Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Dancing - Brian Keane & Omar Faruk Tekbilek - Kolaymi

Με το χορό τα..οικονομικά της ευτυχίας γίνονται χειροπιαστή πραγματικότητα ! Αισθάνομαι ότι μουσική και χορός μας απογειώνουν μοναδικά και με ανάλογης ποιότητας λόγο αναστατώνονται και τα συναισθήματά μας .. Όταν όμως το κορμί από μόνο του λικνίζεται τόσο εκφραστικά και μας μαγεύει τότε απλά η μουσική ερεθίζει και την ακοή με το λόγο να μας συνεπαίρνει και νοητικά και συναισθηματικά !!

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ας επιδιώξουμε, επιτέλους, τα οικονομικά της ευτυχίας - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ας επιδιώξουμε, επιτέλους, τα οικονομικά της ευτυχίας - γνώμες Έγινε και Παγκόσμιο Συνέδριο γιά την αύξηση της κοινωνικής Ευτυχίας ! Συνυπογράφω τα ενδιαφέροντα συμπεράσματά του. Πράγματι το κυνήγι του κέρδους και της αύξησης του ΑΕΠ συχνά κάνουν πιό πολύ κοινωνική και περιβαλλοντική ζημιά από τα όποια οικονομικά ωφέλη τους !! Η προσέγγιση αυτή είναι στην σωστή κατεύθυνση της Αποανάπτυξης και είναι χρήσιμο να διερευνηθούν μεθοδικά !

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Μία πόλη του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Νέα Υόρκη - πολιτισμός

ΤΟ ΒΗΜΑ - Μία πόλη του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Νέα Υόρκη - πολιτισμός Η πολιτιστική φιλοσοφία του Μ.Αλεξάνδρου με τον πλουραλισμό της και τα αποτελέσματά της στη δημιουργία πολύ-πολιτισμικών Πόλεων ! Με την ειρηνική συνύπαρξη πληθυσμών διαφορετικής θρησκείας και κουλτούρας , που μιλούσαν διαφορετικές γλώσσες .. Το αντίθετό της η σημερινή μαύρη επέτειος γιά τον Ελληνισμό με την καταστροφή της Σμύρνης και τους ξεριζωμούς , που ακολούθησαν ! Γιά την νικήτρια Τουρκία ημέρα Εθνικής γιορτής..

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Πανελλήνια συγκίνηση από τον θάνατο του Λεωνίδα Κύρκου - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Πανελλήνια συγκίνηση από τον θάνατο του Λεωνίδα Κύρκου - πολιτική Μετά τον Ηλία Ηλιού και ο αξέχαστος Λεωνίδας Κύρκος τίμησαν την Αριστερά και τη Χώρα μας . Μαζί με τον εν ζωή Μανώλη Γλέζο η δράση τους και ο πολιτικός τους λόγος θα αποτελεί πάντα υπόδειγμα συνέπειας και πατριωτισμού ! Μάθημα Ζωής γιά τους Νεώτερους ..

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ο Τζόζεφ Στίγκλιτς καλεί την ΕΚΤ να μειώσει τα επιτόκια - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ο Τζόζεφ Στίγκλιτς καλεί την ΕΚΤ να μειώσει τα επιτόκια - oικονομία Μέτρα γιά την σταθεροποίηση της ισοτιμίας Ευρώ / Δολαρίου . Γιά να μην φρενάρουν οι εξαγωγές της Ευρωζώνης και να ανακάμψουν οι Οικονομίες των 17 Μελών της .. Στόχοι η μείωση της Ανεργίας και η αύξηση ΑΕΠ και δημόσιων εσόδων μήπως και κλείσουν οι ..κατάμαυρες τρύπες !

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Mª del Mar Bonet - LA BALANGUERA

Μελωδικό και με φωτό , που ζωντανεύουν παραδοσιακές κλωστουφαντουργικές τεχνικές αλλά και γραφικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς !! Δείτε το - ίσως σας φτιάξει τη διάθεση γιά να περάσετε καλό Σαβατοκύριακο!!

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ο επαναληπτικός αγώνας: Κέινς vs. Χάγιεκ - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ο επαναληπτικός αγώνας: Κέινς vs. Χάγιεκ - γνώμες Eνδιαφέρουσα η βαθυστόχαστη , επιστημονική ματιά του άρθρου και οι προτάσεις αντιμετώπισης της Κρίσης , που ξεκίνησε το 2008 και συνεχίζεται γιά τέταρτη χρονιά ! Ο γρίφος του συνδυασμού Λιτότητας και μείωσης της Ανεργίας δεν λύνεται χωρίς γενναίες δημόσιες επενδύσεις .. Οι Κευνσιανές παρεμβάσεις αποτελούν την μόνη αποτελεσματική διέξοδο - κοινωνικά και οικονομικά !

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Tο πλέον συγκεντρωτικό και ολιγαρχικό μοντέλο για τα ΑΕΙ - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Tο πλέον συγκεντρωτικό και ολιγαρχικό μοντέλο για τα ΑΕΙ - γνώμες Η Τόνια η Μωροπούλου έχει την εκτίμησή μου από τα φοιτητικά μας χρόνια ! Προσυπογράφω όσες ενστάσεις της είναι θεμελιωμένες και καλόπιστες ! Πράγματι το ΕΜΠ ξεχωρίζει.. Από κοντά το ΕΚΠΑ και το ΑΠΘ ! Το καθένα με τις ιδιαιτερότητες και τα διακριτά συγκριτικά του πλεονεκτήματα . Συνολικά 'ομως γιά ΑΕΙ και ΤΕΙ χρειάζονται επαναστατικές τομές και ρήξεις .. Ας ανασκουμπωθούμε και ας τολμήσουμε ! Η Παγκοσμιοποίηση και στην Εκπαίδευση θα τα σαρώσει όλα..Σε συνθήκες παγκόσμιας οικονομικής Κρίσης όλα θα ξεκινήσουν από μηδενική βάση..

ΤΟ ΒΗΜΑ - Να προστατευθεί το άσυλο - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Να προστατευθεί το άσυλο - γνώμες Ευχή όλων μας είναι οι Κουκουλοφόροι και οι Αστυνομικές Δυνάμεις ( ΜΑΤ και τα δακρυγόνα τους.. ) να παίζουν τα επικίνδυνα και καταστροφικά παιχνίδια τους μακριά από τα Πανεπιστήμιά μας ! Γιά να φωταγωγηθούν οι ύποπτοι ρόλοι τους και επιτέλους η πάλη των ιδεών να μη συνοδεύεται από βόμβες μολότωφ και δακρυγόνα .. Η ελευθερία του λόγου , η διακίνηση των ιδεών και η αυτονομία και αυτοτέλεια των Πανεπιστημίων μας να διασφαλιστούν από την καθημερινή αναγνώριση και εφαρμογή τους στους ιστορικά δικαιωμένους χώρους τους - τα Εργαστήρια και τα Αμφιθέατρα ! Γιά την καλλιέργεια και διάδοση Γνώσης ! Αμφίδρομα και γόνιμα , από Καθηγητές φωτισμένους και λεύτερους αλλά και Φοιτητές υπεύθυνους με οράματα και ιδανικά..

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Το τελευταίο αντίο στον Νίκο Θέμελη - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Το τελευταίο αντίο στον Νίκο Θέμελη - πολιτική Στη μνήμη του δημιουργικού Λογοτέχνη και του ρεαλιστή - εκσυγχρονιστή Πολιτικού ..Με εκτίμηση και σεβασμό γιά την συνέπεια και την συνεχή προσπάθειά του ..

ΤΟ ΒΗΜΑ - Νίκος Θέμελης "Ζούμε όχι οικονομική κρίση, αλλά ολική κρίση πολιτισμού" - βιβλία + ιδέες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Νίκος Θέμελης "Ζούμε όχι οικονομική κρίση, αλλά ολική κρίση πολιτισμού" - βιβλία + ιδέες Η μεσαία Τάξη , οι ποικίλες ερμηνείες γιά τον ρόλο της , οι δυσκολίες μπολιάσματος της Ελληνικής κατακερματισμένης Κοινωνίας από την πλούσια Παιδεία μας , τα αδιέξοδα της πολυφωνίας και των μεγάλων αντιθέσεων σε κάθε Ελληνική Οικογένεια μετά τον Πόλεμο και τον Εμφύλιο .. Ο Παύλος και ο Νικολός , που αλληλοσφάζονται καθημερινά για Ιδεολογίες αλλά και γιά τα ασήμαντα συμφέροντα της μικροαστικής καθημερινότητας μας..Χρειαζόμαστε ακόμα πολλές Ανατροπές με συνεχείς Αναζητήσεις στα Όνειρά μας γιά μιά καλλιτερη Πατρίδα με Κοινωνική Δικαιοσύνη και γόνιμα οράματα γνήσιας ταξικής αλληλεγγύης !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Συγκίνηση για τον θάνατο του Νίκου Θέμελη - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Συγκίνηση για τον θάνατο του Νίκου Θέμελη - πολιτική Καλό ταξείδι Ν'ικο .. Τα βιβλία σου θα στολίζουν και θα φωτίζουν γιά πάντα τις Αναζητήσεις μας , θα μας εμψυχώνουν στους Αγώνες μας για τις χρήσιμες και αναγκαίες Ανατροπές στις επιλογές μας .. Η συντροφιά σου θα μας είναι πάντα πολύτιμη !

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Maria del Mar Bonet - "Canço del Cavaller Sant Jordi"

Εξωτικό το ταξείδι στη μεσαιωνική Ισπανία ! Το τραγούδι της Maria del Mar Bonet και η μουσική του επένδυση δένουν μοναδικά ! Χαρήτε τα..

ΤΟ ΒΗΜΑ - Μπήκαµε στην εποχή της οργής - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Μπήκαµε στην εποχή της οργής - γνώμες Και στην εποχή των αδιεξόδων και των διλημμάτων.. Το κείμενο του Κοέν περιγράφει και αναλύει μεθοδικά τα κακώς κείμενα σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στην παγκόσμια Οικονομία . Οι περισσότερες Χώρες στο ..καναβάτσο δέχονται απανωτά κτυπήματα . Ανερχόμενες δυνάμεις η Κίνα και η Γερμανία . Θα επιδείξουν φρόνηση και αλληλεγγύη ? Θα συνεκτιμήσει η Γερμανία την υποστήριξή της από ΗΠΑ και Δ. Ευρώπη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο , που ήταν άλλωστε γέννημα και θρέμα του Γερμανικού επεκτατισμού ?

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Μάριος Φραγκούλης - Tα παιδιά κάτω στον κάμπο.

Αφιερωμένο σ όλα τα Παιδιά ! Με την ευχή η κάθε αυριανή ημέρα μας να είναι πιό χαρούμενη και αισιόδοξη ! Σε Πολιτειες και Καμπους , σε ολες τις γωνιες της Γης ..

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ποιος θέλει το ευρωομόλογο; - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ποιος θέλει το ευρωομόλογο; - γνώμες Ολα τα μέλη της Ευρωζώνης πλην Γερμανίας .. Γιατί όλα τα Κράτη - Μέλη έχουν ελλείμματα και ισορροπούν ξοδεύοντας δανεικά , πού εξασφαλίζουν με κρατικά ομόλογα . Τα επιτόκια δανεισμού κυμαίνονται ανάλογα με την πιστοληπτική ικανότητα κάθε Χώρας .. Η Γερμανία εδώ και λίγα χρόνια επιβαρύνεται με τα μικρότερα επιτόκια της Αγοράς .. Οταν το 1990 ενώθηκαν οι δύο Γερμανίες ,η ενωμένη πλέον Γερμανία πέρασε μεγάλα ζόρια .. Τα ξεπέρασε αυξάνοντας τις εξαγωγές της στην ..ΕΕ ! Η Ελλάδα ήταν από τους καλούς Πελάτες της - ενδεικτικά αναφέρουμε την Siemens και τους πολεμικούς μας εξοπλισμούς ! Τις θυμάται εκείνες τις εποχές των ..ισχνών αγελάδων η Κα Μέρκελ ?

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

JACQUES BREL Les prenoms de Paris

Μιά βόλτα στο Παρίσι ! Εστω μόνο με φωτό και τραγούδι!

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ευρωζώνη: Τρία σενάρια για την τελευταία πράξη του δράματος - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ευρωζώνη: Τρία σενάρια για την τελευταία πράξη του δράματος - γνώμες Όλοι το βλέπουμε πως πρόκειται γιά δράμα .. Και τα τρία σενάρια , που περιγράφονται συνοπτικά , έχουν αδιέξοδες παρενέργειες . Όσο γιά τη Γερμανία μάλλον δεν είναι έτοιμη να λειτουργήση Ευρωπαικά ! Γιά τους Γερμανούς πρώτα και πάνω απ όλα παραμένουν τα Γερμανικά συμφέροντα.. Πόσο συλλογικά και αποτελεσματικά θα λειτουργήσουν οι Ευρωπαικοί θεσμοί ?

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ζακ Ντελόρ: «Στο χείλος του γκρεμού η Ευρωζώνη» - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ζακ Ντελόρ: «Στο χείλος του γκρεμού η Ευρωζώνη» - oικονομία Όλα τα προβλήματα της Ευρωζώνης γιά την αντιμετώπισή τους χρειάζονται πολιτική βούληση ! Και Ηγεσίες στο ύψος των περιστάσεων.. Ικανές και αποφασιστικές !

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Αντί πινακίου φακής - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Αντί πινακίου φακής - γνώμες Πρόκειται γιά παγίδα ρευστότητας .. Με τις προσδοκίες γιά ακόμα μικρότερες τιμές μετοχών και ομολόγων να συντηρούν τις καθοδικές τάσεις σε Χρηματιστήρια και αγορές Ομολόγων . Όσο γιά την πραγματική Οικονομία , που ενδιαφέρει άμεσα Παραγωγή και Κατανάλωση αγαθών και υπηρεσιών , μάλλον θα υποφέρει γιά πολύ ακόμη - αναγκαία προυπόθεση γιά την Ανάπτυξη η αύξηση της ενεργού ζήτησης ! Και η έκδοση Ευρωομολόγων Ανάπτυξης στις Χώρες της Ευρωζώνης γιά την χρηματοδότηση έργων υποδομής σε ΑΠΕ , Μεταφορές και Τηλεπικοινωνίες .

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Στα νησιά της Παναγίας - κοινωνία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Στα νησιά της Παναγίας - κοινωνία Θερμές ευχές σε όσες και όσους γιορτάζουν ! Γιά τη Χώρα μας Ειρήνη και Προκοπή ! Με καλή πίστη και πολύ υπομονή να περάσουμε τα δύσκολα , που είναι μπροστά μας ..Αντέξαμε σε πολέμους και επιβιώσαμε σε πολύ χειρότερα οικονομικά αδιέξοδα.. Με ομοψυχία και κοινωνική δικαιοσύνη θα τα καταφέρουμε και σ αυτή την τρικυμία..

ΤΟ ΒΗΜΑ - Γιατί «τρελάθηκαν» οι αγορές - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Γιατί «τρελάθηκαν» οι αγορές - πολιτική Εικασίες και θεωρίες - οικονομικές και πολιτικές - γιά την τρέλα των αγορών και τις προοπτικές της παγκόσμιας Οικονομίας . Γιά τους μήνες , που έρχονται , όλα είναι πιθανά..

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Το παλιό σινεμά αξίζει ακόμα! - πολιτισμός

ΤΟ ΒΗΜΑ - Το παλιό σινεμά αξίζει ακόμα! - πολιτισμός Με.. μακαρίζω , που σχεδόν όλες τις έχω δει φρέσκιες ! Στην εποχή τους δηλαδή .. Στο κοινωνικό , πολιτικό και οικονομικό ( !! ) πλαίσιο , που χαρακτήριζε την εποχή , που γυρίστηκαν και τις είδαμε !! Τώρα, 50 και 60 χρόνια μετά , έχουν την καλλιτεχνική τους μοναδικότητα και θα μας ταξιδέψουν στα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια - σαν τις παλιές φωτό , που λένε πολλά για όσες και όσους συμμετείχαν σ αυτές ! Γιά τους νεότερους, που θα τις πρωτοδούν , θα είναι μιά καλή ευκαιρία να ταξιδέψουν στο ανεπανάληπτο παρελθόν και να κάνουν τις συγκρίσεις τους . Αναρωτιέμαι πόσο θα συγκινηθούν και πόσο θα ειρωνευθούν τις κόκκινες γραμμές εκείνης της εποχής..

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ησυχες μέρες του Αυγούστου - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ησυχες μέρες του Αυγούστου - γνώμες Μελετώ και διασταυρώνω εκτιμήσεις , διαπιστώσεις και ..προβλέψεις ! Το μέλλον αόρατο.. Όσο γιά την κοινή τύχη μάλλον γιά ..ασύμμετρη και άδικη την αισθάνομαι ! Το τρίτο κύμα της παγκοσμιοποίησης ξεκινά με την Κρίση του 2008 , που απλώνεται και ταρακουνά την παγκόσμια Οικονομία .. Η Ευρωζώνη - πλην Γερμανίας - είναι στο επίκεντρο της τρικυμίας..

ΤΟ ΒΗΜΑ - Τζωρτζ Σόρος: «Η Ευρωζώνη θα καταρρεύσει χωρίς ευρωομόλογο» - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Τζωρτζ Σόρος: «Η Ευρωζώνη θα καταρρεύσει χωρίς ευρωομόλογο» - oικονομία ΌΣΟ ΚΑΘΑΡΊΖΕΙ Ο ΟΡΊΖΟΝΤΑΣ ! Τόσο πιό έντονα αποκαλύπτεται ο σκοτεινός ρόλος της Γερμανίας και αναδεικνύεται η καθαρή λύση του Ευρωομολόγου γιά τη σωτηρία της Ευρωζώνης και του Ευρώ..

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Μαρία Δημητριάδη - Κάθε πρωϊ-Μίκης

Μα ποιός πονά γιά όλ αυτά και ποιός γι αυτά θα κλάψει ? Ποιός θα μιλήση στο Θεό και ποιός θα του τα γράψει ? Σκληρά τα ερωτήματα .. Επίκαιρα και διαχρονικά..

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η μεταδοτική ασθένεια των κακών ιδεών - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η μεταδοτική ασθένεια των κακών ιδεών - γνώμες Η αλληλεπίδραση των λάθος αποφάσεων σε Ευρωπαική Ένωση και ΗΠΑ , όπως αναλύεται από τον Στίγκλιτς ! Πράγματι πόσο έλλειμμα κατανόησης και φρόνησης καταγράφεται σε επιλογές προς την λάθος κατεύθυνση.. Απλά γιατί επικρατούν τα ίδια συμφέροντα και η κάθε πλευρά βλέπει το δικό της βραχυχρόνιο όφελος αγνοώντας την Οικονομία συνολικά !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Αξιοπιστία, θράσος και το χρέος των ΗΠΑ - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Αξιοπιστία, θράσος και το χρέος των ΗΠΑ - γνώμες Στη γενική θολούρα ειδήσεων , εκτιμήσεων , σχολίων και αντιπαραθέσεων γιά το φρέσκο τσουνάμι της οικονομικής Κρίσης , που όλος ο Πλανήτης βιώνει , οι προσεγγίσεις και αναλύσεις του Paul Krugman είναι πολύτιμες ! Ας τις συμβουλευόμαστε πιό μεθοδικά με τη δέουσα επιμέλεια έστω και απλά γιά να καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει..

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Β.Λέκκας - Η Μπαλάντα Του Ούρι (Αχ! Ουρανέ)

Γιά τη δύσκολη εβδομάδα , που ξεκίνησε.. Χρηματοπιστωτικές οι αναταράξεις ..Με καλλιτεχνικά ..πυρομαχικά και άφθονα εφόδια αισιοδοξίας θα πορευθούμε ψύχραιμα !

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Πορτογαλία: Πρόγραμμα για την ενίσχυση των ασθενέστερων τάξεων - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Πορτογαλία: Πρόγραμμα για την ενίσχυση των ασθενέστερων τάξεων - oικονομία Και η παρηγοριά στον άρρωστο.. Ελεημοσύνη με το σταγονόμετρο..

ΤΟ ΒΗΜΑ - Μία στις τρεις η πιθανότητα περαιτέρω υποβάθμισης των ΗΠΑ - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Μία στις τρεις η πιθανότητα περαιτέρω υποβάθμισης των ΗΠΑ - oικονομία Η αμφισβητούμενη αξιοπιστία των Πολιτικών και οι εγγενείς αδυναμίες στη λήψη και στην εφαρμογή αποφάσεων γιά την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων της Οικονομίας δημιουργούν ένα τεράστιο κενό εξουσίας.. Και η συμμαχία των Οίκων αξιολόγησης με τις Αγορές δημιουργεί ένα αδίστακτο μέτωπο , που απλά κάνει ..πάρτυ και εκ του ασφαλούς επίδειξη δύναμης ! Προκαλεί συνεχή Σοκ και σε συνθήκες διεθνούς πανικού επιβάλλει προγράμματα λιτότητας , που βέβαια χειροτερεύουν όλους τους δείκτες της Ανάπτυξης . Εξασφαλίζει έτσι την αύξηση του κόστους δανεισμού , που κάνει..όνειρο θερινής νυκτός την Ανάπτυξη γιά μείωση της ανεργίας και της φτώχειας ! Αποδεικνύει επίσης ότι τα καταφέρνει μιά χαρά στους σταθερούς της στόχους γιά την αύξηση των εισοδημάτων και της οικονομικής και θεσμικής δύναμης αυτών , που έχουν και κατέχουν..

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Μάνος Χατζιδάκις - Καίτη Χωματά - Ήρθε Βοριάς

Τούτες τις μέρες μας επισκέπτεται ο Βοριάς ! Δροσιά και κυματάκια .. Όσο γιά τις Αγάπες , που μας φεύγουν με τους αέρηδες , προσδοκούμε να έλθουν οι καινούριες Αγάπες γιά να μας χαιρετίσουν με την καλημέρα τους ! Σαν τα λουλούδια στους κήπους μας , που όταν μαραίνονται είναι σαν να προσκαλούν τα καινούρια μπουμπούκια .. Η ζωή , που δεν τελειώνει ! Απλά ανανεώνεται..

ΤΟ ΒΗΜΑ - Καλοκαιρινή επίσκεψη στην Ολυμπία - κοινωνία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Καλοκαιρινή επίσκεψη στην Ολυμπία - κοινωνία Με τον Γιάννη να πλησιάζει τα 10 και τον Τίμο τα 5 , στο τέλειωμα της δεκαετίας του 1970 ( πιθανώς το καλοκαίρι του 1978 ) επισκεφθήκαμε την Αρχαία Ολυμπία . Ναι , έγινε και ο απαραίτητος αγώνας δρόμου των ..μικρών φιλόδοξων Δρομέων στην αρχαία πίστα . Υπάρχει και η σχετική φωτογραφική μαρτυρία.. Δεν έτυχε να ξαναπάμε . Ευχή μου να την επισκεφθούμε και με την επόμενη γενιά των ...Δρομέων της Οικογένειας , τον Ναθάνιελ και τον Θησέα !

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ενας τρελός, τρελός κόσμος - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ενας τρελός, τρελός κόσμος - oικονομία Το περιδιάβασμα στον θεότρελο , παγκοσμιοποιημένο Κόσμο μας έδεσε με τις καυστικές και ..αναρχικές - αντισυμβατικές αναλύσεις του Μίμη του Ανδρουλάκη στο Άσπρο Κοτσύφι του ! Διανύουμε ακαθόριστης διάρκειας περίοδο οικονομικών ( και όχι μόνο.. ) ανακατατάξεων στην Ευρώπη του 21 ου αιώνα.. Με δονήσεις , που λόγω συντονισμού και ελεύθερης διακίνησης των κραδασμών ( και των καινοτόμων ιδεών..) από όλα τα σημεία του Πλανήτη μας , είναι ακαθόριστης διάρκειας και έντασης . Ισως το τρίτο κύμα της παγκοσμιοποίησης χαρακτηρίζεται από την κυριαρχία τού απρόβλεπτου , του Μαύρου Κύκνου..

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Οι Ιταλοί λιρέτα και οι Ισπανοί πεσέτα! - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Οι Ιταλοί λιρέτα και οι Ισπανοί πεσέτα! - oικονομία Η Ευρωζώνη με τα δικά της τροπάρια και οι Αγορές καλά συντονισμένες με τους Οίκους αξιολόγησης ( ? ) στοχεύουν και εφορμούν αδίσταχτα ! Μπορεί οι ΗΠΑ να πήραν ανάσα ( αλλά με λάθος συμβιβασμούς γιά τον Ομπάμα ) , στο ..ριγκ όμως παραμένει η παραπαίουσα Ευρωζώνη και η θλιβερή ηγεσία της ..Κάπως έτσι θα βγάλουν και τον Αύγουστο το μεροκάματό τους οι σκληρά εργαζόμενοι στα ..μαγαζιά της Αγοράς !!

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ο αμερικανός πρόεδρος παραδίνεται - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ο αμερικανός πρόεδρος παραδίνεται - γνώμες Με ειλικρίνεια και τόλμη ο Paul Krugman καταθέτει τους προβληματισμούς του γιά τα οικονομικά αδιέξοδα στις ΗΠΑ . Και επιμένει πως αποτελεί τραγικό λάθος η μείωση των δημοσίων δαπανών σε συνθήκες ύφεσης ! Όπως η αφαίμαξη σε εξασθενημένο Ασθενή ..Ας προβληματισθούμε και γιά τα ανάλογα διλήμματα στην Ελληνική Οικονομία.. Χωρίς αύξηση του ΑΕΠ με μείωση της ανεργίας και καλά σχεδιασμένες επενδύσεις , που θα επιταχύνουν την ανάπτυξη , σε συνδυασμό με την δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών και την πάταξη της φοροδιαφυγής τίποτα δεν θα αποδειχθή βιώσιμο !

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Thessaloniki II

Καλό μήνα.. Και τι μήνας ! Αύγουστος ..Οι παραλίες γεμίζουν , οι πόλεις αδειάζουν.. Προετοιμασίες για το σκηνικό του Δεκαπενταύγουστου ! Σε Μικρούς και Μεγάλους εύχομαι Υγεία και .. ειδικό κοκτέιλ Κεφιού και Αισιοδοξίας ! Νάστε καλά καλοί μου Άνθρωποι !