν τα φάγαμε μαζί ! Φαίνεται πως μιά μειοψηφία 25% - 30% συμμετείχε στο ..πάρτυ χωρίς να το γνωρίζει ...Ή και αν το είχε ..υποψιασθή αδυνατεί να αποδεχθεί την προσωπική της ευθύνη γιά την ( έστω ακούσια ...) συμμετοχή της στο συλλογικό φαγοπότι . Τελικά η δική μου προσέγγιση είναι ότι 30% δεν συμμετείχε στο πάρτυ , 40% συμμετείχε ..καραμπινάτα και με πλήρη επίγνωση της περιρέουσας και θολής πραγματικότητας και μιά ...ψαγμένη μειοψηφία 30%, που απέφυγε ( είτε το πάλεψε.. ) να εμπλακή στις νομιμοφανείς διαδικασίες της διανομής των διαθέσιμων πόρων ( κυρίως κοινοτικών επιδοτήσεων και προγραμμάτων ..) , αλλά ..υπέκυψε και συμμετείχε γιά να μη θεωρηθή ..αφελής ! Άρα μόνον το 30% δεν συμμετείχε στις καθόλα νομότυπες και διαφανείς παροχές ..

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

The Year in Movies

The Year in Movies Οι 10 ξεχωριστές ταινίες του 2011 - σύμφωνα με το Time !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Οι 7 καλύτερες ταινίες της χρονιάς - BHMagazino - 24x7

ΤΟ ΒΗΜΑ - Οι 7 καλύτερες ταινίες της χρονιάς - BHMagazino - 24x7 Ποιές θα είναι οι άλλες τρεις γιά το Top Ten του 2011 ?

Εγκαίνια έκθεσης: «Άγονη Γραμμή»

Εγκαίνια έκθεσης: «Άγονη Γραμμή»: Εγκαίνια έκθεσης: «Άγονη Γραμμή» Πρωτότυπη και αξιόλογη η < Άγονη γραμμή > με νησάκια της Δωδεκανήσου . Κάθε νησί με τη φωτό του και τα δικά του αρχαιολογικά ευρήματα !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Σενάρια χάους τρομάζουν τη Γαλλία - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Σενάρια χάους τρομάζουν τη Γαλλία - oικονομία Τυχόν έξοδος από το Ευρώ και επιστροφή στο εθνικό νόμισμα μόνο ζημιές θα φέρει ...Γιά τον μεσογειακό νότο απλά οι ζημιές θα κυμαίνονται από 20% μέχρι ..100% ! Το πιό περίπλοκο ερώτημα είναι το ποσοστό υποτίμησης του νέου εθνικού νομίσματος προς το Ευρώ . Κερδισμένοι όσοι θα τα καταφέρουν να μείνουν στην ολιγομελή Ευρωζώνη με το υπερτιμημένο ( σε σχέση με τα νέα εθνικά νομίσματα των ..πρώην Μελών της Ευρωζώνης ) Ευρώ . Παραμένει προς σοβαρή διερεύνηση τι θα μπορούσε να συμβή αν το μεσογειακό τόξο εσωματωνόταν σε νέα Ευρωζώνη !! Ας την ..βαπτίσουμε Ευρωζώνη της Μεσογείου ! Με πολλούς άγνωστους Χ ...

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ: ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ Οι 8 φωτό του Δεκέμβρη - μέχρι σήμερα , 13.12.2011 .

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η χαμένη συνέντευξη του Φιντέλ - BHMagazino - 24x7

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η χαμένη συνέντευξη του Φιντέλ - BHMagazino - 24x7 Με τη φρεσκάδα του Ελευθερωτή - Επαναστάτη !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Υφεση και Δημοκρατία - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Υφεση και Δημοκρατία - γνώμες Όσο βαθαίνει η Ύφεση τόσο επεκτείνονται και δραστηριοποιούνται οι αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις . Γιά να είναι υγιής και ασφαλής η Δημοκρατία θα πρέπει η Οικονομία να στηρίζει όλες τις κοινωνικές τάξεις . Οι προβληματισμοί του Κρούγκμαν , που από τις ΗΠΑ της αμερικανικής κουλτούρας βλέπει τα ευρωπαικά μας αδιέξοδα και τους κινδύνους γιά την Δημοκρατική Ευρώπη από ..απόσταση ασφαλείας , είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η καμένη συμφωνία - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η καμένη συμφωνία - γνώμες Τον λόγο έχουν οι Λαοί ..Ασφαλώς και τα ευρωπαικά οράματα γιά την Ενωμένη Ευρώπη της αλληλεγγύης και της δίκαιης κατανομής του ευρωπαικού εισοδήματος παραμένουν στόχοι γιά ολόκληρη την Ευρωπαική Κοινότητα ! Με κοινωνική συναίνεση και δημοκρατική νομιμοποίηση ! Με εκλογές και δημοψηφίσματα σύμφωνα με τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες κάθα Χώρας .

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ευ. Βενιζέλος: «Το DNA του μνημονίου μας οδηγεί σε αδιέξοδο» - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ευ. Βενιζέλος: «Το DNA του μνημονίου μας οδηγεί σε αδιέξοδο» - oικονομία Απελπιστικά τα οικονομικά μας αδιέξοδα ..Όσο κινούμαστε στα ( αποτυχημένα ... ) πλαίσια του αρχικού μνημονίου η ύφεση θα διαβρώνει κάθε επενδυτική προσπάθεια ! Πώς θα ξεφύγουμε από το DNA της τροικανής καταστρεπτικής στρατηγικής , που στοχεύει στην διαμόρφωση εργατικού και μισθολογικού κόστους στα επίπεδα της Πορτογαλίας και της Πολωνίας ? Η θηλιά όλο και σφίγγει..

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ο Πύργος του Αιφελ θα γίνει ... δέντρο - κόσμος

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ο Πύργος του Αιφελ θα γίνει ... δέντρο - κόσμος Φυτά στα αξιοθέατα των Μεγαλουπόλεων γιά να μειωθεί το διοξείδιο του άνθρακα ! Στην Αθήνα θα μπορούσαμε να πρασινίσουμε τον Λυκαβηττό !!!

ΤΟ ΒΗΜΑ - Standard & Poor's: Ο χρόνος εξαντλείται για την ευρωζώνη - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Standard & Poor's: Ο χρόνος εξαντλείται για την ευρωζώνη - oικονομία Πολλοί και σοβαροί οι κίνδυνοι γιά την συνοχή της Ευρωζώνης ! Η S&P βαράει καμπανάκι γιά όλες τις Χώρες της Ευρωζώνης και γιά μία ..Γερμανική Τράπεζα !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Απογοητευμένες από τη σύνοδο κορυφής οι αγορές - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Απογοητευμένες από τη σύνοδο κορυφής οι αγορές - oικονομία Αδίστακτες και ..γρήγορο πιστόλι οι Αγορές δίνουν καθημερινά εξετάσεις γιά τους ( Μίκρο- και Μεγαλό-) Επενδυτές - Πελάτες τους ! Αξιοποιώντας τα λάθη και τις ολιγωρίες των Γραφειοκρατών της Πολιτικής οδηγούν σε θεαματικές βουτιές μετοχές , ομόλογα , νομίσματα και εμπορεύματα ...Στην αναπόφευκτη διόρθωση των τιμών , που προετοιμάζουν μεθοδικά , οι επιδόσεις τους τροφοδοτούν ικανοποιητικά τα ταμεία των Πελατών τους και τα δικά τους μπόνους ..

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η «νέα» Ευρώπη - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η «νέα» Ευρώπη - γνώμες Δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι διαπιστώσεις μου , που από καιρό έχω διατυπώσει... Εθνικισμοί και γερμανοποίηση της Ευρωζώνης των 26 ! Λιτότητα , ύφεση και ανεργία . Γιατί ?? Γιά να κατακρημνισθούν μισθοί και συντάξεις στο βωμό μιάς καλλίτερης ανταγωνιστικότητας της Ευρωζώνης , που όμως ελάχιστα επηρεάζεται από το μισθολογικό κόστος ? Και με τις τιμές προιόντων και υπηρεσιών να παραμένουν στα προ ύφεσης επίπεδα...

ΤΟ ΒΗΜΑ - «Η ευρωζώνη και η Ελλάδα» - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - «Η ευρωζώνη και η Ελλάδα» - γνώμες Κοινός νους και πολιτική βούληση , που λείπουν - γιά να επικρατήση η λογική στην Ευρωζώνη των 26 ! Πότε και πως ??

ΤΟ ΒΗΜΑ - Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ: « «Απλώνουμε το χέρι» στην Ελλάδα - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ: « «Απλώνουμε το χέρι» στην Ελλάδα - oικονομία Περιμένουμε να δούμε την ειλικρινή βοήθεια με ουσιαστικά έργα ! Από παχιά λόγια και ..άγριο μαστίγωμα έχουμε ματώσει γιά τα καλά ...

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Όλοι οι Γκόρντον Γκέκο των Ρεπουμπλικάνων - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Όλοι οι Γκόρντον Γκέκο των Ρεπουμπλικάνων - γνώμες Φυσικά και είναι αλήθεια πως ό,τι είναι καλό γιά το 1% ( ασφαλώς και γιά το 0,1% ) των Αμερικανών ΔΕΝ είναι καλό γιά τους υπόλοιπους 99% ( 99,9% ) ! Οι πολλοί χάνουν θέσεις εργασίας και βλέπουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται ...Όσο γιά τους λίγους βλέπουν τα μπόνους τους να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο !

Χριστουγεννιάτικο Σύνταγμα, στολισμένο από παιδιά

Χριστουγεννιάτικο Σύνταγμα, στολισμένο από παιδιά: Χριστουγεννιάτικο Σύνταγμα, στολισμένο από παιδιά Καλές Γιορτές !!! Αισιόδοξα και με το κεφάλι ψηλά !

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ο δρόμος έχει τη δική του (μουσική) ιστορία - κοινωνία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ο δρόμος έχει τη δική του (μουσική) ιστορία - κοινωνία Φτώχεια , 80χρονη Λατέρνα και αναμνηστικές φωτό στον περίγυρο του νέου Μουσείου της Ακρόπολης ! Ευκαιρία να καταθέσω τις μουσικά ξεχωριστές ταξιδιωτικές μου αναμνήσεις . Βαρκελώνη ( στο δρομάκι του Μουσείου Πικάσσο ) , Ζυρίχη ( στον κεντρικό δρόμο από τον σιδηροδρομικό σταθμό στη Λίμνη ) , Λιουμπλάνα ( στον εμπορικό και πολυσύχναστο πεζόδρομο του κέντρου της Πόλης όμορφες ρωσικές μελωδίες ) , Ντουμπρόβνικ { στα στενοσόκακα και στον κεντρικό δρόμο της παλιάς πόλης ) , Πράγα ( στις όχθες του Ποταμού ) , Γιορκσάιρ ( στον κεντρικό εμπορικό δρόμο ) ...Όλες οι αναμνήσεις από μικρές και μεγάλες Ευρωπαικές Πολιτείες !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Λ. Παπαδήμος: Η Ελλάδα έχει πρόγραμμα τριετίας - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Λ. Παπαδήμος: Η Ελλάδα έχει πρόγραμμα τριετίας - oικονομία Παρηγοριά στον ..άρρωστο ! Η συμφωνία της 26 Οκτωβρίου δεν αμφισβητείται - δηλ. ισχύει ! Ενώ η πιό ορθολογική και δίκαιη συμφωνία της 21ης Ιουλίου , που δεν είχε ρίσκα χρεοκοπίας γιά την Ελλάδα και την Ευρωζώνη , καταργήθηκε χωρίς ..επεξηγήσεις ! Τώρα απλά θα ωραιοποιουν τον αδιέξοδο Γολγοθά μας ! Δίνοντας διφορούμενες υποσχέσεις...Οπως ότι το PSI έγινε μόνο γιά την Ελλάδα ! Έμμεση προτροπή να ..τελειώνει αυτή η σκοτεινή διαδικασία . πριν εξελιχθή σε άτακτη Χρεοκοπία !

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

in.gr - Ανοικτά όλα τα κράτη της ΕΕ -πλην Βρετανίας- στη συμφωνία για αλλαγή συνθηκών, λέει ο Ρομπάι - Ειδήσεις - Οικονομία

in.gr - Ανοικτά όλα τα κράτη της ΕΕ -πλην Βρετανίας- στη συμφωνία για αλλαγή συνθηκών, λέει ο Ρομπάι - Ειδήσεις - Οικονομία Συμφώνησαν τελικά οι 26 Πρωθυπουργοί - ο Κάμερον μόνος διαφωνήσας ! Πυρ και μανία εναντίον του ο Σαρκοζί ...Να δούμε πόσα Κοινοβούλια θα τις επικυρώσουν και ποιές Χώρες θα πάνε σε Δημοψηφίσματα .

in.gr - Η κλιματική αλλαγή «εξωθεί τις πολικές αρκούδες στον κανιβαλισμό» - Ειδήσεις - Επιστήμη-Τεχνολογία

in.gr - Η κλιματική αλλαγή «εξωθεί τις πολικές αρκούδες στον κανιβαλισμό» - Ειδήσεις - Επιστήμη-Τεχνολογία Μιά και δεν βρίσκουν ..φώκιες αναζητούν την πιό προσβάσιμη εναλλακτική λύση ...

in.gr - Με τον «καβγά» Κάμερον-Σαρκοζί στη διάρκεια της Συνόδου ασχολείται ο ξένος Τύπος - Ειδήσεις - Κόσμος

in.gr - Με τον «καβγά» Κάμερον-Σαρκοζί στη διάρκεια της Συνόδου ασχολείται ο ξένος Τύπος - Ειδήσεις - Κόσμος Εθνικιστικές και αντι - κοινοτικές οι συμπεριφορές του Κάμερον . Μάλλον αποφάσισε να αντιμετωπίση τη Μέρκελ με το δικό της οπλοστάσιο ! Που ήδη χρησιμοποιεί και ο Σαρκοζί ... Γιά να ακολουθήσουν και όλοι οι υπόλοιποι 21 - Μεγάλοι και ..Μικρότεροι !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Προς διακρατική συμφωνία των 17 + 6 - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Προς διακρατική συμφωνία των 17 + 6 - oικονομία Ζόρια..Αν οι κυοφορούμενες συμφωνίες θεωρηθούν < Νέες Συνθήκες > θα πρέπει να εγκριθούν από όλα τα Κράτη - Μέλη ...Δηλαδή από 23 Κοινοβούλια ...

ΤΟ ΒΗΜΑ - Σαμαράς προς ΕΛΚ: «Δεν αντέχει άλλο την ύφεση η Ελλάδα» - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Σαμαράς προς ΕΛΚ: «Δεν αντέχει άλλο την ύφεση η Ελλάδα» - πολιτική Γιά μιά καλοπροαίρετη προσέγγιση του Κοινωνικού Νεοφιλελευθερισμού . Περιμένουμε και τις προτάσεις της Αριστεράς γιά Βιώσιμη Ανάπτυξη και στήριξη του Κοινωνικού Κράτους!

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ζακ Ντελόρ: Η Ευρώπη εκπέμπει κακοφωνία - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ζακ Ντελόρ: Η Ευρώπη εκπέμπει κακοφωνία - πολιτική Οι κρυστάλλινες διαπιστώσεις και οι καθαρές κουβέντες του Ντελόρ . Ποιοί θα τον ακούσουν ?

ΤΟ ΒΗΜΑ - «Οχι» των Ευρωπαίων στο PSI για τα μελλοντικά πακέτα στήριξης - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - «Οχι» των Ευρωπαίων στο PSI για τα μελλοντικά πακέτα στήριξης - oικονομία Δικαιώνονται όσοι από την αρχή είδαν το αδιέξοδο του PSI . Οι εμμονές της Μέρκελ σε νοοτροπίες... λογιστάκου γιά να αποφύγη την εμπλοκή της Γερμανίας σε πιό ξεκάθαρες οικονομικά λύσεις . Τι επιχειρήματα θα ..βγάλη από το μανίκι της τώρα η Μέρκελ ?

ΤΟ ΒΗΜΑ - Το πρώτο ρήγμα - Από την Ευρώπη των «27» στην Ευρώπη των «17» - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Το πρώτο ρήγμα - Από την Ευρώπη των «27» στην Ευρώπη των «17» - oικονομία Το Ηνωμένο Βασίλειο σταθερά απέναντι από τα Ιερατεία της ΕΕ ...Οι ζυμώσεις συνεχίζονται .

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - «Απαραίτητη η παρέμβαση ΕΚΤ και ΔΝΤ για να λυθεί η κρίση» - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - «Απαραίτητη η παρέμβαση ΕΚΤ και ΔΝΤ για να λυθεί η κρίση» - oικονομία Η διατύπωση του.. Μερκεζισμού από Οικονομολόγο της γερμανικής σχολής ...

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ο δεκαπεντάλογος των Μερκοζί - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ο δεκαπεντάλογος των Μερκοζί - oικονομία Γιά να μελετήσουμε προσεκτικά και έναν- έναν τον δεκαπεντάλογο των ..οδηγών της Ευρωζώνης . Οδηγών ύποπτων και ύπουλων που άλλα λένε και αλλού το πάνε ...

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Σιντάρτα Μούκερτζι: «Μια βιογραφία του καρκίνου» - πολιτισμός

ΤΟ ΒΗΜΑ - Σιντάρτα Μούκερτζι: «Μια βιογραφία του καρκίνου» - πολιτισμός Ο Βασιλιάς όλων των αθενειών , ο Καρκίνος παρουσιάζεται από τον Ινδό Ογκολόγο σε αγγλόφωνη έκδοση . Στα ελληνικά θα εκδοθή από το Μεταίχμιο το 2012 . Η ανάρτηση αυτή αφιερώνεται στη μνήμη του καλού Φίλου Βαγγέλη Αλούκου , πού έφυγε σήμερα και θα τον αποχαιρετήσουμε αύριο το μεσημέρι ( 13.30 ) από τα Ν.Στύρα .

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η Θεσσαλονίκη και το φαινόμενο Βικτόρια Χίσλοπ - πολιτισμός

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η Θεσσαλονίκη και το φαινόμενο Βικτόρια Χίσλοπ - πολιτισμός Η Αγγλίδα πεζογράφος , που αγάπησε την Ελλάδα . Διαβάστε τη ζωντανή της συνέντευξη γιά το καινούριο της βιβλίο < Το Νήμα > , που ευχόμαστε να μεταφερθή και αυτό με επιτυχία στην TV , όπως έγινε με < Το Νησί > !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Σενάρια διάσωσης της Ευρωζώνης - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Σενάρια διάσωσης της Ευρωζώνης - oικονομία Εκτιμήσεις και δημόσια σχόλια γιά τις προοπτικές μετεξέλιξης και τις Γερμανογαλλικές ζυμώσεις στο πλαίσιο των συνθηκών γιά τη διάσωση της Ευρωζώνης !

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Διφορούμενο ξεκίνημα για την «εβδομάδα της αλήθειας» - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Διφορούμενο ξεκίνημα για την «εβδομάδα της αλήθειας» - oικονομία Όσο πιό πολλές είναι οι λεπτομέρειες , πού εξετάζονται προσεκτικά , από το..σατανικό σχέδιο της Μέρκελ γιά την εξασφάλιση των γερμανικών συμφερόντων τόσο πιό ξεκάθαροι γίνονται οι στόχοι και οι περίτεχνες καντρίλιες όσων συνέβαλαν στη δημιουργία αυτού του γερμανικής κουλτούρας σχεδίου ! Η ΕΚΤ σε ρόλο άχρωμο και διακοσμητικό μεταφοράς Ευρώ από τις Κεντρικές Τράπεζες των μελών της Ευρωζώνης στο ΔΝΤ . Μοναδική πηγή δανειοδότησης της Ευρωζώνης θα είναι το ΔΝΤ ! Από εκεί θα συντονίζονται τα προγράμματα διάσωσης των Χωρών - Μελών της Ευρωζώνης ! Διακριτός και πανίσχυρος ο ρόλος της Bundesbank ! Και ο Σαρκοζί τι...ρόλο παίζει ? Άβουλου Εταίρου , που θα στηριχθή γενναιόδωρα γιά την επανεκλογή του ...

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Σκληρά μέτρα για «να μην γίνει η Ιταλία Ελλάδα» ανακοίνωσε ο Μόντι - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Σκληρά μέτρα για «να μην γίνει η Ιταλία Ελλάδα» ανακοίνωσε ο Μόντι - oικονομία Ποιά Κυβέρνηση θα ήθελε να εμπλακή στους πειραματισμούς της Τρόικας ? Και να διαπιστώνει το κατρακύλισμα της Οικονομίας και την κοινωνική εξαθλίωση , που όλο και χειροτερεύει ?

ΤΟ ΒΗΜΑ - Μέρκελ - Σαρκοζί: νέα ευρωπαϊκή συνθήκη με την αρχή της πλειοψηφίας - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Μέρκελ - Σαρκοζί: νέα ευρωπαϊκή συνθήκη με την αρχή της πλειοψηφίας - oικονομία Άρωμα από την Σύνοδο της 9ης Δεκεμβρίου . Ίδια γεύση από το μαγειρείο Μέρκελ - Σαρκοζί .'Οσο για τις Αγορές , ετοιμάζονται γιά το καινούριο Πάρτυ...

ΤΟ ΒΗΜΑ - Μουσείο Ακρόπολης: Οταν το... κοινό δεν είναι εδώ - πολιτισμός

ΤΟ ΒΗΜΑ - Μουσείο Ακρόπολης: Οταν το... κοινό δεν είναι εδώ - πολιτισμός Εργάζονται πυρετωδώς οι Τεχνικοί αποκατάστασης ! Δείτε τις φωτό .

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η κρίση επιστρέφει με κερκόπορτα τη... FED - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η κρίση επιστρέφει με κερκόπορτα τη... FED - oικονομία Τυπωθήτω και χωρίς όρια από την FED στις ΗΠΑ . Τρίτος γύρος ..

ΤΟ ΒΗΜΑ - SPD: Η πολιτική Μέρκελ καταδικάζει τις οικονομίες σε μαρασμό - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - SPD: Η πολιτική Μέρκελ καταδικάζει τις οικονομίες σε μαρασμό - oικονομία Και η τοποθέτηση του Σοσιαλδημοκράτη Χέλμουτ Σμιτ . Γιά ανάπτυξη και μικρότερη ανεργία σε όλη την Ευρωζώνη !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Σκληρά μέτρα «για να σωθεί η Ιταλία» παρουσίασε ο Μόντι - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Σκληρά μέτρα «για να σωθεί η Ιταλία» παρουσίασε ο Μόντι - oικονομία Γιά μας τους Έλληνες η φιλοσοφία των μέτρων αυτών είναι ..οικεία ! Και η λιτότητα , που κουβαλούν , είναι βέβαια ολοφάνερη ..Τα αδιέξοδα για την καθημερινότητα του Ιταλικού Λαού τα βιώνουμε από το 2010 σε Ελλάδα , Ιρλανδία , Πορτογαλία ..Γιατί τότε ο Όλι Ρεν μοιράζει εύσημα και εύχεται καλό κουράγιο σε κάθε Χώρα της Ευρωζώνης , που πειθαναγκάζεται να περπατήση αυτόν τον αδιέξοδο ανήφορο ? Απλά γιατί (οι Τροικανοί νομίζουν ότι ) θα μειωθούν τα δημόσια ελλείμματα και εκτιμούν έτσι ότι θα μειώσουν τα δημόσια χρέη . Ελπίζουν επομένως ότι η Ευρωζώνη θα αναγκασθή να χρησιμοποιήση λιγώτερα Ευρώ γιά τη στήριξή τους ... Τόση αδιαφορία γιά τις μακροοικονομικές ισορροπίες και τα επίπεδα ανεργίας και ύφεσης στις δοκιμαζόμενες άγρια από την Κρίση Οικονομίες ? Γιά τις δικές τους Χώρες εξακολουθούν να είναι σίγουροι ότι με την αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία και τα πλεονασματικά εμπορικά ισοζύγιά τους η Κρίση δεν θα περάσει τα σύνορα τους ... Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσει....

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - «Η ευρωζώνη ήταν ελαττωματική από την αρχή» λέει ο Ζακ Ντελόρ - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - «Η ευρωζώνη ήταν ελαττωματική από την αρχή» λέει ο Ζακ Ντελόρ - oικονομία Έγιναν πολύ λίγα και απελπιστικά αργά . Και συνεχίζεται η ίδια ανεπάρκεια και αργοπορία ... Στην Ελλάδα πληρώνουμε πανάκριβα και τα λάθη μας και τα λάθη της Μέρκελ και της αλλοπρόσαλης Τρόικας ...Πότε επιτέλους θα μάθουν όλοι από τα λάθη τους ?

ΤΟ ΒΗΜΑ - Σκοτώνοντας το ευρώ - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Σκοτώνοντας το ευρώ - γνώμες Ελλάδα , Ευρώπη , Αμερική - τρία διαφορετικά παραδείγματα οικονομικής πολιτικής . Μείωση δαπανών ( κυρίως μισθών και συντάξεων ...) γιά τη γηραιά Ήπειρο , μείωση ανεργίας γιά τις ΗΠΑ . Η Ελλάδα παράδειγμα προς .. αποφυγή ! Η έλλειψη ρευστότητας σε συνδυασμό με τα μέτρα λιτότητας απαιτούν χρηματοδότηση και επενδύσεις . Η Τρόικα διάλεξε την λάθος συνταγή και η τότε Κυβέρνηση ΓΑΠ μοιρολατρικά την ακολούθησε ...Δικαιώνονται όσοι συμφωνούν με τον Κρούγκμαν ! Δηλαδή όσοι στην Ελληνική Βουλή ψήφισαν κατά συνείδηση ενάντια στα μέτρα ,που επέβαλλε η Τρόικα .

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

MALAGUENA SALEROSA (Los Machucambos ).wmv

Λατινική Αμερική ! Και η μοναδική της μουσική συλλογή . Με την φωνητική επένδυση των δικών τους Καλλιτεχνών και τα δικά τους μουσικά όργανα .Στις δεκαετίες του 50 και του 60 ταξίδευα με τα μουσικά συγκροτήματά τους πολύ τακτικά !

DALIDA - LA DANSE DE ZORBA - HQ

Ζορμπάς !!!! Πάντα ελκυστικός και πανταχού παρών ...

ΤΟ ΒΗΜΑ - Καταθέτει για το πολιτικό χρήμα ο Ελληνοελβετός βουλευτής - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Καταθέτει για το πολιτικό χρήμα ο Ελληνοελβετός βουλευτής - πολιτική Ιωσήφ Ζησιάδης - το όνομά του .Τον ψάχνουμε αλλά συνήθως παίζει κρυφτούλι....

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η Ευρώπη και η διαφθορά μας (Βουλευτές, κόμματα) - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η Ευρώπη και η διαφθορά μας (Βουλευτές, κόμματα) - γνώμες Να αλλάξουμε τους εαυτούς μας ! Μόνο που γιά να αποδειχθή δίκαιο και αποτελεσματικό θα πρέπει όλοι και όλα να αλλάξουν ....

ΤΟ ΒΗΜΑ - Μέρκελ: Μαραθώνιος της Ευρώπης χωρίς ευρωομόλογο και ΕΚΤ - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Μέρκελ: Μαραθώνιος της Ευρώπης χωρίς ευρωομόλογο και ΕΚΤ - oικονομία Η Μέρκελ είναι και γλαφυρή ! Αντιστοιχίες Μαραθωνοδρόμων και Κρατών της Ευρωζώνης ...

Nina Simone - Here Comes The Sun

Μουσικό διάλειμμα !

ΚΑΤΕΡΙΝΑ: Η Ντόλυ στα ...Πέλαγα

ΚΑΤΕΡΙΝΑ: Η Ντόλυ στα ...Πέλαγα: Αρνήθηκα από τότε που η μνήμη απόθεσε τα δώρα της στα ποδιά μου, τον κάθε είδους ...μονόδρομο. Ούτε καν τον Απόλυτο. Το Τέλος. Το Θάνατο. Άλ... Χωρίς σχόλια.....

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - ΔΝΤ και ΕΚΤ στη μάχη για τη σωτηρία του ευρώ - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - ΔΝΤ και ΕΚΤ στη μάχη για τη σωτηρία του ευρώ - oικονομία Η σύγχιση και η αβεβαιότητα στα θεσμικά όργανα της Ευρωζώνης δυστυχώς κυριαρχούν και πάλι.. Και οι Αγορές δεν αφήνουν τέτοιες ευκαιρίες ανεκμετάλλευτες .

ΤΟ ΒΗΜΑ - Μέγαρο Μουσικής: Συμπόσιο - αφιέρωμα στον Στρατή Τσίρκα - πολιτισμός

ΤΟ ΒΗΜΑ - Μέγαρο Μουσικής: Συμπόσιο - αφιέρωμα στον Στρατή Τσίρκα - πολιτισμός Η τριλογία του Τσίρκα είναι από τα ωραιότερα βιβλία , που ευτύχησα να απολαύσω ! Στην 4η δεκαετία της ζωής μου είχα αρκετές προσωπικές εμπειρίες γιά να μεταφερθώ στην Αίγυπτο του δεύτερου παγκόσμιου Πολέμου. Είχα ήδη διαβάσει την τετραλογία του Laurence Darrel , < Το Αλεξανδρινό Κουαρτέττο > , που ήταν επίσης λογοτεχνικό διαμάντι !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Νέα Υόρκη: Άναψαν τα φώτα του χριστουγεννιάτικου δέντρου - κόσμος

ΤΟ ΒΗΜΑ - Νέα Υόρκη: Άναψαν τα φώτα του χριστουγεννιάτικου δέντρου - κόσμος Διστακτικά εξελίσσεται ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός σε όλη την Ελλάδα . Οι ευχές ..απτόητες ζεσταίνουν τις καρδιές όλων μας ! Καλές Γιορτές !!!!

ΤΟ ΒΗΜΑ - Κριτική του Πρόντι στη Μέρκελ για την αντιμετώπιση της Ελλάδος - κόσμος

ΤΟ ΒΗΜΑ - Κριτική του Πρόντι στη Μέρκελ για την αντιμετώπιση της Ελλάδος - κόσμος Από τις αρχές του 2010 η κρίση ρευστότητας της Ελληνικής Οικονομίας μπορούσε να είχε αντιμετωπισθή άμεσα και αποτελεσματικά ! Η πολύμηνη απραξία της Μέρκελ με τις στείρες ενστάσεις και αντιρρήσεις της μπλόκαρε τους μηχανισμούς της Ευρωζώνης με αποτέλεσμα η Ελλάδα να βιώνει ύφεση , υψηλή ανεργία , ακόμα μεγαλλίτερα ελλείμματα και εκτόξευση του χρέους σε μη διαχειριζόμενα επίπεδα... Γιά να προλάβουν οι φορτωμένες με ελληνικά ομόλογα Γερμανικές Τράπεζες να τα ξεφορτωθούν !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η Ευρώπη συναντά την Ιστορία της, η κρίση μόλις αρχίζει - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η Ευρώπη συναντά την Ιστορία της, η κρίση μόλις αρχίζει - γνώμες Ίσως τώρα αρχίζει το παιχνίδι ... Η Γερμανία εθνικοποιεί απροκάλυπτα την στρατηγική της , η Γαλλία μάλλον αφυπνίζεται και οι υπόλοιποι σαφώς πιό αδύναμοι Εταίροι ψάχνονται εν όψει της Συνόδου σις 9 Δεκεμβρίου .

ΤΟ ΒΗΜΑ - Οι έξι μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως ενισχύουν τη ρευστότητα - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Οι έξι μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως ενισχύουν τη ρευστότητα - oικονομία Πολλά τα εργαλεία αντιμετώπισης της Κρίσης ! Η αιφνιδιαστική και συντονισμένη κίνηση των έξι Τραπεζών γιά την ενίσχυση της ρευστότητας είναι στη σωστή κατεύθυνση ! Και τα Χρηματιστήρια εξασφάλισαν ..καύσιμο γιά το ράλλι ανόδου των τιμών , που ξεκίνησε .

ΤΟ ΒΗΜΑ - Τάσος Γιαννίτσης: Η κυβέρνηση επιζητεί κοινωνικότερες λύσεις - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Τάσος Γιαννίτσης: Η κυβέρνηση επιζητεί κοινωνικότερες λύσεις - πολιτική Πράγματι ως απλοί Πολίτες αυτής της Χώρας ούτε πριν το 2009 ( με τη ΝΔ ) ούτε μετά το 2009 ( με το ΠΑΣΟΚ ) ενημερωθήκαμε γιά τις συνθήκες καταιγίδας , που απειλούσαν την Ελληνική Οικονομία . Και αν θα συνέχιζαν οι Αγορές να μας δανείζουν με λογικά επιτόκια και μετά τον Οκτώβριο του 2009 απλά θα συνεχιζόταν η χειροτέρευση και της ανταγωνιστικότητας και του εκτός ελέγχου δημόσιου χρέους ...Και όλοι θα πιστεύαμε ότι δεν ..τρέχει τίποτα ! Οταν μάλιστα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μας βεβαίωνε ότι λεφτά υπάρχουν ...