Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Δημήτρης Χορν και Έλλη Λαμπέτη - Σ' αγαπώ.. (Η κάλπικη λίρα)

Η Αγάπη της βεβαιότητας και της αμοιβαιότητας .. Όσο αντέξει ! Σαν τα λουλούδια , που μας μαγεύουν με το άρωμα και τις πλούσιες αποχρώσεις τους ! Και στις πιο δυνατές δονήσεις τους αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση.. Γιά να μη βιώσουν ίσως τα αδιέξοδα και την θλίψη , που συνοδεύουν τα γηρατειά και το θάνατο... Με μοναδική ελπίδα τα φρέσκα μπουμπούκια της νιότης και της ελπίδας γιά τις καινούριες Αγάπες !

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΞΥΠΝΗΜΑ-PART2

Η Αθήνα του 1950 στα Κυριακάτικα ξυπνήματά της.. Και η Λαμπέτη με τον Χόρν στο ξεκίνημα της σχέσης τους ! Η πρώτη ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη , που έφερε κοντά τους δύο μοναδικούς Ηθοποιούς μας .

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Zorba the (old) Greek: μια συνέντευξη στο BHMagazino - BHMagazino - Συνεντεύξεις

ΤΟ ΒΗΜΑ - Zorba the (old) Greek: μια συνέντευξη στο BHMagazino - BHMagazino - Συνεντεύξεις Ξεκίνησε με το ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΞΥΠΝΗΜΑ , που συνδύασε μιά αθάνατη και διαχρονική κινηματογραφική ( και εμπορικά ) επιτυχία με την αξεπέραστη ποιότητα του έργου του και την φρέσκια ματιά της Αθήνας των παιδικών μου χρόνων ! Γιά να ενημερωθείτε σχετικά με όσα μας συνέβησαν από το 1950 διαβάστε τις ειλικρινείς και αποκαλυπτικές προσεγγίσεις και προβληματισμούς του Μιχάλη Κακογιάννη , όπως καταγράφηκαν στην τελευταία του συνέντευξη.

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Αμερική όπως Ελλάδα - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Αμερική όπως Ελλάδα - γνώμες Ποιός να τόλεγε μόλις πριν από ένα μήνα ? Η Αμερική οδηγείται από τους Ρεπουμπλικανούς σε στάση πληρωμών.. Και η Παγκόσμια Οικονομία σε καινούριες περιπέτειες !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Χώρες χωρίς κυριαρχία στη γερμανική Ευρώπη - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Χώρες χωρίς κυριαρχία στη γερμανική Ευρώπη - γνώμες Η Γερμανία έχει ξαναπαίξει αυτό το.. έργο..Deutchland uber alles ! Δεν διδάχθηκε τίποτα τελικά ?? Ευρωπαίοι ,γρηγορείτε..Η Εθνική μας κυριαρχία δεν είναι διαπραγματεύσιμη ! Ας το θυμίσουμε σε όλη την Ευρώπη - με την ομοψυχία μας και την αυτοθυσία μας..

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Κακογιάννης - Μίκης: Μια σπάνια τελευταία συνάντηση (video)

Κακογιάννης - Μίκης: Μια σπάνια τελευταία συνάντηση (video): "Κακογιάννης - Μίκης: Μια σπάνια τελευταία συνάντηση (video)" Οι ειδήσεις της πολιτικής καθημερινότητας κυκλοφορούν χωρίς εκπλήξεις.. Ο εθισμός στο μέτριο και η μη έκπληξη στις αδιέξοδες συμπεριφορές Συνδικαλιστών και Θεσμών του Πολιτικού συστήματος σε συνδυασμό με την απάθεια των Πολιτών σε εξαγγελίες και καινούρια ( ??) Νομοσχέδια εξελίσσεται σε βαρετή ρουτίνα .. Καταφεύγουμε λοιπόν στην Τέχνη και στον Πολιτισμό γιά ανάσες βαθειές και ζωογόνες !

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Zorba the Greek

Γιά τον γλεντζέ και.. άσωτο Ζορμπά , που δεν έχανε ευκαιρία γιά περιπέτειες με ..ξένα λεφτά , τα λεφτά του Συγγραφέα βέβαια!!

Zorba's Dance in colour version 2 from the film "Zorba the Greek"

Η έγχρωμη μεταφορά της σκηνής του χορού του Ζορμπά - με τον Άντονι Κουήν να παρασύρει στο χορό του τον Συγγραφέα Άλαν Μπέιτς !!

Irene Pappas looking for her goat from Zorba the Greek

Από το πλούσιο κινηματογραφικό έργο του Μιχάλη Κακογιάννη ο Ζορμπάς ξεχωρίζει ! Και ενώνει την κατάθεση ψυχής του Νίκου Καζαντζάκη , του Μίκη Θεοδωράκη , του Μιχάλη Κακογιάννη και των Ηθοποιών της ταινίας - ιδιαίτερα της Ειρήνης Παππά και του Άντονι Κουήν !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Μιχάλης Κακογιάννης: Κορυφαίος πρεσβευτής του πολιτισμού - πολιτισμός

ΤΟ ΒΗΜΑ - Μιχάλης Κακογιάννης: Κορυφαίος πρεσβευτής του πολιτισμού - πολιτισμός Ασυμβίβαστος και δημιουργικός ! Το έργο του πλούσιο και μοναδικό ! Ας αναπληρώσουμε την απουσία του μελετώντας και τιμώντας τους καλλιτεχνικούς του θησαυρούς , που είναι διαχρονικοί και αστείρευτοι !! Θα ζει πάντα στις καρδιές μας..

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Peter Gabriel Shaking The Tree Live.avi

Καλό Σαβ/κο με ακούσματα από τις μουσικές επιλογές του ..Κρούγκμαν ! Γιά να ξορκίσουμε τις Υφέσεις - τις μεγαλλίτερες του 1929 ,1931 και 1937 αλλά και τις μικρότερες από το 2007 , που επιμένουν να μας απειλούν αφού οι Πολιτικοί μας εστιάζουν στον μηδενισμό των δημόσιων ελλειμμάτων..

ΤΟ ΒΗΜΑ - «Γνωρίζεις, γιε μου, με πόση λίγη σοφία κυβερνάται ο κόσμος;». - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - «Γνωρίζεις, γιε μου, με πόση λίγη σοφία κυβερνάται ο κόσμος;». - γνώμες Πολλοί οι Πατεράδες , που ρωτάμε.. Και όλοι μας απορούμε πως επιβιώνουμε με τόσο έλλειμμα κοινής λογικής ακόμα και στα αυτονόητα ! Τουλάχιστον κυκλοφορούν ζωογόνες ανάσες σοφίας σε κείμενα σαν αυτό του Κρούγκμαν ! Ας το μελετήσουμε προσεκτικά και ας ευχηθούμε αυτοί , που μας κυβερνούν να συζητούν , να διερευνούν με περίσκεψη και περίσσια προσοχή και μετά να αποφασίζουν !! Τα περιθώρια γιά Τιτανικούς μας τελείωσαν..

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Το κείμενο της συμφωνίας Ε.Ε. - Ελλάδας - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Το κείμενο της συμφωνίας Ε.Ε. - Ελλάδας - oικονομία Χρήσιμο ντοκουμέντο το κείμενο της χθεσινής συμφωνίας ! Γιά να ελέγχουμε την υλοποίησή του και την συνέπεια των συμβαλλόμενων φορέων στην τήρηση των δεσμεύσεών τους ! Γιά την Ελλάδα αποτελεί μιά βαθειά ανάσα από τις αγωνίες , που βιώσαμε μετά τον Σεπτέμβριο του 2008 .. Με το μάδημα της ..μαργαρίτας στο υπαρξιακό ερώτημα αν θα πάρουμε έγκαιρα την ζωογόνο δόση του δανείου της τρόικας, που συνήθως σκάλωνε στα χείλη της Καγκελαρίου Μέρκελ ..Και τώρα , που εξασφαλίσαμε την χρηματοδότησή μας , πόσο γόνιμα και δημιουργικά θα δουλέψουμε γιά να μειώσουμε την ανεργία και να χτίσουμε στέρεα και αποτελεσματικά μιά σύγχρονη και δίκαιη πραγματική Οικονομία ? Γιά τους Νέους μας , που θέλουν να δουλέψουν στο Τόπο τους , στην Ελλάδα θα συνεργασθούμε γιά να πάρει εκδίκηση το Όνειρο ? Με δυναμισμό και κοινωνική διαβούλευση γιά δίκαιες και έντιμες λύσεις σε όλα τα επίπεδα ! Γιά να μην βλέπουμε τους Κουκουλοφόρους και τους Απεργούς να θέλουν - καταστρέφοντας και λεηλατώντας - να επιβάλλουν το δικό τους δίκιο ενάντια σε όλη την υπόλοιπη Κοινωνία ..Με διαβούλευση και συναίνεση μπορούν να συμφωνηθούν οι σωστές λύσεις σε όλα τα προβλήματα !!

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Peter Gabriel - Don't Give Up (complete) with Ane Brun & New Blood Orche...

Όχι άλλη Λιτότητα .. Η Ευρώπη , η Ελλάδα , ακόμα και η Αμερική ( όπως αποδεικνύεται από τα ΜΜΕ αλλά και το Blog του Paul Krugman ) χρειάζονται Ανάπτυξη !! Γιά να μειωθή η Ανεργία , να επανέλθουμε σε αυξήσεις του ΑΕΠ , να σταθεροποιηθή το βιοτικό επίπεδο στις Χώρες , που δοκιμάζονται από τα υψηλά δημόσια Χρέη .. Μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές σε συνέργεια και συντονισμό με προγράμματα τόνωσης της ενεργού ζήτησης θα ( επανα) φέρουν την αισιοδοξία γιά καλλίτερες μέρες ..Αρκεί - στην Ελλάδα- να ξεπεράσουμε και το σύνδρομο της αυτοκαταστροφής .. Όταν απεργούμε να σεβόμαστε τα συμφέροντα των υπόλοιπων κοινωνικών τάξεων και Εργαζομένων.. Οι Ιδιοκτήτες ταξί ποιές απαντήσεις θα δώσουν στους Τουρίστες , που ταλαιπωρούνται από τους αποκλεισμούς Λιμανιών , Αεροδρομίων και Αυτοκινητόδρομων ?? Από ποιό Ταμείο θα καλυφθούν οι απώλειες εσόδων στον Τουρισμό μας ? Ακόμα και οι ίδιοι ζημιώνονται από την μείωση των αφίξεων Τουριστών μετά τις μη νομότυπες και αντιδημοκρατικές κινητοποιήσεις τους.. Να μας στηρίξουν οι άλλες Χώρες αλλά ας φροντίσουμε κι εμείς τις υποχρεώσεις μας ! Συν Αθηνά και χείρα κίνει..

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Τι θα συμβεί αν η Ελλάδα πτωχεύσει - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Τι θα συμβεί αν η Ελλάδα πτωχεύσει - oικονομία Το συνοπτικό και απολύτως ξεκάθαρο μήνυμα προς τους 27 της Ε.Ε. αφορά βέβαια τη..Φούσκα της Κρίσης Χρέους , που από την Ευρώπη θα απλωθή στο τραπεζικό σύστημα της Αμερικής ! Το διογκωμένο χρηματοπιστωτικό σύστημα του εικονικού χρήματος , που διακινείται σε παγκόσμια κλίμακα , χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά ασταθή ισορροπία ! Αρκεί το ..τσίμπημα μιάς καρφίτσας γιά να σκάση η Φούσκα ! Η κατάρρευση του συστήματος θα είναι ζήτημα ημερών...

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Χορός κάτω από την ακρόπολη-Γιάννης Μαρκόπουλος

Καμαρώνουμε γιά τα μνημεία μας ! Γιά τις ακραίες κοινωνικά συμπεριφορές ορισμένων Συνδικαλιστών τι να πούμε στους Τουρίστες , που μας επισκέπτονται και τους ταλαιπωρούμε ??

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΜΑΡΙΑ Τα Παιδια

Τα Παιδιά μας ! Η νέα Γενιά με τα δικά της όνειρα... Κι εμείς να τους συμπαραστεκόμαστε με την αγάπη μας και τις ευχές μας ! Όλοι , Μικροί - Μεγάλοι στο γαιτανάκι της Ελπίδας γιά μιά Ανθρωπότητα με περισσότερο Δίκιο ..

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Μάικλ Σαντέλ:«Ανήθικη η κοινωνία της αγοράς» - κόσμος

ΤΟ ΒΗΜΑ - Μάικλ Σαντέλ:«Ανήθικη η κοινωνία της αγοράς» - κόσμος Γενικευμένη η έλλειψη Ηθικής και Δικαιοσύνης .. Μεγάλα τα χάσματα ανάμεσα σε Πλούσιους και Φτωχούς .. Οι κοινωνικές αδικίες και η αλαζονεία όσων έχουν και κατέχουν δημιουργεί τις Κρίσεις ..Η αντιστοιχία ανάμεσα σε ένα δολάριο της πραγματικής οικονομίας ( γιά την παραγωγή προιόντων και υπηρεσιών , που στοχεύουν στην ικανοποίηση της ενεργού ζήτησης των Καταναλωτών ) και στα χωρίς αντίκρυσμα χρηματοπιστωτικά προιόντα του εικονικού χρήματος έφθασε το 1 προς 14 !!! Με τον όγκο της παγκόσμιας πραγματικής οικονομίας , που υπολογίζεται σε 62 τρις εκατ. δολάρια , οι ανά τον κόσμο συμβάσεις παραγώγων υπολογίζονται σε 615 τρις εκατ. δολάρια ..Σε παγκόσμιο επίπεδο η αξία των μετοχών εκτιμάται σε 120 τρις , η αξία των ομολόγων σε 50 τρις , τα συναλλαγματικά αποθέματα σε 50 τρις.. Αυτή η φαινομενική υπερπροσφορά εικονικού χρήματος αποτελεί το ιδανικό θερμοκήπιο γιά τις ..Φούσκες και τα Κραχ , που μας περιμένουν ! Αριστοτέλη , έλα με την Ηθική σου το στραβό να κάνεις ίσιο ! Από που θα άρχιζες ??

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η Ελλάδα να χρεοκοπήσει αλά... γερμανικά! - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η Ελλάδα να χρεοκοπήσει αλά... γερμανικά! - oικονομία Ποιός είναι ο μεγαλλίτερος ψεύτης και απατεώνας ( !!!) του εικοστού Αιώνα ?? Ποιός άλλος ..Η Γερμανία !!!Διαβάστε γιατί ..

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Ronald Binge (arr. Otmar Mácha): Elizabethan Serenade (Alžbětinská seren...

Αύγουστος του 1973 ..Στη Βασιλεία της Ελβετίας γιά τεχνική ενημέρωση στη βαφή και φινίρισμα σύμμικτων νημάτων στα εργαστήρια της Sandoz. Και η Σερενάτα γιά την Ελισάβετ από την Χορωδία Fischer να με ταξιδεύει σε κείνες τις όμορφες μέρες ! Επισκέφθηκα την Βασιλεία ακόμα τρείς φορές ..Όπως και τη Βέρνη τις νοσταλγώ συχνά - πυκνά !

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η Ευρώπη χρειάζεται ένα σχέδιο B - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η Ευρώπη χρειάζεται ένα σχέδιο B - γνώμες Με διεισδυτική ματιά και ίσως μαντικές προεκτάσεις στο αόρατο μέλλον η περιγραφή των αδιεξόδων του Ευρώ από τον George Soros , την αλεπού των διεθνών Αγορών.. Όσο γιά τους Εταίρους μας στην Ευρωζώνη τους καλημερίζουμε με την Μασσαλιώτιδα ( επέτειος της Γαλλικής Επανάστασης σήμερα.. ) και τους θυμίζουμε ότι Κ ο ι ν ή γ α ρ η τ ύ χ η κ α ι τ ο Μ έ λ λ ο ν α ό ρ α τ ο ..

τα νέα του Δήμου: Μαντούδι Λίμνη Αγία Άννα: Μυρωδιές της Λίμνης

τα νέα του Δήμου: Μαντούδι Λίμνη Αγία Άννα: Μυρωδιές της Λίμνης: "Μύρτα, σκοινιά, πεύκα ,αλμυρίκια, Ρετινες, Βότσαλο, αλμύρα, Κοχύλια ,φύκια , Βαθιές εισπνοές ,Μυρωδιές δυνατές, Αυτή είναι η πατρίδα μου...." Αφιερωμένο στην Οικογένεια του Γιάννη ! Το 1973 στη Λίμνη ζ,ήσαμε τις πρώτες Οικογενειακές διακοπές με το Γιάννη να πλησιάζει στα τέταρτα γενέθλιά του ..Η Λίμνη τότε έμοιαζε με ελκυστικό ψαροχώρι ! Γραφική και φιλόξενη με επαρχιώτικα στέκια γιά καλό φαγητό και γλυκά ταψιού !! Απολαύσαμε βαρκάδες και ..παιδικές ( με τρεις ρόδες ) ποδηλατάδες στην κατηφόρα του κεντρικού δρόμου , που κατέληγε κάθετα στον παραλιακό δρόμο .

Έζησαν την περιπέτεια στην άγρια φύση της Καρύστου!

Οπτικά και ..ηχητικά πρόκειται γιά πολύ δροσερό μπάνιο ! Καλότυχοι/ες και άξιοι/ες όσοι/ες συμμετείχαν ..Καλό Καλοκαίρι !!

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

The night Fernanto Pessoa met Konstantinos Kavafi

Στις 29 Οκτωβρίου του 1929 έγινε το κραχ στο Χρηματιστήριο της Ν.Υόρκης..Ο Καβάφης ανέβηκε στο Υπερωκεάνειο γιά Λίβερπουλ και Ν.Υόρκη στην Πάτρα και ο Πεσσόα πήρε το ίδιο Καράβι στην Λισαβώνα . Γνωρίστηκαν εν πλω και μαζι με τον Καπόπουλο , που κέρναγε τσίπουρο και σταφίδες από το χωριό του στην Αρκαδία , πέρασαν κουβεντιάζοντας όλη την νύχτα της 29ης Οκτωβρίου..Ξημέρωνε η 30ή Οκτωβρίου και το μεσημεράκι το καλοτάξιδο Καράβι έπιασε Λίβερπουλ . Στο νυχτερινό τους κουβεντολόι οι δύο Ποιητές είχαν αποκαλύψει την πρόθεσή τους να συνεχίσουν γιά Ν.Υόρκη..Ήθελαν να γνωρίσουν τον Νέο Κόσμο , την Γη της Επαγγελίας.. Κατέβηκαν λοιπόν γιά να περπατήσουν και να μάθουν τι νεώτερο υπήρχε ! Οι Αγγλικές εφημερίδες είχαν πρωτοσέλιδα αφιερώματα στο κραχ και περιγραφές γιά τις πρωτοφανείς ταραχές , που είχαν ξεσπάσει..Και οι δύο αποφάσισαν να κατέβουν στο Λίβερπουλ και την επόμενη μέρα να πάρουν το Καράβι της επιστροφής.. Δεν ήθελαν να μάθουν και να δουν περισσότερα γιά τον Νέο Κόσμο.. Ο Καπόπουλος συνέχισε και έζησε πολλά χρόνια στην Αμερική με 4 Παιδιά και πολλά Εγγόνια..Πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στην Ελλάδα . Από τις δικές του ημερολογιακές σημειώσεις μάθαμε για τη εν πλω νύκτα της 29ης Οκτωβρίου και τη γνωριμία τους.. Οι δύο Ποιητές μετά την επιστροφή τους δεν έκαναν κανένα άλλο ταξείδι.. Μέχρι το θάνατο τους έμειναν στις αγαπημένες τους Πόλεις ! Ο Πεσσόα στη Λισαβώνα ( μεχρι το 1935 ) και ο Καβάφης στην Αλεξάνδρεια ( μέχρι το 1933 )...

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - ΗΠΑ: πιέσεις Ομπάμα προς βουλευτές για αύξηση του ορίου δανεισμού - κόσμος

ΤΟ ΒΗΜΑ - ΗΠΑ: πιέσεις Ομπάμα προς βουλευτές για αύξηση του ορίου δανεισμού - κόσμος Συνήθως οι Παγκόσμιες Κρίσεις ξεκινούν απο την Αμερική ! Από την Κρίση του 1929 , που έφερε τον Χίτλερ στην εξουσία και τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο να ξεσπά το 1939 ..Μέχρι την φρέσκια εκδοχή του 2008 , που ταλανίζει με τις κρίσεις χρέους ΗΠΑ και ΕΕ..Οι υποβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας των αδύναμων κρίκων της Ευρωζώνης και οι κίνδυνοι χρεοκοπίας έχουν εξελιχθή σε καθημερινές ειδήσεις ρουτίνας .. Οι προσπάθειες διάσωσης αρκούνται σε εκκλήσεις γιά συναίνεση - σαν τις ανώφελες εκκλήσεις γιά Ειρήνη των φοβισμένων Ευρωπαίων Ηγετών (??) το 1939 !

ΤΟ ΒΗΜΑ - Πόλεμος ΕΕ κατά των οίκων - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Πόλεμος ΕΕ κατά των οίκων - oικονομία Με την ευχή ο Πόλεμος αυτός να αποδειχθή αποτελεσματικός ! Και την Ευρώπη να δημιουργεί τους δικούς της Οίκους Αξιολόγησης .. Που θα πρέπει να εργάζονται με διαφάνεια , αμεροληψία και αξιοπιστία !! Από τον ανταγωνισμό των γνωστών τριών Αμερικανικών παλαιών Οίκων ( παρουσιάζονται αναλυτικά στο αναρτημένο κείμενο του Βήματος ) με τους καινούριους Ευρωπαικούς ανταγωνιστές τους θα υπάρξουν πολλές θετικές συνέργειες ..Ιδιαίτερα όταν η Παγκόσμια Οικονομία παλεύει γιά την αποκατάσταση των ισορροπιών της από την Κρίση του 2008 και στον ορίζοντα πληθαίνουν οι οιωνοί γιά μιά χειρότερη και εκτός ελέγχου καινούρια αναζωπύρωση της Κρίσης ..

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Ρούγα - Κέρκυρα

Η πανέμορφη Κέρκυρα ξεχωρίζει και για τους χορούς της !! Στην χθεσινή βραδιά παραδοσιακών Χορών των Χορευτικών της Καρύστου η Κέρκυρα έδωσε το δικό της παρόν με ένα από τα παιδικά τμήματα της Καρύστου.. Οι εκκολαπτόμενοι ..Χορευτές και Χορεύτριες ήταν καταπληκτικοί !! Μπράβο τους !! Συγχαρητήρια και στη μοναδική Δασκάλα τους , τη Βούλα τη Βουλή !!

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Al Pacino - Scent of a Woman

Η μοναδική σχέση με τις δύο επόμενες ..Ισπανικές αναρτήσεις είναι το ταγκό ! Ηχητικά η Κομπαρσίτα από τους ερασιτέχνες Μουσικούς σ ένα Μαδριλένικο στενό και ο χορός του ( τυφλού ) Αλ Πατσίνο με την γοητευτική Ντάμα του!

Travel Spain: A Sightseeing Tour of Madrid

Ξεκινάμε με μιά χαλαρή περπατησάδα στη βραδινή Μαδρίτη .. Καλή διασκέδαση λοιπόν ! Όχι μόνον γιά τους Τουρίστες .. Και για τους Ισπανούς , που αντιμετωπίζουν τις δικές τους συνταγές Λιτότητας !! Χωρίς Τρόικες αλλά δυστυχώς με την ίδια πικρή γεύση γιά τους κοινωνικά αδύναμους και μη έχοντες..

Madrid, Spain: Prado Museum

Η μόνη μου γνωριμία με το Μουσείο αυτό είναι τα ..σουβενίρ από το εκθετήριο του Μουσείου στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης ! Πολύ θα το χαιρόμουν ένα ταξειδάκι στην Ισπανία.. Στις 4-5 επισκέψεις μου έχω δει την Βαρκελώνη , την Βαλέντσια , την Ανδόρα και τα Κανάρια Νησιά ! Σας προσκαλώ γιά μιά ..ηλεκτρονική επίσκεψη στα αξιοθέατα της Μαδρίτης ! Ξεκινάμε από το Μουσείο του Πράδο..Γιά να ευχηθούμε καλό Σαβ/κο και να ..αποδράσουμε από την σκληρή πραγματικότητα των αδίστακτων Αγορών και της Ευρωπαικής κρίσης χρέους , που οι κοντόφθαλμοι σχεδιασμοί της Ευρωζώνης , της ΕΚΤ και του ΔΝΤ εξακολουθούν να την αντιμετωπίζουν με αδιέξοδα προγράμματα Λιτότητας..

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η εγχείρηση πέτυχε. Ο ασθενής, απεβίωσε… - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η εγχείρηση πέτυχε. Ο ασθενής, απεβίωσε… - γνώμες Πράγματι.. Οι πολύ κακές επιδόσεις όλων σχεδόν των Εφοριών στην είσπραξη βεβαιωμένων φόρων ( ακόμα και τελών κυκλοφορίας από γνωστούς Επώνυμους !! ) είναι ΤΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ !! Αν δεν αντιμετωπισθή άμεσα και αποτελεσματικά θα βουλιάζουμε στα χρέη..

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Joana Amendoeira - Orquestra do Algarve - Fado Cor do Sentimento- Portimao

Oι ευχές μας και η ολόθερμη στήριξή μας γιά να ξεπεράση τις δυσκολίες της , είναι γιά την Πορτογαλία ! Μιά Χώρα , που αγαπώ ιδιαίτερα και θέλω να τη βλέπω πιό χαρούμενη ! Οι Οίκοι Αξιολόγησης , οι ..γνωστοί και μη εξαιρετέοι Υπηρέτες των Αγορών , έριξαν και σήμερα τις δικές τους μολότωφ .. Στόχος η Ευρωζώνη , που με τις παλινωδίες της και την αναποφασιστικότητα της γίνεται εύκολη λεία στους διεθνείς οικονομικούς ..Αναρχικούς ! Μετά τη Χώρα μας , την Πορτογαλία και την Ιρλανδία στην.. προθέρμανση παραμένουν η Ισπανία και η Ιταλία .. Ευρωπαίοι ξυπνήστε !! Και κάντε τα αυτονόητα ! Ευρωομόλογα και στήριξη της ενεργού ζήτησης με μείωση της ανεργίας μέσω επενδύσεων στα πλαίσια Ευρωπαικών προγραμμάτων ανάπτυξης !

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Τούτο το καλοκαίρι (Γιάννης Ρίτσος)

Ποιητική η διάθεση και βασανιστική η δίψα να ξαναγεννηθούμε ..Γιά να ξορκίσουμε τις αιματοχυσίες και τις εμφύλιες συγκρούσεις ! Τις διαμάχες του Αγαμέμνονα με τον Αχιλλέα τις κουβαλάμε αιώνες τώρα.. Και καταβάλλουμε το βαρύτατο τίμημα ! Φθάνει πιά .. Αφιερώνεται στην νέα γενιά - εκπροσωπείται επάξια από την Ειρήνη ! Με την ευχή να βρήτε τον δημιουργικό και περήφανο βηματισμό σας χωρίς μικρόψυχες εκπτώσεις και λαθεμένους συμβιβασμούς ...Σε ..ειρηνικά τοπία να ομορφαίνει η Ζωή μας από τους Αγώνες σας !!

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

ΜΑΛΑΜΑΤΕΝΙΑ ΛΟΓΙΑ ΣΤΙΧΟΙ

Συμμορία αδίστακτη η Εξουσία τότε .. Η μοίρα και τα χρόνια πως τόφεραν να μην ακούσουμε εκείνες τις δύσκολες μέρες τους Ποιητές μας..Οι Πολίτες να τιμωρούνται σαν Κακούργοι ! Και τις νυχτιές να ακούγονται τα γαβγίσματα των αγριεμένων σκύλων..

Χ. Γαργανουράκης - Τα λόγια και τα χρόνια (1974)


Πρωτοάκουσα τη Θητεία το Πάσχα του 1974 . Από τότε εγκαταστάθηκε στην κασετοθήκη της Lancia b και με συντρόφευε σε όλα μου τα ταξίδια . Το θυμάμαι έντονα εκείνο το Πάσχα - ανάμεσα στα γεγονότα του Πολυτεχνείου ( Νοέμβριος του 1973 ) και στον Ιούλιο ( 1974 ) της Μεταπολίτευσης ! Εκείνο το όμορφο Πάσχα ταξιδέψαμε οικογενειακά στη Θεσσαλία και στο Πήλιο . Ο Γιάννης ήταν 4,5 ετών και ο Τίμος σε ένα μήνα θα ξεκίναγε το δικό του ταξείδι.. Γιορτάσαμε την Ανάσταση στο Ξενία της Τσαγκαράδας και ευχηθήκαμε η Πατρίδα μας σύντομα να ζήση την δική της Ανάσταση ! Τον Ιούλιο η Χούντα του Ζωιτάκη , του Γκιζίκη και του Ιωαννίδη επιτάχυνε την κατάρρευσή της με βαρύ γιά τον Ελληνισμό τίμημα - την εισβολή της Τουρκίας στη Βόρειο Κύπρο ..

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Nikos Ksilouris - O Thourios Tou Riga

Αφιερωμένο εξαιρετικά στην Μέρκελ και τους ομοιδεάτες της ! Η ψυχή του ΈΛΛΗΝΑ είναι αδούλωτη και περήφανη.. Γιά τα δεινά του μετά το 1940 Ελληνισμού η Γερμανία του Χίτλερ έχει τις ευθύνες της και γιά τα πρόσφατα οικονομικά μας αδιέξοδα η δική σας Γερμανία , Κα Καγκελάριε , είναι φυσικός και ηθικός αυτουργός ! Σαν Έλληνας λυπάμαι γιά το Ελληνικό αίμα ,που έβαψε την Πλατεία Συντάγματος .. Και εύχομαι οι Αγανακτισμένοι να συνεχίσουν ειρηνικά τον Αγώνα τους στηρίζοντας τους Αστυνομικούς , που είναι ταγμένοι να προστατεύουν τους Ελληνες Πολίτες και όλοι μαζί το Σύνταγμα και τους Νόμους ! Οπως και χθες αποδείχθηκε τα αιματηρά επεισόδια έχουν οργανωτές και εκτελεστές τους γνωστούς - άγνωστους Κουκουλοφόρους .. Είναι πιά καιρός , πριν θρηνήσουμε θύματα , να εξαρθρωθούν αυτοί και οι μυστικές και φανερές διασυνδέσεις τους !