Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Γ. Παπανδρέου: στη δημοσιότητα οι επιστολές του προς τους ευρωπαίους εταίρους - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Γ. Παπανδρέου: στη δημοσιότητα οι επιστολές του προς τους ευρωπαίους εταίρους - πολιτική Ιστορικά τα ντοκουμέντα αναλύουν το πρόσφατο ελληνικό παρελθόν . Τα συμπεράσματα για το μέλλον και η στρατηγική γιά την ανάκαμψη είναι ασφαλώς οι καίριες προτεραιότητες !

ΤΟ ΒΗΜΑ - «Στενές επαφές» Κουβέλη - εκσυγχρονιστών σε εκδήλωση της «Μεταρρύθμισης» - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - «Στενές επαφές» Κουβέλη - εκσυγχρονιστών σε εκδήλωση της «Μεταρρύθμισης» - πολιτική Και πολιτικές συμμαχίες γιά τις μεταρρυθμίσεις ! Ευχή όλων μας είναι να εξελιχθούν οι σχετικοί προβληματισμοί και να φέρουν πρακτικά και χρήσιμα αποτελέσματα !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Κυκλώματα από γραφένιο στον εκτυπωτή! - science - Τεχνολογία – Πλανήτης

ΤΟ ΒΗΜΑ - Κυκλώματα από γραφένιο στον εκτυπωτή! - science - Τεχνολογία – Πλανήτης Γιά μιά καλλίτερη ζωή με καινοτόμα προιόντα . Που ανανεώνουν επίσης και τις κερδοφόρες επιχειρήσεις δείχνοντας τον δρόμο της Ανάπτυξης !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Είναι αναπόφευκτη η επάνοδος στη δραχμή; - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Είναι αναπόφευκτη η επάνοδος στη δραχμή; - γνώμες Αναπόφευκτο είναι να ανασκουμπωθούμε και να σοβαρευτούμε ! Να εκσυγχρονιστούμε και να μάθουμε στα πλεονάσματα ξεχνώντας τα ελλείμματα .

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ράιχενμπαχ: Μέλημά μας η επάνοδος της Ελλάδας στην ανάπτυξη - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ράιχενμπαχ: Μέλημά μας η επάνοδος της Ελλάδας στην ανάπτυξη - oικονομία Η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος στην Ελλάδα έφθασε το 14% ! Στην Πορτογαλία 7% και στην Ισπανία 5% ! Αναζητούνται επενδυτικά κεφάλαια γιά να κτυπηθή η ύφεση .

ΤΟ ΒΗΜΑ - Τυπώστε χρήμα ή γερμανικές σημαίες ή επικήδειους; - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Τυπώστε χρήμα ή γερμανικές σημαίες ή επικήδειους; - γνώμες Η ανάκαμψη της ΕΕ είναι η απαραίτητη προυπόθεση γιά την ισορροπία της Ευρωζώνης ! Γιά την ανάκαμψη της ΕΕ θα πρέπει η ΕΚΤ να μπορεί να εκδίδει νέο , ζεστό χρήμα.. Και να ενταθούν οι προσπάθειες σε όλα τα Κράτη - Μέλη της γιά την παραγωγή περισσότερο ανταγωνιστικών προιόντων και υπηρεσιών .

ΤΟ ΒΗΜΑ - Οι ταινίες της εβδομάδας: Το τελευταίο τανγκό στον Εβρο - πολιτισμός

ΤΟ ΒΗΜΑ - Οι ταινίες της εβδομάδας: Το τελευταίο τανγκό στον Εβρο - πολιτισμός Τα πολιτιστικά δρώμενα - και ιδιαίτερα οι θεατρικές και κινηματογραφικές δημιουργίες - φωτίζουν τις πολυσύνθετες αλληλεπιδράσεις της προσωπικής μοίρας των Πρωταγωνιστών με την Κοινωνία και τις ηθικές αξίες της . Στο δύσκολο ρόλο της Κοινωνίας , που κρίνει αυστηρά και σχολιάζει τις εξελίξεις , ο Χορός και οι δεύτεροι και τρίτοι ρόλοι των Κομπάρσων. Και συνήθως παρούσα η κοινωνικο-οικονομική πραγματικότητα , που δημιουργεί το απαραίτητο background ..

ΤΟ ΒΗΜΑ - Eurogroup: Ναι στην 6η δόση - Εκκληση για επιτάχυνση του PSI - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Eurogroup: Ναι στην 6η δόση - Εκκληση για επιτάχυνση του PSI - πολιτική Τέλος καλό όλα καλά ? Περίπου... Και πάλι παρόντες στη συστηματική διερεύνηση και επιλογή από τις ειδήσεις της ημέρας όλων των κειμένων , που δίνουν την επιστημονική αλήθεια της πολυεπίπεδης πραγματικότητας .. Η Οικονομική Επιστήμη , που αναλύει και φωτίζει τις αλήθειες και τα ψέμματα των Πολιτικών ! Φως , περισσότερο φως στα γεγονότα και στην αλυσιδωτή αντίδραση , που καθημερινά γεννιέται και ωθεί τις κοινωνικές εξελίξεις πρός ένα αμφιλεγόμενα καλλίτερο ( ? ) Αύριο.. Κατά κανόνα καλλίτερο για τους έχοντες και κατέχοντες αλλά συχνά αδιέξοδο και πολύ χειρότερο γιά τους πολλούς.. Υπέρμαχοι της κοινωνικής δικαιοσύνης - ιδιαίτερα σε περίοδο κοινωνικής και οικονομικής Κρίσης - γρηγορείτε ! Τα δύσκολα είναι μπροστά μας ...

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Δύσκολες αποφάσεις μέσα στη θύελλα που πλήττει το ευρώ - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Δύσκολες αποφάσεις μέσα στη θύελλα που πλήττει το ευρώ - oικονομία Πόσο καλό είναι το κοινό νόμισμα ,το Ευρώ γιά τη Γερμανία , τη Γαλλία ,την Ισπανία και την Ιταλία ? Και πόσο αναπόφευκτη , μοναδική και σωστή συνταγή σωτηρίας θα ήταν τελικά μια συντεταγμένη χρεοκοπία γιά Οικονομίες όπως η Ελληνική αλλά και η Ιταλική ? Χρήσιμη η ανασκόπηση του διεθνούς οικονομικού τύπου .

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ναι «είμαστε το 99%» αλλά οι σούπερ-πλούσιοι είναι μόλις το ένα τοις χιλίοις! - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ναι «είμαστε το 99%» αλλά οι σούπερ-πλούσιοι είναι μόλις το ένα τοις χιλίοις! - γνώμες H σούπερ ελίτ του 0,1% , που πιέζει γιά μειώσεις στη φορολόγησή της ακτινογραφείται προσεκτικά από τον Κρούγκμαν ! Οι συγκρίσεις με το 99% των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων γιά δίκαιη συνεισφορά και των μεν και των δε στη μείωση του αμερικανικού ελλείμματος είναι αποκαλυπτικές ...Η μελέτη των αριθμών και στην Ελλάδα της φοροδιαφυγής θα διόρθωνε πολλές πλάνες !

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Βαβέλ για Μνημόνιο-Προϋπολογισμό στο υπουργείο Οικονομικών - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Βαβέλ για Μνημόνιο-Προϋπολογισμό στο υπουργείο Οικονομικών - oικονομία Υπάρχουν και υπεραισιόδοξοι στο Υπουργείο Οικονομικών ! Με την ανάρτηση αυτή μπορούμε να δούμε την πλήρη παρουσίαση του Σαχινίδη στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο...Και να σχηματίσουμε προσωπική άποψη γιά το ..επίμαχο ποτήρι και πόσο πολύ άδειο είναι ή (κατά... φαντασία ) σχεδόν γεμάτο ...

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ευρωζώνη: ο Τύπος κάνει λόγο για οικονομικό Αρμαγεδδώνα - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ευρωζώνη: ο Τύπος κάνει λόγο για οικονομικό Αρμαγεδδώνα - oικονομία Μιά μέρα μετά από τα χθεσινά αδιέξοδα ! Γαλλικός και Γερμανικός τύπος , Γάλλοι και Γερμανοί Πολίτες αναρωτιούνται και ανησυχούν...

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η μετάβαση από την Αρχαιότητα στο Βυζάντιο - πολιτισμός

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η μετάβαση από την Αρχαιότητα στο Βυζάντιο - πολιτισμός Η έκπληξη και η αντίδραση απέναντι σε μία προκατάληψη..Η μετάβαση από την αρχαιότητα στο χριστιανισμό !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ιβ Σαρλ Ζαρκά: «Η λιτότητα σκοτώνει την Ευρώπη» - κόσμος

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ιβ Σαρλ Ζαρκά: «Η λιτότητα σκοτώνει την Ευρώπη» - κόσμος Οι Φιλόσοφοι αποδεικνύονται πολυ΄σοφότεροι από τους Πολιτικούς ! Ο Γάλλος Φιλόσοφος αποδεικνύεται και πολύ καλός ..Οικονομολόγος ! Με τόσο δυνατές φωνές οι Λαοί της Ευρώπης μπορούν να αγωνισθούν αποτελεσματικά ενάντια στις αδίστακτες Αγορές ..

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ανησυχεί η παρουσία χρωμίου στα υπόγεια νερά της Θεσσαλίας - κοινωνία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ανησυχεί η παρουσία χρωμίου στα υπόγεια νερά της Θεσσαλίας - κοινωνία Τρισθενές και εξασθενές χρώμιο και στη Θεσσαλία ! Οι σχετικές εκθέσεις κατατέθηκαν στη Βουλή από τη Γενική Γραμματέα Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ ! Το ..μπαλάκι πέρασε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής .Σε συνδυασμό με τα σοβαρά προβλήματα ρύπανσης ( και από χρώμιο ..) του υδροφόρου ορίζοντα σε Ασωπό , Οινόφυτα και Μεσσάπια περιμένουμε αποφασιστικές παρεμβάσεις !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Συνεχίζεται το σφυροκόπημα σε ευρώ και γερμανικά ομόλογα - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Συνεχίζεται το σφυροκόπημα σε ευρώ και γερμανικά ομόλογα - oικονομία Μόνο οι παντοδύναμες αγορές θα μπορούσαν να κλονίσουν τις γερμανικές εμμονές της Μέρκελ γιά τον ρόλο της ΕΚΤ και την απόρριψη των Ευρωομολόγων ( μέχρις ότου αλυσοδέσει την Ευρωζώνη αλλάζοντας τις υπάρχουσες Συνθήκες ..) ! Προς το παρόν το σκορ είναι Αγορές - Μέρκελ 1-0 ! Οι θανατηφόρες παρενέργειες σε Ευρώ και Χρηματιστήρια έχουν βαρύτατο τίμημα γιά τους 16 της Ευρωζώνης - ο 17ος Εταίρος , η Γερμανία έχει τη δική της στρατηγική ...Το ερώτημα της αγωνίας είναι ποιός θα καταρρεύσει πρώτος - το Ευρώ ή η Μέρκελ ???

ΤΟ ΒΗΜΑ - «Δύσκολο να διαλυθεί η ευρωζώνη, ακόμη πιο δύσκολο η ΕΕ» - κόσμος

ΤΟ ΒΗΜΑ - «Δύσκολο να διαλυθεί η ευρωζώνη, ακόμη πιο δύσκολο η ΕΕ» - κόσμος Οι τοποθετήσεις του Καθηγητή Πολιτικών Επιστημών από το Princeton εστιάζουν στην μακροημέρευση της ΕΕ . Γιά την Ευρωζώνη δεν..παίρνει όρκο ! Υπογραμμίζει με έμφαση πόσο σημαντικό είναι να επιλεγή με δημοκρατικές διαδικασίες και γιά τα 17 Μέλη της Ευρωζώνης ο πιό αποτελεσματικός οικονομικός σχεδιασμός - χαμηλός πληθωρισμός με ανεξέλεγκτη ύφεση ή αυξημένη ρευστότητα με έκδοση Ευρωομολόγων γιά τόνωση της ανάπτυξης ? Όλοι οι Οικονομολόγοι της ευρύτερης δημοκρατικής Αριστεράς σε ΕΕ και ΗΠΑ δείχνουν τον δρόμο της ανάπτυξης ! Που αποτελεί και την καλλίτερη εγγύηση γιά την αποπληρωμή των κρατικών χρεών της Ευρωζώνης..

ΤΟ ΒΗΜΑ - Economist: Χωρίς τολμηρές αποφάσεις, τέλος το ευρώ - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Economist: Χωρίς τολμηρές αποφάσεις, τέλος το ευρώ - oικονομία Ο αξιόπιστος Economist κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με τις αναρτήσεις μας τούτων των φουρτουνιασμένων ημερών ! Και η επιλογή μας των οικονομικών και πολιτικών αναλύσεων - ιδιαίτερα όσων εστιάζουν στη Γερμανική αδιαλλαξία της λιτότητας και της ύφεσης - καθώς και της ειδησεογραφίας γιά την κακή πορεία της Ευρωζώνης σωστά υπογραμμίζει τα τραγικά αδιέξοδα των 17 ( και της Γερμανίας βέβαια..) Εταίρων της πολύπαθης Ευρωζώνης μας..Ανεξάρτητα προφανώς από την πάγια καχυποψία μας γιά το ενδιαφέρον του Ηνωμένου Βασιλείου , που δεν είναι μέλος της Ευρωζώνης ..Ισως τα τεράστια χρηματοοικονομικά συμφέροντα του Λονδρέζικου City τροφοδοτούν τους αγγλικούς προβληματισμούς γιά το μέλλον του Ευρώ .

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η τοξική Ευρώπη - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η τοξική Ευρώπη - πολιτική Τα κρατικά ομόλογα ανταγωνίζονται σε ζημιογόνο δράση και επικινδυνότητα τα τοξικά απόβλητα ρυπογόνων βιομηχανιών και πυρηνικών αντιδραστήρων ! Μόνο που τα επικίνδυνα απόβλητα διακινούνται με κάθε μυστικότητα , συνήθως παράνομα , και αγνοούμε τον τρόπο και τον τόπο ..εξαφάνισής τους ! Αντίθετα τα απαξιωμένα ομόλογα διακινούνται ελεύθερα και εξελίσσονται σε κερδοσκοπικά χαρτιά . Ακόμα και σεβαστές Τράπεζες , όπως η ΕΚΤ , αγοράζουν από την δευτερογενή Αγορά στο 50-60 % της ονομαστικής τους αξίας ( γιά να τα στηρίξουν και να μην εξελιχθούν σε ..σκουπίδια ) και αδημονούν να συμφωνηθούν πακέτα κουρέματός τους γιά να τα επιστρέψουν στον εκδότη τους ( τις ατυχείς Κυβερνήσεις , που προσπαθούν να αποφύγουν την στάση πληρωμών ) στο 100% της ονομαστικής τους τιμής...

ΤΟ ΒΗΜΑ - Σε επίπεδα-ρεκόρ το λιώσιμο των πάγων της Αρκτικής - science - Τεχνολογία – Πλανήτης

ΤΟ ΒΗΜΑ - Σε επίπεδα-ρεκόρ το λιώσιμο των πάγων της Αρκτικής - science - Τεχνολογία – Πλανήτης Εκτός από τις οικονομικές της περιπέτειες η Ευρώπη αντιμετωπίζει και πολύ οσβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα ! Πότε περιμένουμε να τα αντιμετωπίσουμε ?

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ραντεβού στη Λισαβόνα - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ραντεβού στη Λισαβόνα - γνώμες Με την σημερινή γενική απεργία στην Πορτογαλία της ευρωπαικής λιτότητας , που γενικεύει και δυναμώνει την καταστροφική Ύφεση , η Συνθήκη της Λισαβώνας με την προβλεπόμενη ομοφωνία σε τυχόν αναθεώρησή της αποτελεί φάρο ελπίδας ενάντια στον Γερμανικό επεκτατισμό ....

ΤΟ ΒΗΜΑ - Οι ταινίες της εβδομάδας: Ατσαλένια ελληνική αποκάλυψη - πολιτισμός

ΤΟ ΒΗΜΑ - Οι ταινίες της εβδομάδας: Ατσαλένια ελληνική αποκάλυψη - πολιτισμός Αξιόλογες οι ταινίες της εβδομάδας ! Διαλέγουμε και παίρνουμε ..

ΤΟ ΒΗΜΑ - Χωρίς προσδοκίες η συνάντηση Μόντι με Μέρκελ - Σαρκοζί - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Χωρίς προσδοκίες η συνάντηση Μόντι με Μέρκελ - Σαρκοζί - πολιτική Η Ιταλία ζητά αύξηση των δημοσίων επενδύσεων γιά να πετύχη το δικό της πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης ! Τώρα πιά η Ελλάδα ( από τον Μάιο του 2010 ) και η Πορτογαλία , όπου φουντώνουν οι δυσκολίες από την προσπάθεια ψήφισης του νέου προυπολογισμού 2012 ( με τη σημερινή γενική απεργία στέλνει τα δικά της μηνύματα..) αποτελούν τα ηχηρά παραδείγματα προς αποφυγή των μέτρων λιτότητας και μη διαχειρίσιμης Ύφεσης ...

ΤΟ ΒΗΜΑ - Φτάνει πια με την Ελλάδα! - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Φτάνει πια με την Ελλάδα! - γνώμες Από τις πιό ρεαλιστικές και αντικειμενικές αναλύσεις του Αντώνη Καρακούση ! Τα εγκληματικά λάθη και οι ασυγχώρητες καθυστερήσεις και εμμονές της Frau Merkel συσσωρεύονται και δυναμιτίζουν τα θεμέλια της Ευρωζώνης . Επί τέλους τι άλλο πρέπει να συμβή στις Αγορές , στα Χρηματιστήρια , στα κρατικά ομόλογα ( και της Γερμανίας !! ) , στα πιό αδύναμα μέλη της Ευρωζώνης ( όπου η επιμονή στη λιτότητα αυξάνει την ανεργία , την ύφεση και τροφοδοτεί την κρίση χρέους αυξάνοντας δραματικά τα ελλείμματά τους ) ! Οι παραγωγικές δομές , που στέριωσαν με προσπάθειες δεκαετιών , και η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη , που καθημερινά δοκιμάζονται , αντιμετωπίζουν την προοπτική διάλυσής τους...Η Ευρώπη χάνεται και οι βαρκούλες - των Βρυξελλών και του Βερολίνου - αρμενίζουν στα δικά τους , εκτός τόπου και χρόνου , φαντασιακά πελάγη ...

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Το Βερολίνο λέει «ναι» μετά την επιστολή Σαμαρά - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Το Βερολίνο λέει «ναι» μετά την επιστολή Σαμαρά - πολιτική Το θολό τοπίο των τελευταίων ημερών γιά τις δεσμεύσεις Σαμαρά προς την Τρόικα ξεκαθαρίζει ! Μένει να δούμε και το πλήρες περιεχόμενο της σημερινής , νέας επιστολής του...Η Λαγκάρντ πάντως ξεκαθάρισε ότι το ΔΝΤ δεν ζήτησε καμμία νέα γραπτή διαβεβαίωση . Προσωπικά εκτιμώ ότι Μπαρόζο , Γιούγκερμαν και ( ο απαραίτητηος εκβιασμός από ) Μέρκελ συντονίζουν τις καθυστερήσεις της εκταμίευσης γιά να καβαντζάρουμε την Σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 9 Δεκεμβρίου ...

ΤΟ ΒΗΜΑ - Στίγκλιτζ: «Η λιτότητα επιτείνει την ευρωπαϊκή κρίση» - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Στίγκλιτζ: «Η λιτότητα επιτείνει την ευρωπαϊκή κρίση» - oικονομία Και άλλη φωνή , που επιμένει να μιλά γιά Ευρωομόλογα , γιά χρηματοδότηση της Ανάπτυξης και να ξορκίζει την πολιτική λιτότητας , που φέρνει ανεργία και φτώχεια...

ΤΟ ΒΗΜΑ - Μέρκελ: «δυσκολίες στην ολοκλήρωση του ελληνικού κουρέματος» - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Μέρκελ: «δυσκολίες στην ολοκλήρωση του ελληνικού κουρέματος» - πολιτική Θα μπορούσε να εξελιχθή σε πολύ ενδιαφέρον επιστημονικό Συνέδριο γιά την Οικονομική Αναπτυξη σε συνθήκες παγκόσμιας και γενικευμένης Κρίσης ! Με όλες τις παραμέτρους να αποδεικνύονται εξ ίσου κρίσιμες .. Από την ρευστότητα και τον δανεισμό με χαμηλά επιτόκια έως την αξιοποίηση καινοτόμων τεχνολογιών στη διαχείριση των υδάτινων πόρων , της ενέργειας , της ποιότητας και ασφάλειας των τροφίμων ,της προστασίας του περιβάλλοντος ... Οι τοποθετήσεις των Γερμανών Πολιτικών γιά την στήριξη της Ελληνικής Οικονομίας αντιφατικές και εκ του ασφαλούς ...Και βέβαια οι δικές τους συνταγές λιτότητας , που α π α ί τ η σ α ν να εφαρμοσθούν στην αδύναμη Ευρωζώνη , αποδείχθηκαν κακοσχεδιασμένοι πειραματισμοί ... Σε συνδυασμό με τις μεγάλες καθυστερήσεις στην λήψη και εφαρμογή αυτών των αποφάσεων και < πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις > που εγκατέλειπαν μη τηρώντας τις δικές τους δεσμεύσεις και συμμετοχές σε δανεισμό και στήριξη νέων θεσμικών πρωτοβουλιών ( αύξηση διαθεσίμων του EFSF , Ευρωομόλογα , αρμοδιότητες της ΕΚΤ γιά στήριξη της Ευρωζώνης ) . Στην Ελλάδα ακόμα αναρωτιόμαστε γιατί εγκαταλείφθηκε η ..ιστορική συμφωνία της 21ης Ιουλίου ?? Γιατί καθυστερεί ( από τον Σεπτέμβριο...) η εκταμίευση της 6ης δόσης των 8 δις ? ΌΣΟ ΓΙΆ ΤΙΣ 5 ΥΠΟΓΡΑΦΈΣ , που ζητούν γιά να αισθάνονται σίγουροι και γιά τις μετεκλογικές δεσμεύσεις των τριών Κομμάτων μας , πού στηρίζουν την Κυβέρνηση Παπαδήμου , εμείς οι Ελληνες φορολογούμενοι και Ελεύθεροι Πολίτες με τι εγγυήσεις διασφαλιζόμαστε ότι η νέα δανειακή σύμβαση αντί στήριξης δεν θα μας κατευθύνει σε χειρότερη και ακόμα πιό ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΉ λιτότητα και απαξίωση ? Μήπως οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας φοβούνται ότι γρήγορα θα διαπιστώσουμε τα αδιέξοδα της ...ιστορικής συμφωνίας της 26ης-27ης Οκτωβρίου ? Συμφωνίας , που η ενεργοποίησή της εξαρτάται από την εκταμίευση της 6ης δόσης ...Εκταμίευση , που αθετώντας τις δικές τους δεσμεύσεις έχουν πεισματικά αρνηθή .Αιδώς Ευρωπαίοι Πολιτικοί και Τεχνοκράτες ...

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Τεχνοκράτες βαρετοί, ευρω-ρομαντικοί και απάνθρωποι - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Τεχνοκράτες βαρετοί, ευρω-ρομαντικοί και απάνθρωποι - γνώμες Γιά τον Κρούγκμαν πιστεύω ότι τα ξέρει καλά τα γράμματα ! Όπως και πολλοί Πανεπιστημιακοί Δάσκαλοι - Οικονομολόγοι , που ξεχωρίζουν με το ήθος ,τις γνώσεις τους και την καθημερινή τους προσφορά ( ενδεικτικά αναφέρω τον Βαρουφάκη ) ! Οικονομολόγοι είναι και πολλοί Τεχνοκράτες , που συνήθως συνδυάζουν την Πανεπιστημιακή τους καριέρα με κρατικές και ευρωπαικές θέσεις δημόσιων λειτουργών αλλά και συμβούλων σε Πρωθυπουργικά και Υπουργικά επιτελεία . Τέλος Οικονομολόγοι είναι και πολλά Κομματικά και Κυβερνητικά Στελέχη , πού συνήθως έχουν και Πανεπιστημιακή απασχόληση . Προσωπικά εκτιμώ τους έντιμους και ασυμβίβαστους Πανεπιστημιακούς , που παραμένουν σταθεροί στα διδακτικά και ερευνητικά τους έργα προσφέροντας ( συνήθως αφιλοκερδώς ..) υπηρεσίες οικονομικού Συμβούλου .Όσο γιά τους Τεχνοκράτες , που - όποιες επιστημονικές γνώσεις και εμπειρία και αν διαθέτουν - υπηρετούν ευδιάκριτες σκοπιμότητες προσφέροντας υπηρεσίες αμφίβολης χρησιμότητας μόνο ζημιές αφήνουν στο διάβα τους..Χειρότεροί τους μπορεί να αποδειχθούν μόνο οι κακοί Πολιτικοί και τα κομματικά επιτελεία τους , που εύκολα τους παρασύρουν στον κατήφορο κακών , κάκιστων επιλογών ! Στη Ελλάδα μετά το 2004 - γιά να μη πάμε πιό πίσω - γνωρίσαμε δυστυχώς όλη την γκάμμα των κακών ...

ΤΟ ΒΗΜΑ - Το κούρεμα των ιδιωτών - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Το κούρεμα των ιδιωτών - γνώμες Έτσι λειτουργούν οι Αγορές ! Όσο γιά τη Γερμανία και την ΕΚΤ όλες οι ρυθμίσεις εξυπηρετούν πλήρως όλες τις απαιτήσεις τους .Γιά την ΕΚΤ θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε ότι όλες οι Κεντρικές Τράπεζες αντιμετωπίζονται προνομιακά γιά να μπορούν να βάζουν πλάτη στα δύσκολα..Αυτή , η ΕΚΤ στηρίζει τα κρατικά ομόλογα , που η πτώση τους συμπαρασύρει όλη την Ευρωζώνη. Η Γερμανία γιατί και πώς εξασφαλίζεται κατά παντός κινδύνου ? Ως πότε θα συγκαλύπτονται τα δικά της τραγικά λάθη , οι ολιγωρίες της και οι αδίστακτες και επιζήμιες αναβολές και υστερόβουλες αποφάσεις της ?

ΤΟ ΒΗΜΑ - Τ. Γιαννίτσης: «Μπερδέψαμε την παραγωγική βάση με την κατανάλωση» - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Τ. Γιαννίτσης: «Μπερδέψαμε την παραγωγική βάση με την κατανάλωση» - oικονομία Πολύτιμος ο προβληματισμός όλων γιά να ξεπεράσουμε τα αδιέξοδα της Ευρωζώνης . Γιά την Ελληνική Οικονομία διπλά τα προβλήματα - τα δικά μας και αυτά της Ευρωζώνης ! Αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες κακών συνταγών και αδέξιων χειρισμών .

ΤΟ ΒΗΜΑ - Δέκα πράγματα που νομίζαμε πως ξέραμε για την οικονομική κρίση - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Δέκα πράγματα που νομίζαμε πως ξέραμε για την οικονομική κρίση - oικονομία Εν οίδα ότι ουδέν οίδα...Καλό είναι να ήμαστε έτοιμοι να αποδεχόμαστε ότι οι γενικές και αυτονόητες αλήθειες ισχύουν μέχρι να αποδειχθή το..αντίθετο ! Και να θυμόμαστε ότι οι καινούριες γνώσεις αποδεικνύονται πιό φωτεινές και προσεγγίζουν τη Γνώση λιγώτερο δογματικά και πιό αποτελεσματικά .

ΤΟ ΒΗΜΑ - Στον αέρα και πάλι η 6η δόση - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Στον αέρα και πάλι η 6η δόση - πολιτική Aπό το περιεχόμενο της επιστολής και την αλαζονική αποστολή της στον Αρχηγό του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος ήταν φανερή η ανεπάρκεια και οι άστοχοι χειρισμοί του Σαμαρά, που βέβαια κανένα δεν έπεισαν... Η καχυποψία τώρα είναι πολύ μεγαλλίτερη και οι περαιτέρω ελιγμοί ίσως χειροτερέψουν το βαρύ κλίμα ..Και κάθε υπαινιγμός γιά λάθος συνταγή ή / και κακή και ελλειπή εφαρμογή της θα αναζωπυρώσει την ένταση γιά τους σωστούς μελλοντικούς χειρισμούς !! Κουράγιο Παπαδήμο...

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η επιστολή Σαμαρά στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η επιστολή Σαμαρά στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα - πολιτική Η Γερμανία ζητά την διασφάλιση της πληρωμής όλων των χρεών μας ! Ιδιαίτερα την πληρωμή των τόκων και την αναγνώριση όλων των υποχρεώσεών μας από τις δανειακές συμβάσεις ! Ο σημερινός Πρόεδρος της ΝΔ αμφισβητούσε ( σωστά ) μέχρι τον Οκτώβριο τις συνταγές της Τρόικας γιά την σταθεροποίηση και ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας - μιλούσε συνεχώς γιά λάθος συνταγές ..Το ΠΑΣΟΚ είχε αρχίσει να ξυπνάει και να διαπιστώνει ότι πράγματι κάτι δεν πήγαινε καλά με τις συνταγές της Τρόικας ..Τώρα , που θα δημοσιοποιηθούν οι αμαρτωλές σκοπιμότητες του Γαλλογερμανικού άξονα ποιός μπορεί να προβλέψη τις (...απρόβλεπτες και ραγδαίες ) μετεκλογικές εξελίξεις στο Ελληνικό πολιτικό σκηνικό ?? Και τι θα γίνη αν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κινηθούν σε αντιμνημονιακούς ρυθμούς ?? Διαβάζοντας την επιστολή Σαμαρά αν ήμουν η..σατανική Μέρκελ θα λειτουργούσα με εξαιρετική δυσπιστία γιά την συμπεριφορά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πριν και μετά τις εκλογές της 19.02.2012 ! Βλέπω ακόμα και.. ακραίες συμπεριφορές από την Γερμανική Κυβέρνηση , ώστε να προηγηθούν οι εκλογές και η νέα ( με φρέσκια νομιμοποίηση ) Κυβέρνηση να χειρισθή μιά νέα δανειακή σύμβαση , που δεν θα έχει ρίσκα υπογραφών και υλοποίησης . Η τυχόν επιτυχία του Παπαδήμου ( που δεν επιθυμεί η ΝΔ ) γιά την ομαλοποίηση των ελληνικών αδιεξόδων θα είναι και στήριξη της Ευρωζώνης - ανεπιθύμητη επομένως γιά την Γερμανία .. Όσο γιά τη Γαλλία ο Σαρκοζί έχει εκλογικές προτεραιότητες..

ΤΟ ΒΗΜΑ - Γιόζεφ Άκερμαν: «Η Ελλάδα, παράπλευρο θύμα του ευρώ» - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Γιόζεφ Άκερμαν: «Η Ελλάδα, παράπλευρο θύμα του ευρώ» - oικονομία Ο Άκερμαν ομολογεί ότι , μόλις υποψιάστηκαν στις Γερμανικές Τράπεζες γιά κούρεμα των ελληνικών ομολόγων με συμμετοχή και των Ιδιωτών ( Τράπεζες ) , φρόντισαν να πουλήσουν ( ελλ.ομόλογα στη δευτερογενή αγορά...) και να τα ξεφορτωθούν ! Συντονισμένη η Μέρκελ καθυστερούσε τα σχέδια...σωτηρίας της Ελλάδας (????) αντιδικώντας με τον Σαρκοζί , που οι δικές του ( γαλλικές ) τράπεζες τον πίεζαν αντίθετα να προχωρήσουν γρήγορα τα προγράμματα στήριξης γιά την Ελλάδα ώστε να μη κατρακυλήσουν και άλλο οι τιμές ( τα Spreads ) των πολύπαθων ελληνικών ομολόγων ! Στον ενάμισυ κρίσιμο χρόνο ( Γενάρης του 2010 - Καλοκαίρι του 2011 ) , που η Ελλάδα βούλιαζε στην ύφεση και στην ανεργία κερδισμένη βγήκε η Μέρκελ , που ξεγέλασε τον Σαρκοζί ...Αυτά ήταν τα κίνητρα ( και τα χάλια ) του Γαλλογερμανικού άξονα .. Όσο γιά την όλο αναβολές εκταμίευση της 6ης δόσης προφανώς η Γερμανία ( έχει λόγους να ) πετάει την μπάλλα στην εξέδρα .. Και ανοήτως εμείς ( Σαμαράς..) τους δίνουμε συνεχώς πάσες ! Πότε θα ξυπνήσουμε ??

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ζακ Ντελόρ: Η Ευρωπαϊκή Ενωση χρειάζεται έργα υποδομής - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ζακ Ντελόρ: Η Ευρωπαϊκή Ενωση χρειάζεται έργα υποδομής - oικονομία Και Ερευνητικά Προγράμματα γιά την προώθηση καινοτομιών σε τεχνολογία και νέα προιόντα ! Γιά να ξεφύγει η ΕΕ από τη μιζέρια της λιτότητας και να μπεί σε τροχιά ανάπτυξης !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η τύχη του ευρώ - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η τύχη του ευρώ - γνώμες Από το < Κοινό Πεπρωμένο > των μελών της Ευρωζώνης πριν από περίπου 10 χρόνια φθάσαμε σε στοιχήματα γιά την επιβίωση του Ευρώ .. Καί σε λεπτομερή σενάρια διάλυσης της Ευρωζώνης , που κινδυνεύουν να εξελιχθούν σε αυτοεκπληρούμενες προφητείες ..

ΤΟ ΒΗΜΑ - Κριστίν Λαγκάρντ: «Μην αφήσουμε την Ευρώπη να κατρακυλήσει» - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Κριστίν Λαγκάρντ: «Μην αφήσουμε την Ευρώπη να κατρακυλήσει» - oικονομία Η Λαγκάρντ ανησυχεί ! Το 2008 αντιμετώπισε την καταιγίδα , που ξεκίνησε στις ΗΠΑ , από τη θέση της Υπουργού Οικονομικών στη Γαλλική Κυβέρνηση και τώρα αντίστροφα ! Η Διευθύντρια του ΔΝΤ βλέπει την Ευρωζώνη να βυθίζεται όλο και πιό επικίνδυνα στην κρίση χρέους ..Και την Κρίση να αντιμετωπίζεται με λάθος συνταγές - λιτότητα , ανεργία και ακόμα μεγαλλίτερα δημόσια χρέη και ελλείμματα...Δυστυχώς τα παθήματα της Ελληνικής οικονομικής τραγωδίας δεν έγιναν μαθήματα γιά το ΔΝΤ και τους υπόλοιπους Τροικανούς από την Ευρωζώνη και την ΕΚΤ.. Και οι Αγορές παίζουν χωρίς αντίπαλο ! Περιμένουμε την Πράσινη Βίβλο του Μπαρόζο γιά τα Ευρωομόλογα και δυναμική παρουσία από τις νέες Κυβερνήσεις σε Ελλάδα , Ιταλία και Ισπανία ..Τι άλλο μπορεί να κάνει η συμπαθής Λαγκάρντ ? Προσπαθεί ίσως να ενισχύσει την κεφαλαιοποίηση του ΔΝΤ με κινέζικα κεφάλαια - τα υπόλοιπα BRICS τηρούν στάση αναμονής !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Τ. Πατρίκιος:«Oλα τα κόµµατα νοσταλγούν το παρελθόν» - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Τ. Πατρίκιος:«Oλα τα κόµµατα νοσταλγούν το παρελθόν» - πολιτική Η Οικονομία επικράτησε της Πολιτικής ...Οι πολύτιμες παρακαταθήκες της Γαλλικής Επανάστασης γιά τη σημερινή Αριστερά ...Όσο γιά την Ποίηση είναι τρίτη στα ενδιαφέροντα του χρήστη στο Διαδίκτυο ! Προηγούνται το Σεξ και το Χρήμα ...

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Χρυσάφι μέσα σε μπουκάλι - science

ΤΟ ΒΗΜΑ - Χρυσάφι μέσα σε μπουκάλι - science Ενδιαφέρον και χρησιμότατο το αφιέρωμα γιά το λάδι ! Πολύτιμες γνώσεις και κρίσιμες λεπτομέρειες γιά τα πολύτιμα συστατικά του και τον σωστό τρόπο παραγωγής του από τις ελιές !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η «µεγάλη λύση» - Το σχέδιο Μέρκελ και οι ελπίδες Παπαδήµου - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η «µεγάλη λύση» - Το σχέδιο Μέρκελ και οι ελπίδες Παπαδήµου - πολιτική Πολλά τα αν και τα εφ όσον γιά την εκταμίευση της 6ης δόσης... Είναι πιά φανερό ότι μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου θα παίζονται από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες παιχνίδια εντυπώσεων και εκβιαστικών διλημμάτων ..Στην αναμονή λοιπόν ( ας ευχηθούμε όχι και στην ..εντατική ) γιά την διαμόρφωση και όλων των λεπτομερειών της < Μεγάλης Λύσης > .

ΤΟ ΒΗΜΑ - «Θέλουµε και τις πέντε υπογραφές επί πίνακι» - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - «Θέλουµε και τις πέντε υπογραφές επί πίνακι» - πολιτική Σκληρά τα μηνύματα από το Βερολίνο . Τα περιθώρια ελιγμών της Ελληνικής Κυβέρνησης σχεδόν ανύπαρκτα ... Τι θα κάνει ο Παπαδήμος ? Απλά τον αγγελιοφόρο τελεσιγράφων από Μέρκελ και κομπανία προς Σαμαρά ? Τακτική , που ωθεί τον Σαμαρά σε κυβερνητική ρήξη και επίσπευση εκλογών ? Υπάρχει plan B του Πρωθυπουργού ευέλικτο και αποτελεσματικό ?

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ζούμε νέο Μεσοπόλεμο - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ζούμε νέο Μεσοπόλεμο - γνώμες Με αυξημένο το ενδιαφέρον μας γιά την ιστορική ανατομία του μεσοπολέμου το συμπέρασμα γιά τον ρόλο της Γερμανίας - τότε και τώρα- είναι αξιόπιστο ! Πρωταγωνιστής η Γερμανία ! Με την αδίστακτη και κυνικά ειλικρινή ηγεσία της ...Οι θλιβεροί κομπάρσοι - Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο - , οι λίγοι μεγάλοι αλλά αδύναμοι - Ιταλία και Ισπανία - και οι μικροί και ασήμαντοι λοιποί συγγενείς της ΕΕ ολοκληρώνουν τον τραγικό θίασο της σημερινής Ευρώπης .. Με μοναδική ελπίδα τις Ευρωπαικές Κοινωνίες , που υποφέρουν και αφυπνίζονται ...

ΤΟ ΒΗΜΑ - Οταν η αποτυχία είναι καλό πράγμα - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Οταν η αποτυχία είναι καλό πράγμα - γνώμες Γιά το αμερικανικό πολιτικό σύστημα γράφει ο Κρούγκμαν και τα ολοφάνερα ρεπουμπλικανικά ψέμματα γιά την Οικονομία των ΗΠΑ . Οι αντιστοιχίες με την ελληνική πολιτική σκηνή και τα συντηρητικά ψέμματα γιά τα δημόσια χρέη και τα δημόσια ελλείμματα της ελληνικής Οικονομίας ευδιάκριτες και ευανάγνωστες ...Μιλούν από μόνες τους...

ΤΟ ΒΗΜΑ - «Το στάτους κβο του κράτους και των κομμάτων έχει ήδη αποσυντονισθεί» - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - «Το στάτους κβο του κράτους και των κομμάτων έχει ήδη αποσυντονισθεί» - πολιτική Η Οικονομία χωρίς Πολιτική και Ιστορία είναι διάτρητη - ακατανόητη και χωρίς αιτιολογημένες ερμηνείες ! Οι σχετικές μελέτες γιά να καταλήξουν σε χρήσιμα συμπεράσματα , που θα μας βοηθήσουν να ανιχνεύσουμε τι είδους φώτα μας περιμένουν στην άκρη του τούνελ , θα πρέπει να είναι πλήρεις ! Οικονομικές αναλύσεις με τις ιστορικές διαστάσεις και τις πολιτικές ανιχνεύσεις είναι το ζητούμενο γιά να διαβάσουμε σωστά τις δύσκολες κοινωνικές ισορροπίες !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ζ. Σαντέρ: Ευρώπη πολλών ταχυτήτων με ομοσπονδιακό πυρήνα - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ζ. Σαντέρ: Ευρώπη πολλών ταχυτήτων με ομοσπονδιακό πυρήνα - oικονομία Αποκαλυπτική συνέντευξη , που δεν διστάζει να παραδεχθή τα προβλήματα της Ευρωζώνης , τα αδιέξοδά τους και τις συντηρητικές προτάσεις αντιμετώπισής τους από το Λαικό Κόμμα ...Οσο γιά τις ασύμμετρες απειλές της ύφεσης , των καταστροφικών μέτρων λιτότητας και της έλλειψης ρευστότητας , που οδηγούν σε όλο και ποιό επικίνδυνα μονοπάτια στάσης πληρωμών των Μελών της Ευρωζώνης με τα μεγάλα χρέη και τα δημόσια ελλείμματα , απλά καλούμε το ΔΝΤ ! Γιά να κατρακυλήσουμε με τις δικές του συνταγές σε μη αναστρέψιμες ισορροπίες ..τρόμου με 20% και 25% ανεργία και μη διαχειρήσιμα επίπεδα δημόσιου χρέους και δημόσιων ελλειμμάτων...

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

The crisis in the eurozone

The crisis in the eurozone Από τον Galbraith υιό !

ΤΟ ΒΗΜΑ - «Είναι η Ελλάδα χώρα της Ευρώπης;» ρωτάει με ειρωνεία ο Monde - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - «Είναι η Ελλάδα χώρα της Ευρώπης;» ρωτάει με ειρωνεία ο Monde - πολιτική Στα υπαρξιακά ερωτήματα του γαλλικού Monde γιατί δεν ξεκίνησαν με την χιτλερική Γερμανία ? Γιατί δεν αναρωτιούνται πόσο αίμα χύθηκε στους δύο παγκόσμιους πολέμους ? Και γιατί δεν αναλύουν λίγο πιό προσεκτικά τον ρόλο της μικρής Ελλάδας σαν κυματοθραύστη ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία , πού προστάτευσε αποτελεσματικά τα ανατολικά σύνορα της κεντρικής Ευρώπης ? Ναί , θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η μελέτη της σύγχρονης Ευρωπαικής Ιστορίας και η συγκριτική αποτίμηση της συνεισφοράς κάθε μιάς Ευρωπαικής Χώρας στη αιματοβαμμένη πορεία όλων μας ..

ΤΟ ΒΗΜΑ - Αναζητούνται φόροι 57 δισ. ευρώ και εισφορές 19 δισ. ευρώ για το 2012 - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Αναζητούνται φόροι 57 δισ. ευρώ και εισφορές 19 δισ. ευρώ για το 2012 - oικονομία Αριθμοί και σενάρια γιά τον νέο προυπολογισμό του 2012..Μόνη υγιής διέξοδος οι επενδύσεις γιά επιστροφή στην ανάπτυξη !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Βαθαίνει η κρίση χρέους στην Ευρώπη - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Βαθαίνει η κρίση χρέους στην Ευρώπη - oικονομία Ο χρόνος τελειώνει γιά όλους ! Κίνα και ΗΠΑ καλούνται να ενισχύσουν το ΔΝΤ , που θα βάλει τα λεφτά γιά το δανεισμό της Ευρωζώνης από την ΕΚΤ .. Όλα με σοφία σκηνοθετημένα από την ομάδα της Μέρκελ , που δεν ρισκάρει ούτε ένα ευρουδάκι από τα ταμεία της . Ακόμα και στη χειρότερη ύφεση το κόστος πληρώνουν οι φτωχότερες Οικονομίες με το ΔΝΤ σε ρόλο δεσμοφύλακα ..

ΤΟ ΒΗΜΑ - Αρχή του τέλους για την ευρωζώνη; - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Αρχή του τέλους για την ευρωζώνη; - γνώμες Γιά την φτωχή περιφέρεια της Ευρωζώνης η Γερμανία και η ΕΚΤ διάλεξαν το χειρότερο σενάριο - αποπληθωρισμό με έλλειψη ρευστότητας ! Πρώτο θύμα η Ελλάδα ..Στα επόμενα θύματα ( Πορτογαλία και Ιρλανδία ) έγιναν απλώς λιγώτερες γκάφες και λάθος χειρισμοί.. Τώρα τα.. μαζεύουν ! Και ψάχνονται γιατί η κρίση χρέους με τις επιθέσεις των Αγορών στα κρατικά ομόλογα αγγίζει πιά το σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης ..

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ισπανία: Διαδηλώσεις φοιτητών ενάντια στις περικοπές για την Παιδεία - κόσμος

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ισπανία: Διαδηλώσεις φοιτητών ενάντια στις περικοπές για την Παιδεία - κόσμος . Ισπανία και Ελλάδα τσουρουφλίστηκαν από τις Σοσιαλιστικές Κυβερνήσεις τους .. Οι νεοφιλελεύθερες συνταγές της λαικής δεξιάς καλούνται να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά .. Μετά και από τη δική τους ισοπέδωση με πιό άγρια λιτότητα και δημοσιονομική ..εξυγίανση μόνη μας ελπίδα θα είναι η Αριστερά ! Ειναι έτοιμη να περάση από τα λόγια στην κυβερνητική πράξη ??

ΤΟ ΒΗΜΑ - Εισοδήματα φτώχειας δηλώνουν επαγγελματίες - εισοδηματίες - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Εισοδήματα φτώχειας δηλώνουν επαγγελματίες - εισοδηματίες - oικονομίαΌΛΟΙ ΜΑΣ ΓΝΩΡΊΖΟΥΜΕ ΌΤΙ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΊΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΉ ζούν και βασιλεύουν .. Τα αληθινά εισοδήματα είναι λοιπόν πολύ μεγαλλίτερα από αυτά του πίνακα.

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Γερμανία: Η Ελλάδα είναι η λάθος «νύφη» της ευρωζώνης - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Γερμανία: Η Ελλάδα είναι η λάθος «νύφη» της ευρωζώνης - oικονομία Τα γνωστά τερτίπια της Μέρκελ .. Και οι εκ των υστέρων ομολογίες γιά σοβαρές παραλείψεις και λανθασμένες εκτιμήσεις της Τρόικας στην επιτυχή αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης χρέους και δανεισμού .. Οι λάθος συνταγές γιά την διόρθωση πορείας της Ελληνικής Οικονομίας και τα σημερινά μας αδιέξοδα ..

ΤΟ ΒΗΜΑ - Τριανταπέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο «κυνήγι» μεγαλοοφειλετών - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Τριανταπέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο «κυνήγι» μεγαλοοφειλετών - oικονομία Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής αποτελεί προαπαιτούμενο για την κοινωνική δικαιοσύνη και την οικονομική ανάπτυξη .

ΤΟ ΒΗΜΑ - Λ. Παπαδήμος: «Μάθημα Πολιτικής Οικονομίας» στους βουλευτές - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Λ. Παπαδήμος: «Μάθημα Πολιτικής Οικονομίας» στους βουλευτές - πολιτική Βασικές αρχές Πολιτικής Οικονομίας ! Η Οικονομική Επιστήμη στην υπηρεσία της Κοινωνίας και οι Οικονομολόγοι θα πρέπει να μελετούν τις προυποθέσεις γιά σταθερή οικονομική ανάπτυξη . Γιά τη μεγέθυνση της πίττας του ΑΕΠ και τη δίκαιη μοιρασιά της στους κοινωνικούς Εταίρους !

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Οι θρύλοι της αποτυχίας - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Οι θρύλοι της αποτυχίας - γνώμες Ο Paul Krugman εξηγεί τα αδιέξοδα αποτελέσματα των πολιτικών λιτότητας ..Τα κοινωνικά προγράμματα του Κράτους Πρόνοιας περιορίζονται χωρίς το κόστος δανεισμού ( στις Χώρες της Ευρωζώνης , που αναστενάζουν )να μειώνεται ..Οι λάθος συνταγές χειροτερεύουν τους οικονομικούς δείκτες και στην Πορτογαλία και στην Ιρλανδία . Στην Ελλάδα τα βιώνουμε ..

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ευ. Βενιζέλος: «Δεν απαιτούνται νέα μέτρα» - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ευ. Βενιζέλος: «Δεν απαιτούνται νέα μέτρα» - πολιτική Η δύσκολη ανηφόρα συνεχίζεται ..

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Από την πτώση του Τείχους στην πτώση (;) της Ελλάδας - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Από την πτώση του Τείχους στην πτώση (;) της Ελλάδας - γνώμες Προσυπογράφω και προσαυξάνω ! Η αδίστακτη Γερμανία ύπουλα ξεκινά και την μείωση των ΑΑΑ της Γαλλίας ! Τι μένει τελικά από την Ευρωζώνη ? Βρώμικος ο ρόλος της σε όλες τις μεταπολεμικές ευρωπαικές αναταράξεις - από την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ μέχρι την διάλυση της Γιουγκοσλαυίας .. Έχασε και τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους και έβγαινε πάντοτε απο τα ερείπια αποφασισμένη να πάρη τη ρεβάνς .. Τώρα η ρεβανσιστική της ύπουλη τακτική εξυπηρετεί τον μοναδικό της στρατηγικό στόχο - Deuschland uber alles !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ας φύγει η Ελλάδα από το ευρώ - ιδού πώς - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ας φύγει η Ελλάδα από το ευρώ - ιδού πώς - γνώμες Είναι χρήσιμο να επεξεργασθούμε κι εμείς τα δικά μας Plan B γιά ενδεχόμενη διάσπαση της Ευρωζώνης . Διαθέτουμε καλούς Οικονομολόγους - από σήμερα και Πρωθυπουργό με πολυετή εμπειρία κεντρικού Τραπεζίτη ! Καλοδεχούμενες οι σχετικές μελέτες , που μας προετοιμάζουν να αποδεχθούμε και να αντιμετωπίσουμε θαρραλέα και δημιουργικά όλες τις ..καιρικές μεταβολές !

ΤΟ ΒΗΜΑ - ING: Οι Ελληνες πληρώνουν τις φοροαπαλλαγές των Γερμανών - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - ING: Οι Ελληνες πληρώνουν τις φοροαπαλλαγές των Γερμανών - oικονομία Τα γερμανικά πλεονάσματα ( ξεπερνούν το 1 τρις..) δεν προέρχονται μόνο από την διαφορά ανταγωνιστικότητας ανάμεσα στη Γερμανία και τον Ευρωπαικό νότο , που εκτιμάται σε 20% - 25% ! Η Γερμανία σε 2 χρόνια αποταμίευσε άλλα 9 δις Ευρώ από την διαφορα των επιτοκίων δανεισμού , αφού γιά τα Γερμανικά ομόλογα είναι λιγώτερο από 1,5% ! Γιά τα ομόλογα των ..PIIGS τα αντίστοιχης διάρκειας δανεισμού επιτόκια ξεπερνούν ήδη το 5,5% ! Αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο η γερμανική υστεροβουλία ! Τα προγράμματα στήριξης εξελίχθηκαν σε περίτεχνες μεθόδους τοκογλυφίας .. Εξηγείται επομένως ποιά προνόμια θα ανατραπούν αν καθιερωθούν τα ευρωομόλογα ..Καί γιατί η ΕΚΤ δεν έχει αρμοδιότητες έκδοσης χρήματος !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Τη γάτα με το ποντίκι παίζει το Βερολίνο με τη νέα κυβέρνηση - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Τη γάτα με το ποντίκι παίζει το Βερολίνο με τη νέα κυβέρνηση - oικονομία Μας περιμένουν πολλές ενδιαφέρουσες φάσεις στο παιχνίδι αυτό .. Και η γάτα θα αναγκασθή να σοβαρευτή , γιατί τα ποντικάκια πληθαίνουν , αλλά και τα ( μικρότερα και πολύ μεγαλλίτερα ) πολλά ποντίκια μαζί μπορούν να εξελιχθούν σε επικίνδυνο αντίπαλο ..

ΤΟ ΒΗΜΑ - Αγορές: Ανάσες ανακούφισης για τις εξελίξεις σε Ελλάδα, Ιταλία - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Αγορές: Ανάσες ανακούφισης για τις εξελίξεις σε Ελλάδα, Ιταλία - oικονομία Οι Οικονομολόγοι εκτοπίζουν τους Πολιτικούς . Μένει να δούμε τις εξελίξεις και τις κυβερνητικές επιλογές στα κρίσιμα διλήμματα , που μας ταλανίζουν . Θα καταφέρουν να πείσουν τις Κοινωνίες και να συνδιαμορφώσουν με τους ενεργούς Πολίτες κοινούς στόχους και οράματα ?

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Λουκά Παπαδήμο - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Λουκά Παπαδήμο - πολιτική Ιστορικές οι εξελίξεις και μεγάλες οι προσδοκίες γιά την αποτελεσματική αντιμετώπιση όλων των αδιεξόδων μας ! Καλή Επιτυχία στο νέο μας Πρωθυπουργό !!

ΤΟ ΒΗΜΑ - Λουκάς Παπαδήμος: Τα αίτια της κρίσης (video) - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Λουκάς Παπαδήμος: Τα αίτια της κρίσης (video) - oικονομία Πλήρης η ομιλία του γιά την παγκόσμια Κρίση του 2008 , που επεκτάθηκε στην Ευρώπη και τούτους τους μήνες σε συνδυασμό με τα πολιτικά τους προβλήματα ταλανίζει την Ελλάδα και την Ιταλία .

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ξένος Τύπος: Εκπληξη και απαισιοδοξία για τις εξελίξεις στην Ελλάδα - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ξένος Τύπος: Εκπληξη και απαισιοδοξία για τις εξελίξεις στην Ελλάδα - πολιτική Αρχίζουμε να βλέπουμε λίγο φως στο τούνελ ! Πρώτη επιλογή ο Παπαδήμος και εναλλακτική λύση ο Βενιζέλος ( σαν ..μπαμπούλας ) .

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011: ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011 Πολλές και αποκαλυπτικές οι φωτογραφίες του Νοεμβρίου γιά όσα συμβαίνουν στον Πλανήτη μας . Ξεχωρίζει η Αθήνα του Παρθενώνα με τις ελπίδες όλων μας να συνέλθουμε και να χαμογελάσουμε αισιόδοξα !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Wikileaks: Η Μέρκελ δεν έκανε τίποτε για την Ελλάδα - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Wikileaks: Η Μέρκελ δεν έκανε τίποτε για την Ελλάδα - oικονομία Προτιμούσε να παρακολουθεί το κατρακύλισμά μας σε όλο και πιό θανατηφόρα αδιέξοδα.. Γιά να κατηφορίση η εσωτερική υποτίμηση και η διάλυση των κοινωνικών και θεσμικών κεκτημένων σε όσο το δυνατόν βαθύτερο πάτο.. Και να εξελιχθούμε σε εύκολη λεία γιά τα γερμανικά συμφέροντα - επενδύσεις στα φωτοβολταικά , φθηνός τουριστικός παράδεισος , στρατιωτικοί εξοπλισμοί , ιδιωτικοποιήσεις σε τιμές ευκαιρίας ..

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Πρωθυπουργός Φ. Πετσάλνικος - Κυβέρνηση ΠαΣοΚ - ΝΔ-ΛΑΟΣ - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Πρωθυπουργός Φ. Πετσάλνικος - Κυβέρνηση ΠαΣοΚ - ΝΔ-ΛΑΟΣ - πολιτική Η επίσημη ανακοίνωση !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Διάγγελμα Παπανδρέου: Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να μείνουμε στο ευρώ - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Διάγγελμα Παπανδρέου: Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να μείνουμε στο ευρώ - πολιτική Αυτή τη φορά δεν υπάρχει.. επιστροφή και άντε φτου και από την αρχή γιά την τελική απόφαση ! Νέος Πρωθυπουργός ο Φίλιππος Πετσάλνικος - θα χρειαστή ισχυρό Υπουργικό Συμβούλιο και δυνατά στηρίγματα στο Υπουργείο Οικονομικών ( θα παραμείνει ο Ευάγγ. Βενιζέλος ? ) και στο Υπουργείο Εξωτερικών ( Λουκάς Παπαδήμος ? ) . Το ..κοννέ του ΓΑΠ στη νέα Κυβέρνηση είναι ο ..νέος Πρωθυπουργός !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Γιόσκα Φίσερ: «Αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η Ευρώπη των δύο ταχυτήτων» - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Γιόσκα Φίσερ: «Αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η Ευρώπη των δύο ταχυτήτων» - oικονομία Άλλο η Ευρωζώνη και άλλο η ΕΕ των 27 . Ο Γιόσκα Φίσερ μιλά πλέον γιά τη διάσωση της ζώνης του Ευρώ ..

ΤΟ ΒΗΜΑ - Γαλλικό Plan B για συντεταγμένη διάλυση της ευρωζώνης - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Γαλλικό Plan B για συντεταγμένη διάλυση της ευρωζώνης - oικονομία Πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες οικονομικές προσεγγίσεις γιά το μέλλον του Ευρώ και τον ρόλο τής ΕΚΤ !

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

in.gr - Διαπραγματεύσεις της ΝΔ με την ΕΕ για την έγγραφη δέσμευση - Ειδήσεις - Ελλάδα

in.gr - Διαπραγματεύσεις της ΝΔ με την ΕΕ για την έγγραφη δέσμευση - Ειδήσεις - Ελλάδα Η απαίτηση γιά έγγραφη δέσμευση έγινε πιό κομψή !! Παραμένει η απορία μας γιατί να μην ισχύει και γιά τις Βρυξέλλες ...

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η συνεισφορά της μπύρας στην κατασκευή των πυραμίδων - πολιτισμός

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η συνεισφορά της μπύρας στην κατασκευή των πυραμίδων - πολιτισμός Μπύρα και μοριακή αρχαιολογία !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Θ. Αγγελόπουλος: «Ο καθένας φροντίζει για το κόμμα του και όχι για την χώρα» - πολιτισμός

ΤΟ ΒΗΜΑ - Θ. Αγγελόπουλος: «Ο καθένας φροντίζει για το κόμμα του και όχι για την χώρα» - πολιτισμός Καί φρέσκια ταινία (θα γυριστή στην Ελλάδα ) για την Κρίση με Ιταλό πρωταγωνιστή .. Η κρίση χρέους και δανεισμού σε Ελλάδα και Ιταλία τούτες τις μέρες έφερε και κυβερνητικές κρίσεις αξιοπιστίας .. Κυοφορούνται νέες Κυβερνήσεις - πόσο στέρεες και αποτελεσματικές θα αποδειχθούν ?

ΤΟ ΒΗΜΑ - Αντώνης Σαμαράς: προφορική και όχι γραπτή δέσμευση για την συμφωνία - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Αντώνης Σαμαράς: προφορική και όχι γραπτή δέσμευση για την συμφωνία - πολιτική Παιδιάστικα πεισματάκια ! Οι πολιτικές Ηγεσίες (???) εξελίσσονται σε ..Παιδεία παίζει - αρκεί να μη μας ταλαιπωρούν εκ του ασφαλούς ..Ως τσάμπα μάγκες - του γλυκού νερού ....Διασκεδαστική η απάντηση του Ολι Ρεν - υποθέτω γιά λογαριασμό όλου του Ιερατείου των Βρυξελλών...

ΤΟ ΒΗΜΑ - Γραπτή εγγύηση από ΠαΣοΚ και ΝΔ ζητά το Eurogroup - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Γραπτή εγγύηση από ΠαΣοΚ και ΝΔ ζητά το Eurogroup - πολιτική Εγγυήσεις και μάλιστα γραπτές ζητούν οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών .. Καιρός να αρχίσουμε κι εμείς να ζητάμε από τις Βρυξέλλες εγγυήσεις γιά την επιβίωσή μας περιμένοντας τις δόσεις , που εκκρεμούν παρά την τήρηση των συμφωνηθέντων από την Ελλάδα ! Γιά την 6η δόση των 8 δις Ευρώ η αγωνία μας ..Που έχει αποφασισθή η εκταμίευσή της . Γιά την έγκριση αυτή διαγράφηκε η Λούκα Κατσέλη - γιά την μη ψήφιση του άρθρου 37 στο επώδυνο πολυνομοσχέδιο ..Ματώνουμε γιά τις πολύτιμες δόσεις και διαπιστώνουμε βασανιστικές αναβολές προκειμένου οι Βρυξέλλες να σφίξουν και άλλο τα εξευτελιστικά μας δεσμά ..

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ξένος Τύπος: η Ιταλία στα πρόθυρα της κατάρρευσης,σε περιδίνηση η Ευρώπη - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ξένος Τύπος: η Ιταλία στα πρόθυρα της κατάρρευσης,σε περιδίνηση η Ευρώπη - oικονομία Περιμένοντας τις επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις γιά τον διάδοχο του ΓΑΠ και τη σύνθεση της νέας Κυβέρνησης .. Το σημερινό Ecofin έχει πρώτο θέμα την παραπαίουσα Ιταλία και την ανεπάρκεια του ταμείου του EFSA ..Αναζητούνται οι ικανοί πυροσβέστες γιά τις οικονομικές φωτιές στην Ευρωζώνη !

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Αίμα για όλους - science

ΤΟ ΒΗΜΑ - Αίμα για όλους - science Μη τοξική αιμοσφαιρίνη στο Εργαστήριο ! Στο δρόμο γιά την μαζική ..παραγωγή !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Κάιρο: Η πόλη των 100 μιναρέδων - ταξίδι

ΤΟ ΒΗΜΑ - Κάιρο: Η πόλη των 100 μιναρέδων - ταξίδι Σε ανάμνηση του ταξιδιού μου τον Νοέμβριο του 2004 με Φίλες και Φίλους από την Πεύκη...Μουσεία , Εκκλησιές , το σπίτι του Καβάφη , η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και άλλα αξιοθέατα σε Κάιρο και Αλεξάνδρεια μας πρόσφεραν χαρά και πλούσιες συγκινήσεις .. Μας συντροφεύουν γιά πάντα οι αναμνήσεις τους !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Γ. Παπανδρέου - Αντ.Σαμαράς: Καταλήγουν σε Λ. Παπαδήμο - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Γ. Παπανδρέου - Αντ.Σαμαράς: Καταλήγουν σε Λ. Παπαδήμο - πολιτική Τα νέα από τις επαφές του Βενιζέλου τούτες τις ώρες στις Βρυξέλλες είναι σκοτεινά.. Η εκταμίευση της 6ης δόσης συνδέεται τώρα με την νέα Κυβέρνηση και τις ( γραπτές ? ) δεσμεύσεις της .. Επικίνδυνα τα παιχνιδάκια των Ευρωπαίων , που επιλέγουν τις αναβολές και την οικονομική μας ασφυξία ! Θα συνεχίσουν αυτή την τακτική και με τον Παπαδήμο , που τους ξέρει από την καλή και την ανάποδη ?

ΤΟ ΒΗΜΑ - «Η κοινωνία να αµφισβητήσει τον εαυτό της» - βιβλία + ιδέες

ΤΟ ΒΗΜΑ - «Η κοινωνία να αµφισβητήσει τον εαυτό της» - βιβλία + ιδέες Το περιοδικό του Κορνήλιου Καστοριάδη < Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα > τυπωνόταν γιά 1.000 τακτικούς Αναγνώστες .. Από το φετεινό καλοκαίρι πολλές χιλιάδες Ευρωπαίοι διαδηλώνουν γιά τις ιδέες αυτές !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ιταλία: Από την «dolce vita» στα πρόθυρα του ∆ΝΤ - κόσμος

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ιταλία: Από την «dolce vita» στα πρόθυρα του ∆ΝΤ - κόσμος Οι ταξιδιώτες της Ευρώπης διαπιστώναμε την ευρωστία και καλοπέραση της Ιταλίας σε επίπεδα αντίστοιχα της Γαλλίας , της Ελβετίας , της Γερμανίας , της Αγγλίας .. Τουλάχιστον πριν από την παγκόσμια οικονομική Κρίση και ιδιαίτερα πριν την κρίση χρέους και δανεισμού στην Ευρωζώνη ..

ΤΟ ΒΗΜΑ - Αρτσι Σεπ: «Το µπλουζ ταιριάζει στην Ελλάδα» - πολιτισμός

ΤΟ ΒΗΜΑ - Αρτσι Σεπ: «Το µπλουζ ταιριάζει στην Ελλάδα» - πολιτισμός Συμπληρώνουμε προσθέτοντας το Ελληνικό ρεμπέτικο και το πορτογαλέζικο φάδος ..

ΤΟ ΒΗΜΑ - Διεθνής Τύπος: Προβληματισμός για τις εξελίξεις μετά τη συμφωνία - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Διεθνής Τύπος: Προβληματισμός για τις εξελίξεις μετά τη συμφωνία - oικονομία Γιά να ήμαστε σωστά ενημερωμένοι τι γράφουν στην Ευρώπη γιά την Ελλάδα - και τι ζυμώσεις είναι σε εξέλιξη γιά το μέλλον της Ευρωζώνης και της ΕΕ !

Worth Catalog: Economics Second Edition by Paul Krugman; Robin Wells

Worth Catalog: Economics Second Edition by Paul Krugman; Robin Wells Xρήσιμο πανεπιστημιακό βιβλίο γιά να κάνουμε δημιουργικό ..delete στις καθιερωμένες αλλά τραγικά.. μισές αλήθειες !

Υπάρχουμε….. Συνυπάρχουμε;: Yes We Cannes!

Υπάρχουμε….. Συνυπάρχουμε;: Yes We Cannes!: Σήμερα το πρωί πήγα στο ταχυδρομείο. Πήρα τον αριθμό προτεραιότητας και κάθισα σε μια από τις καρέκλες στην αίθουσα αναμονής. Επικρατούσε ...

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Στην εξώπορτα του ευρώ - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Στην εξώπορτα του ευρώ - πολιτική Ας αναλογισθούν όλοι τις ευθύνες τους γιά τη διάσωση της Ευρωζώνης . Οι Έλληνες με τις ολιγωρίες μας έχουμε τις δικές μας ευθύνες και η τρόικα με τις λάθος συνταγές της και τις συνεχείς αναθεωρήσεις στοιχείων στις εκθέσεις της χρεώνεται τις δικές της . Θα εργασθούμε όλοι συντονισμένα γιά το μέλλον του Ευρώ και της Ευρωζώνης ?

ΤΟ ΒΗΜΑ - Μικροί και άβουλοι - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Μικροί και άβουλοι - γνώμες Συμφωνούμε με τις πικρές διαπιστώσεις του αγαπητού και συνετού Καρακούση . Δυστυχώς οι σημερινές Ευρωπαικές Ηγεσίες χωρίς κοινωνικό όραμα και ευρύτερη λαική συναίνεση καθημερινά αποδεικνύουν με την συμπεριφορά τους ότι εξελίσσονται σε αυστηρά ιερατεία , που λειτουργούν αυταρχικά ισοπεδώνοντας τούς Λαούς επικαλούμενοι τους όρους των Αγορών ..Ο συνδυασμός των μικρών και άβουλων δικών μας Πολιτικών με τους χωρίς κοινωνικό , ευρωπαικό όραμα γραφειοκράτες των Ευρωπαικών θεσμικών οργάνων και τον γερμανογαλλικό άξονα - οδοστρωτήρα με την αδιέξοδη πολιτική του της σκληρής λιτότητας και της ανεξέλεκτης ανεργίας δημιουργούν τεράστια ερωτηματικά χωρίς πειστικές απαντήσεις ..

ΤΟ ΒΗΜΑ - Κρίσιμες στιγμές - Συνεδριάζει σε λίγη ώρα το Υπουργικό Συμβούλιο - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Κρίσιμες στιγμές - Συνεδριάζει σε λίγη ώρα το Υπουργικό Συμβούλιο - πολιτική Αν επαληθευθούν τα ονόματα οι εξελίξεις είναι θετικές ..

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ηρθε η ώρα να επιστρατευτούν οι επαγγελματίες της θολούρας - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ηρθε η ώρα να επιστρατευτούν οι επαγγελματίες της θολούρας - γνώμες Ενδιαφέρουσα η ανάλυση του Paul Krugman γιά τις εισοδηματικές ανισότητες στις ΗΠΑ . Το 1% του πληθυσμού , πού γίνεται όλο και πλουσιώτερο , αφαιρώντας πόρους από το 80% του πληθυσμού , πού αντιμετωπίζει συνεχή μείωση των δικών του εισοδημάτων .. Αποδεικνύεται έτσι ότι οι οικονομικές κρίσεις και οι συνεχείς μεταφορές πλούτου από τους φτωχότερους στους πολύ πλούσιους αλληλοτροφοδοτούνται - όσο αυξάνονται οι οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες τόσο βαθαίνουν οι κρίσεις . Ναι , Frau Merkel όσο πιό πολύ πλούτο συσωρεύετε με τα εμπορικά σας πλεονάσματα τόσο θα μεγαλώνει η φτώχεια στο μεσογειακό νότο .. Πόσο εγκληματική τελικά είναι η επιμονή σας στα θανατηφόρα και αδιέξοδα προγράμματα λιτότητας , που εκβιαστικά επιβάλλετε στις Χώρες της Ευρωζώνης με τα υψηλά δημόσια χρέη... Και που τελικά βαθαίνει την Ευρωπαική κρίση χρέους και δανεισμού ...

in.gr - «Ο Παπανδρέου κέρδισε και ψάχνει κυβέρνηση ενότητας» μεταδίδουν τα ξένα ΜΜΕ - Ειδήσεις - Κόσμος

in.gr - «Ο Παπανδρέου κέρδισε και ψάχνει κυβέρνηση ενότητας» μεταδίδουν τα ξένα ΜΜΕ - Ειδήσεις - Κόσμος Επιφυλακτικές οι πρώτες αντιδράσεις του διεθνούς τύπου . Εν αναμονή...

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ψήφος εμπιστοσύνης: «Ισορροπία τρόμου» πριν την ομιλία Παπανδρέου - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ψήφος εμπιστοσύνης: «Ισορροπία τρόμου» πριν την ομιλία Παπανδρέου - πολιτική Μεγάλη η κρισιμότητα και η ένταση γιά μιά από τις πιό σημαντικές ψηφοφορίες στην Ελληνική Βουλή της Μεταπολίτευσης ! Ανάλογο το παγκόσμιο ενδιαφέρον γιά την ζωντανή μετάδοσή της ..Το αποτέλεσμα ( και όσα θα ακούσουμε.. ) θα δρομολογήση τις ανάλογες πολιτικές εξελίξεις ...

ΤΟ ΒΗΜΑ - Βερολίνο: «Σύντομα λύση στην Ελλάδα αλλιώς στον αέρα η 27η Οκτωβρίου» - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Βερολίνο: «Σύντομα λύση στην Ελλάδα αλλιώς στον αέρα η 27η Οκτωβρίου» - oικονομία Ευδιάκριτη και αδίστακτη η πίεση του Βερολίνου γιά υλοποίηση του πακέτου της 27ης Οκτωβρίου ! Του πακέτου συνολικά γιά να σωθούν και το Ευρώ και η Χώρα μας .. Η βιασύνη αφορά βέβαια και τα συμφέροντα των Δανειστών μας ! Που με το πακέτο αυτό εξασφαλίζουν πολλά δις ..Και διασώζουν το κύρος και την αξιοπιστία της Ευρωζώνης , της ΕΚΤ , του τραπεζικού συστήματος ..Η Ελλάδα αποφεύγει την ανεξέλεκτη χρεοκοπία αλλά το τίμημα γιά το Λαό μας είναι πολύ βαρύ ! Τα ασφαλιστικά ταμεία μας και οι ελληνικές τράπεζες θα προστατευθούν αποτελεσματικά από τα κουρεμένα ομόλογά μας ? Διευκρινίζεται ότι όλα τα ελληνικά ομόλογα , που η ΕΚΤ αγόρασε από την δευτερογενή αγορά στο 40% - 50% της αξίας τους ( γιά τη στήριξή τους ) , θα τα ανταλλάξη στο 100% της ονομαστικής τους αξίας !! Γιατί δεν αποφασίσθηκε η ρύθμιση αυτή και γιά τα μειωμένης ανταλλάξιμης αξίας ομόλογα των ασφαλιστικών μας ταμείων ??

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ευ. Βενιζέλος: «Ψήφο εμπιστοσύνης για κυβέρνηση συνεργασίας»‏ - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ευ. Βενιζέλος: «Ψήφο εμπιστοσύνης για κυβέρνηση συνεργασίας»‏ - oικονομία Οι ώρες κρίσιμες και οι καιροί ου μενετοί ! Να δούμε τι εννοούν οι Πολιτικοί μας Αρχηγοί μιλώντας γιά Κυβέρνηση Εθνικής Συνεργασίας ! Ιδιαίτερα τα ..καλόπεδα της Βοστώνης ! Ο Γιώργος , που είναι πονηρός , και ο Αντώνης , που δείχνει πολύ βιαστικός !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Τα τέσσερα «καυτά πιάτα» των Καννών - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Τα τέσσερα «καυτά πιάτα» των Καννών - oικονομία Περιμένουμε καθαρές λύσεις γιά την παγκόσμια Ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της κρίσης του δημόσιου χρέους χωρίς να ποδοπατούνται τα κοινωνικά κεκτημένα ..

ΤΟ ΒΗΜΑ - Economist: Η λιτότητα της ευρωζώνης καταλήγει σε πολιτική αστάθεια - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Economist: Η λιτότητα της ευρωζώνης καταλήγει σε πολιτική αστάθεια - oικονομία Καλοδεχούμενα τα κείμενα σαν αυτό από το αγγλικό έγκυρο ( και συντηρητικό ..) περιοδικό . Έστω και από την Αγγλία του Λονδρέζικου Σίτυ των χρηματοπιστωτικών Αγορών , πού προτιμά την νομισματική αυτονομία της από το ..τρελλοκομείο της Ευρωζώνης με τα καθημερινά αδιέξοδα !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ο κ. Παπανδρέου πρέπει να αποχωρήσει - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ο κ. Παπανδρέου πρέπει να αποχωρήσει - γνώμες Ανάλυση και σχολιασμοί ψύχραιμοι , πού ξεγυμνώνουν το πολιτικό μας σύστημα και τα καμώματά του από το καλοκαίρι του 2007 ! Τότε , πού αποτεφρώθηκαν πολύτιμα δάση , χάθηκαν πολλοί Συμπολίτες μας και ξεκίνησαν οι καιροσκοπισμοί του ΚΚ στη ΝΔ , πού άρχισε να καταρρέει . Η ανερχόμενη νέα ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ , ο πολλά υποσχόμενος ΓΑΠ ( GAP .. ) , που ο πολύπαθος Λαός μας υποδέχθηκε σαν Σωτήρα , μετά από θανατηφόρους κραδασμούς και αναξιοποίητες πολιτικές νίκες ( το 2008 στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και τον Οκτώβριο του 2009 γιά την Πρωθυπουργία ) αποδεικνύεται εκτός τόπου και χρόνου .. Η παγκόσμια Κρίση του 2008 συνεχίζει να ξεγυμνώνει τις πολιτικές Ηγεσίες στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στον μεσογειακό νότο της . Η Χώρα μας , χαμένη στην απεραντοσύνη των προσωπικών καιροσκοπισμών και των κομματικών κοντόφθαλμων συγκρούσεων , κινδυνεύει να χρεωκοπήσει . Οι Ηγεσίες της ΕΕ , του ΔΝΤ και της Ευρωζώνης κάνουν ό,τι μπορούν γιά το .. κακό μας ! Ομπάμα και αμερικανικός τύπος ( New York Times - ιδιαίτερα οι αρθρογραφίες του Κρούγκμαν και το σημερινό άρθρο της εφημερίδας ! ) επιμένουν να εξηγούν στην Ευρωπαική Δεξιά και στον Γερμανογαλλικό άξονα τα τραγικά λάθη της συνταγής των μνημονίων ( από τον Μάιο του 2010 .. ) . Με την ελληνική Οικονομία σε ύφεση από το 2008 τα ασφυκτικά μέτρα λιτότητας της Τρόικας των δανειστών μας φέρνουν όλο και μεγαλλίτερη ύφεση και ανεργία ! Η Ευρωπαική Αριστερά πότε θα παρουσιάσει τα δικά της κοινοβουλευτικά πλάνα γιά τους αδύναμους μεσογειακούς κρίκους της Ευρωζώνης ? Έγκαιρα , πριν η κοινωνική αναταραχή τα σαρώσει όλα ...

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες: Η Αθήνα θυμίζει Βαϊμάρη - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες: Η Αθήνα θυμίζει Βαϊμάρη - oικονομία Ευτυχώς , που ακούγονται και από την Γερμανία οι διαφορετικές προσεγγίσεις γιά την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ευρωζώνη ! Ναί , τα δημόσια χρέη υπαγορεύουν πολιτικές Ανάπτυξης γιά μείωση της Ανεργίας και γιά αύξηση του ΑΕΠ ! Τα προγράμματα Λιτότητας καταλήγουν σε μεγαλλίτερα Χρέη και αύξηση του δανεισμού .. Ας ελπίσουμε ότι η απόφαση του νέου Διοικητή της ΕΚΤ , του Ιταλού Ντράγκι , γιά την μείωση του επιτοκίου τραπεζικού δανεισμού κατά 0,25 % , δρομολογεί ένα περισσότερο αποτελεσματικό και κοινωνικά δίκαιο οικονομικό σχεδιασμό. Και ας ευχηθούμε οι Ηγεσίες - οι Νεοφιλελεύθερες σημερινές και οι αυριανές Σοσιαλιστικές - σε Γαλλία και σε Γερμανία να ενισχύσουν τον καινούριο αυτό σχεδιασμό .

ΤΟ ΒΗΜΑ - Εμβρόντητη η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί τις εξελίξεις - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Εμβρόντητη η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί τις εξελίξεις - oικονομία Ο χρόνος πιά τρέχει με την ταχύτητα του φωτός ! Κάθε δευτερόλεπτο είναι πολύτιμο και οι αποφάσεις των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας πρέπει να είναι ψύχραιμες , άμεσες και αποτελεσματικές . Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας , που θα εγκρίνει τη νέα δανειακή συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου και θα διασφαλίσει την εκταμίευση της 6ης δόσης. Αμέσως μετά άμεση προκήρυξη βουλευτικών εκλογών με την ελάχιστη δυνατή χρονικά προεκλογική περίοδο και την δέσμευση όλων των Κομμάτων και των Υποψηφίων Βουλευτών γιά ήπιο προεκλογικό κλίμα και μετεκλογικές συναινετικές διαδικασίες ! Ενδεχόμενες άλλες πολιτικές επιλογές , που θα φλερτάρουν δονκιχωτικά με την έξοδο από την Ευρωζώνη , θα αποδειχθούν αδιέξοδες και μη αναστρέψιμα ενάντιες στα συμφέροντα μας . Ας μη ξεχνάμε ότι οι σημερινοί συσχετισμοί - πολιτικά και κοινωνικά - στην Ευρωζώνη και στην Ευρωπαική Ένωση πιθανώς θα ανατραπούν με τις Γαλλικές ( τον Μάιο του 2012 ) και τις Γερμανικές εκλογές ( το 2013 ) ...

ΤΟ ΒΗΜΑ - Καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις - πολιτική Καλό είναι να γνωρίζουμε ποιός υποστηρίζει τί .. Δημόσια και καθαρά ! Αλλά και δεσμευτικά στα συντεταγμένα θεσμικά και κομματικά όργανα . Προσωπικά αναρωτιέμαι πότε θα δηλώσει παρών ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ??

ΤΟ ΒΗΜΑ - Βενιζέλος: Οχι δημοψήφισμα για το ευρώ - Χρειάζεται εθνική ενότητα - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Βενιζέλος: Οχι δημοψήφισμα για το ευρώ - Χρειάζεται εθνική ενότητα - πολιτική Στάση υπεύθυνη , πού προτείνει και επιλογές και λύσεις ! Οι ψύχραιμοι και μυαλωμένοι ( Κρεμαστινός , Ανδρουλάκης , Δαμανάκη και οι περισσότεροι , που συμμετέχουν στο δημόσιο κουβεντολόι ) ευτυχώς και υπάρχουν και μιλάνε ..

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Το ελληνικό δημοψήφισμα στο επίκεντρο του γερμανικού Τύπου - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Το ελληνικό δημοψήφισμα στο επίκεντρο του γερμανικού Τύπου - oικονομία Τα γερμανικά σχόλια . Πικρόχολα και τσουκτερά ! Προφανώς ενοχλήθηκαν , επειδή τολμήσαμε..

ΤΟ ΒΗΜΑ - Liberation: «Κορώνα γράμματα παίζει η Ελλάδα το ευρώ» - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Liberation: «Κορώνα γράμματα παίζει η Ελλάδα το ευρώ» - πολιτική Πρωταγωνιστούμε διεθνώς ! Γιατί ξέσπασε τώρα ο ΓΑΠ ? Τον πόνεσαν τα επεισόδια στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου ? Και τα υβριστικά πανώ ( που δεν κατέβηκαν .. ) στα ποδοσφαιρικά γήπεδα το Σαβ / κο ? Τώρα περιμένουμε τα μαντάτα από τις Κάννες ..

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις - Εκτακτη σύγκληση υπουργικού συμβουλίου - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις - Εκτακτη σύγκληση υπουργικού συμβουλίου - πολιτική Τα λάθη και οι αντινομίες , τα οικονομικά αδιέξοδα και οι λάθος συνταγές της Τρόικας , οι ανεπάρκειες και οι αινιγματικά ακατανόητες επιλογές ( Συνεργατών και κρίσιμων αποφάσεων ..) του ΓΑΠ (GAP.. ) έχουν γίνει ένα εκρηκτικό μίγμα , που άρχισε να ενεργοποιείται .. Όλοι ευχόμαστε η Κυβερνητική Κρίση να μη παρασύρη την Πατρίδα μας σε επώδυνες περιπέτειες .. Τώρα θα πρέπει να συσπειρωθούμε και να ανταποκριθούμε με αυτοθυσία στις αυτονόητες υποχρεώσεις μας .

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ξένος Τύπος: μεγάλο ρίσκο το δημοψήφισμα - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ξένος Τύπος: μεγάλο ρίσκο το δημοψήφισμα - πολιτική Οι απειλές γιά την απόφαση να ..κληθή ο Λαός σε δημοψήφισμα - γιά να επιλέξει το μεγάλο Ναί είτε το δύσκολο Όχι - δίνουν και παίρνουν . Προσωπικά πιστεύω ότι δικαιούμαστε να ζητήσουμε μιά δικαιότερη δανειακή σύμβαση .. Πού να στοχεύει σε Ανάπτυξη και μείωση της Ανεργίας , αφού μόνον έτσι θα δημιουργηθούν πλεονάσματα γιά την αποπληρωμή των δανείων μας .

ΤΟ ΒΗΜΑ - Εντονος προβληματισμός στο ΠαΣοΚ για την επόμενη μέρα - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Εντονος προβληματισμός στο ΠαΣοΚ για την επόμενη μέρα - πολιτική Νέο το σκηνικό και οι δρομολογούμενες εξελίξεις χαρακτηρίζονται από υψηλό ρίσκο .. Αν δεν χρειαζόμασταν δανεικά γιά να ζήσουμε θα αντιμετωπίζαμε και το νέο μνημόνιο πιό νηφάλια ! Η Κυβέρνηση , που προφανώς ξέρει τα ρίσκα και γιά τις δύο ψηφοφορίες ( την Παρασκευή η ψήφος εμπιστοσύνης και τον Γενάρη το δημοψήφισμα ) , έχει διαμορφώσει τους σχεδιασμούς της γιά όλα τα σενάρια - καλά και ..κακά ??

ΤΟ ΒΗΜΑ - Πάγωσε το Βερολίνο από την εξαγγελία του δημοψηφίσματος - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Πάγωσε το Βερολίνο από την εξαγγελία του δημοψηφίσματος - πολιτική Μιλάμε γιά συναινετικό κλίμα και συναινετικές διαδικασίες αλλά το Βερολίνο επιβάλλει τις επιλογές του ! Προελαύνει ακάθεκτο και ανυποχώρητο στα επεκτατικά του σχέδια μιλώντας γιά αλλαγές στις Συνθήκες της ΕΕ ..Και δεν διστάζει να προχωρά σε μείωση της εθνικής τους κυριαρχίας γιά τα μέλη της Ευρωζώνης , που γιά να επιβιώσουν υποτάσσονται σε μνημόνια και δανειακές συμβάσεις .. Γιατί λοιπόν ..πάγωσε με το άκουσμα ( και μόνο..) ελληνικού δημοψηφίσματος γιά το καινούριο μνημόνιο ? Το παλιό μνημόνιο απλά είχε κατατεθεί στη Βουλή με την υπογραφή του τότε Υπουργού Οικονομικών .. Ναί , αλλά τον Μάιο του 2010 πιαστήκαμε όλοι - Λαός και Κόμματα - αδιάβαστοι .. Ποιός είχε τα κότσια να μιλήσει γιά σχετικό δημοψήφισμα ? Σίγουρα ούτε και η Κυβέρνηση - ιδιαίτερα ο ΓΑΠ ( GAP .. ) , πού άλλωστε ούτε καν το είχε υπογράψει !